Γενικά Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε το φύλο των μικρών καρδερίνων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας θα ηθελα να μαθω αν ξερετε εναν τροπο με τον οποιο να μπορουμε να ξεχωρισουμε το φυλο των μικρων καρδερινων (2 με 3 μηνων) ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Τα αρσενικα μικρα καρδερινακια ειναι πιο μεγαλωσομα απο τα θυληκα και εχουν περισσοτερες ασπρες περιοχες στην ουρα. Ενω τα θυληκα ειναι μικροτερα σε μεγεθος εχουν πιο μικρο κεφαλι απο τα αρσενικα και εχουν λιγοτερο ασπρες περιοχες στην ουρα. (Η συγκριση ειναι δυσκολη αρα και αυτος ο τροπος διαχωρισου φυλλου δεν ειναι αλανθαστος επισης ειναι μονο για να εχεις μια αρχικη αποψη για το τι φυλλο μπορει ειναι τα πουλια, μονο οταν αποκτησουν τα χρωματα τους θα ξερεις σιγουρα ποιο ειναι αρσενικο και ποιο θυληκο.)


Ελπιζω να σε βοηθησα.
 
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΜΟΡΦΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ !

Θα συμφωνήσω και θα συμπληρώσω ότι ακόμη δεν έχω βγάλει για να παρατηρήσω διαφορές. Όταν με το καλό... 😀

Επίσης. Πολλές φορές δεν είμαστε σίγουροι για το φύλο των ενήλικων μην περιμένεις να βρεις σίγουρο τρόπο διαχωρισμού από όταν είναι μικρό ακόμη.
 
Άρη θα συμφωνήσω με τον Βασίλη είναι αρκετά δύσκολο να τα ξεχωρίσεις τόσο μικρά εδώ μεγάλα και κοιτάμε ξανακοιτάμε, τα κατάφερες και έβγαλες μικρά;
 
γεια σας θα ηθελα να μαθω αν ξερετε εναν τροπο με τον οποιο να μπορουμε να ξεχωρισουμε το φυλο των μικρων καρδερινων (2 με 3 μηνων) ευχαριστω εκ των προτερων.

To MONO tropo na xorisis ta fila se afti tin ilikia einai ena Test-DNA.
Alios prepei na perimeneis mexri exoune perasi tin proti pteroria kai exoune bafti. Ola kolpa gia na katalabeneis arseniko i thiliko prin to proto pteroma einai ...PSAREMA STO OMIXLI.


Alexandros
 
νομιζω φιλε μου οτι εκτος απο να το φισικσης στα γεννετικα οργανα για να δεις(ευκολο ειναι)ξεχωριζουν και απο το κοκκινο κεφαλη και απο αυτο που δεν εχει κοκκινο. Με κοκκινο ειναι αρσενικο χωρις κοκκινο θηλικο,το θηλικο δεν κελαιδαει κιολα, το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να τα φισικσης να δεις.. Αα βαλτα και σε ενα κλουβι με χωρισμα αλλα να μιν βλεπονται και οποιο ξεκινιση και κελαιδαει ειναι αρσενικο(τιληξε το χωρισμα με εφιμεριδα ωστε να μην βλεπονται)πανος νεος στο forum
 
Πάνο, στα παραπάνω πόστς, δεν δύνονται απαντήσεις για ενήλικα πουλιά.
Εδώ όλοι απαντάνε, πώς θα αναγνωρίσουμε το φύλο σε ηλικία 2-3 μηνών.
 
Gia sou Panos,

kalos irthes sto forum.
Kai afou eisai kainourgios edo, kai den ksereis akoma na diabaseis to themata apo tin arxei, sou balo pali to proto post me tin erotisi.

γεια σας θα ηθελα να μαθω αν ξερετε εναν τροπο με τον οποιο να μπορουμε να ξεχωρισουμε το φυλο των μικρων καρδερινων (2 με 3 μηνων) ευχαριστω εκ των προτερων.

O Lizard milai gia KARDERINES 2-3 MINON. Aftos exoune kokino kefali ; Aftos kelandane; Kai se aftous sta organa stin ilikia 2-3 minon ta blepeis esei ti filo einai ;


Alexandros
 
Χωρίς να θέλω να φανώ κακός Άρη θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα πουλιά είναι δικά σου ή τα αγόρασες;
Σε ρωτάω γιατί παίζει τον ρόλο του.Αν τα έχεις αγοράσει ίσως τα πουλιά να μην είναι 2-3 μηνών. Μάλλον θα είναι μικρότερα. Και αυτό γιατί τα πουλιά από την πρώτη γέννα σε νορμάλ συνθήκες τώρα ξεπετάγονται. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσεις. Θα κάνεις υπομονή και με τον καιρό θα βγάλουν και μουστάκι θα μαυρίσει και το πλατάρι τους και θα είσαι πιο σίγουρος. Υπομονή και φροντίδα για αρχή. Η ηλικία που αναφέρεις είναι μικρή και θέλει προσοχή.
 
γεια σου ισιδωρα οι καρδερινες δεν ειναι δικες μου απλα τις ειδα σε ενα μαγαζι και μου ειπαν οτι ειναι τοσο μηνων.
 
Άρη αν και σε συμπαθώ πολύ πιστεύω ότι εδώ κάνεις λάθος. Από μαγαζί πιασμένα πουλιά εννοείς; Αγοράζοντας τέτοια πουλιά συμβάλουμε στο κυνήγι τους πληρώνοντας τους ανθρώπους που τα κυνηγάνε. Πάντως γενικά νομίζω είναι πολύ νωρίς ακόμη για αγορές νέων πουλιών.
 
Γεια σου βασιλη αυτο που λες το ξερω και το εχω υποψη μου και εγω δεν προκειτε να αγορασω πουλι που να μην φορα δαχτυλιδι και να δειχνει οτι ειναι εκτροφης ευχαριστω παντως για την συμβουλη σου.
 
Back
Top