Φροντίδα Πως μπορούν να ασφαλίσουν οι πόρτες του κλουβιού;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω ενα ζευγαρι lovebirds μεσα σε ενα μεγαλο κλουβι το οποιο εχει πορτες που ανεβοκατεβαινουν και εννοειτε οτι μπορουν και το κανουν ανετα. Για ασφαλεια χρησιμοποιω μανταλακια ετσι ωστε να μην μπορουν να το κανουν και δραπετευσουν. εχει κανεις καμια καλυτερη ιδεα για το πως μπορουν να ασφαλισουν οι πορτες του κλουβιου;
 
Κι εγώ μανταλάκια χρησιμοποιώ. Μάλιστα για χάρη του έψαξα και κατέληξα πως τα καλύτερα τα πουλάει ο ΑΒ, κάτι πλαστικά χοντρά με μαργαριτούλες στο πιάσιμο. Είναι πολύ δυνατά και κρατάνε χρόνια.
 
12 είναι. Δεν μπορούν να σπάσουν περισσότερα από ένα την ημέρα. Βάζεις δύο και εάν δεις ότι ασχολούνται συνέχεια με αυτά βάζεις και ένα τρίτο δίπλα από την πόρτα για να τους τραβήξεις την προσοχή.
 
Νομίζω ότι η @Sissy στο παρελθόν είχε βάλει κάτι μεταλλικούς συνδέσμους σαν και αυτά. Τα χρησιμοποιώ για την προστασία με κουνελόσυρμα που έχω και είναι πάμφθηνα
Hooks-Clips29.jpg
 
εχει μεταλλικα. Αυτα τα σπανε. μιλαμε για lovebirds. σπανε τα παντα

Εδώ υπάρχουν κάποιες ιδέες... Έξυπνες λύσεις-πατέντες για κλουβιά κι εξοπλισμό

12 είναι. Δεν μπορούν να σπάσουν περισσότερα από ένα την ημέρα. Βάζεις δύο και εάν δεις ότι ασχολούνται συνέχεια με αυτά βάζεις και ένα τρίτο δίπλα από την πόρτα για να τους τραβήξεις την προσοχή.

Αυτά τα ψειράκια τα σπάνε στο λεπτό τα lovebirds, όσα και να τους βάλει...
 
Εγώ όταν είχα κλουβί με πόρτες που ανέβαιναν προς τα πάνω,έβαζα απο ένα τέτοιο κλαμεράκι.
Γιατί καλά και όλα τα υπόλοιπα, αλλά με το κλαμεράκι όσο και να "παίξει" το πουλάκι δεν θα πάθει τπτ γιατί είναι πλαστικό, ενώ τα παραπάνω είναι μεταλλικά. (μην πάθει και καμία δηλητηρίαση)
Γι'αυτό πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε στα κλουβιά. 🙂
IMG_20170521_125825.webp
 
Κάτι τέτοιο πρότεινα και εγώ Εύα, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία από παπαγαλάκια. Αυτό που λέει η Σίσσυ όμως έχει τη σημασία του αφού το πλαστικό σε αυτό το πάχος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.
 
αφού το πλαστικό σε αυτό το πάχος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.
Το ξέρω.. Εγώ όμως είχα προτιμήσει τα συγκεκριμένα γιατί "ως μεγαλύτερα" δεν θα μπορούσε να σπάσει κάποιο κομματάκι και να το καταπιεί.. Αυτό φοβήθηκα και γι'αυτό απέφυγα τα μικρότερα.
 
σε καποια μαγαζια υπαρχουν κουμπωματα μεταλλικα περιπου οπως αυτα που πιανουν στα κλουβια οι πλαστικοι πατοι
αν τα καγκελα ειναι οριζοντια ειναι ευκολο να ταιριαξουν
 
Back
Top