Φροντίδα Πως μπορω να κάνω το cockatiel να μην με φοβάται;

Spyros1987

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2018
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας ξανα. Σημερα αγορασα ενα κοκατιλ απο εναν εκτροφεα. Αλλα οταν πηγα να τον παρω ο κυριος που κρατουσε τον παπαγαλο του επεσε κατω(το ειχε σε ενα κουτι) και απο τοτε ειναι πολυ φοβισμενο και δαγκώνει αρκετα. Πως μπορω να το κανω να μην με φοβαται;
 
Έτσι κι αλλιώς την πρώτη μέρα στο σπίτι σου θα ήταν φοβισμένο. Γιατί δαγκώνει; Το παίρνεις στα χέρια σου;
Επειδη ειναι πρωτη μερα το αφησα να ησυχασει αλλα οταν πηγα να βαλω ενα παιχνιδακι στο κλουβι και φοβηθηκε και ηταν σε μια γωνια και οταν πηγα να βγαλω το χερι με δαγκωσε αλλα οχι δυνατα. Τι να κανω για να μην δαγκωνει;
 
Τίποτα. Να το αφήσεις να ηρεμήσει και να μην πηγαίνει το χέρι σου προς το μέρος του για κανέναν λόγο. Δεν ξέρω τι κλουβάκι έχεις πάρει, αλλά να του βάλεις οπωσδήποτε εσωτερικές ταΐστρες αν το κλουβι έχει μικρές ταΐστρες για καναρίνια. Άφησε το κλουβί σε ήσυχο μέρος και μην κάνεις την πρώτη εβδομάδα καμιά κίνηση. Εάν το έχεις πάρει από εκτροφεα και είναι ταϊσμένο στο χέρι αφού συνηθίσει το μέρος τα λέμε και για τις μεταξύ σας σχέσεις. Το σημαντικό είναι να μην χτύπησε το καημένο.
Σχετικά με τα παιχνίδια, ακόμη κι όταν έχουμε πολύ καιρό το πουλάκι και δεν μας φοβάται, δεν ανοίγουμε το κλουβι και τα τοποθετούμε έτσι απλά. Πρέπει πρώτα ο παπαγάλος να συνηθίσει να βλέπει το παιχνίδι εκτός κλουβιού και μετά να το δεχτεί στον χώρο του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπομονή, πάρα πολυ υπομονή. Τον δικό μου τον έχω 5 χρόνια και ακόμα δαγκώνει (ελαφρά) οταν βαζω το χέρι στο κλουβί του. Είναι το σπίτι τους, το υπερασπίζονται και δε θέλουν επεμβάσεις ακόμα κι απ' αυτούς που αγαπουν. Σκέψου οτι ο δικός μου ζει εξ' ολοκλήρου εκτός κλουβιου (εκτός του ύπνου) αλλά παρ' όλα αυτά όταν βάζω χέρι στο κλουβί του να το φτιάξω "θυμώνει". Το ίδιο και με τη μικρή μου.
Αγάπη, υπομονή και δώστου χρόνο, ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ να ηρεμήσει και να συνηθίσει το νεο του σπίτι. Θα σε καλέσει μόνο του όταν είναι έτοιμο, το να επεμβαίνουμε εμείς νομίζοντας ότι τα "εκπαιδεύουμε" βγαίνει εννιά στις δέκα φορές καταστροφικό. Ασε το χρόνο να δουλέψει υπερ σου και υπερ του, και φρόντιζέ το όσο καλύτερα μπορείς. Και άστο ήσυχο να καταλάβει που βρίσκεται και να γνωρίσει το νέο του περιβάλλον.
Οι αλλαγές στο κλουβί του απαγορεύονται για την ώρα, θα το αγχώσουν.
Καλώς το δέχτηκες.
 
Back
Top