Φροντίδα Πως μπορω να μαθω τα πουλια μου στον ηλιο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης franki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

franki

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαρ 2009
Μηνύματα
40
Πόλη
Άνω Λιόσια
καλησπερα παιδια, πριν απο κανενα μηνα εχασα ενα απο τα καναρια μου και μαλιστα ηταν πολυ βροντοφωνο. Εγινε ξαφνικά οταν εβγαλα την κλουβα εξω στον ηλιο για να την καθαρισω. Το πουλι ξαφνικά ζαλιστικε επεσε απο το κλαδι και την επομενη μερα ειχε φουσκωσει το κεφαλι του και πεθανε. Το ιδιο επαθα και σημερα με ενα καναρινι ευτυχως το προλαβα στο 2λεπτο. Τι μπορει να φταιει και τι μπορω να κανω γι'αυτο;ωστε να αντεχουν στην λιακαδα;
 
Να τα βγάζεις απόγευμα και με μαλακές κινήσεις χωρίς να τα τρομάζεις. Τα πουλιά το πιο πιθανό έπαθαν σοκ από την απότομη αλλαγή στο φως ή από απότομη μετακίνηση. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να συνηθίσουν, πρέπει εμείς να σεβαστούμε τις ευαισθησίες τους.
 
δηλαδη βασιλη μονο απογευμα μπορω;σκεφτομουν να τα βγαζω το πρωι πριν ξημερωσει για τα καλα. Τι λες μπορω; Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
 
ασ τα εχεις συνεχεια εξω, αν αυτο δεν γινετε και η κλουβα δεν εχει σκεπη τοτε καλο ειναι να βαλεις κατι για να μην τα χτυπα ο ηλιος στο κεφαλι, ενα κομματι χαρτονι, η κατω απο ενα δεντρο.
 
Ακόμη καλύτερα, αλλά να μην βγαίνουν από ένα λιγότερο φωτισμένο και δροσερό χώρο κατευθείαν στον ήλιο και τη ζέστη. Αυτό είναι επικύνδινο. Και πάντα με ήρεμες κινήσεις για να μην τρομάζουν.
 
Ενα απο τα αρσενικα μου εχει παρομοιο προβλημα:οταν τον βγαζω εξω στη βεραντα κανει ενα βραχνιασμενο τιτιβισμα και λιποθυμα. Προτιμω λοιπον να μην τον βγαζω εξω. Μαλλον φταιει η αποτομη αλλαγη περιβαλλοντος.
 
Back
Top