Γενικά Πως μπορώ να διακρίνω την θηλυκή από την αρσενική δεκοχτούρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Antreas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

Antreas

PB New Member
Εγγραφή
18 Δεκ 2014
Μηνύματα
2
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα σας, κατάφερα και πήρα πριν λίγες μέρες 2 Δεκοχτούρες, το θέμα είναι πως της έπιασα σε δυο διαφορετικές φάσεις την κάθε μια και δεν ξέρω αν είναι ζευγάρι!
Πως μπορώ να διακρίνω τι είναι και αν όντως έχω ζευγάρι η όχι ;;
 
Λογικά της αγορασε κ τις έπιασε σε διαφορετικό χρόνο από εκεί που ήταν στο κλουβι. Κάτι άλλο δεν το χωράει ο νους μου..
 
@Antreas , σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του PetBirds, η συμμετοχή των κατόχων άγριων πιασμένων πουλιών στις συζητήσεις των Forum δεν επιτρέπεται.

Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου προσφέρουμε είναι οδηγίες για την προσωρινή, ασφαλή φιλοξενία τους, με σκοπό τη διασφάλιση της ζωής του και με την άμεση προοπτική της απελευθέρωσής του σε κατάλληλο σημείο.

Να γνωρίζεις ότι στα πουλιά που έχουν αφαιρεθεί από τη φύση, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας λόγω ασθενειών που προκαλούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα έως ότου αφεθούν και πάλι ελεύθερα το συντομότερο δυνατό.
Παρακαλούμε διευκρίνισε όσο το δυνατόν συντομότερα τον τρόπο απόκτησης των πουλιών, από τον οποίο θα εξαρτηθεί η εξέλιξη του θέματός σου.
 
Βασικά στην άυλη μου έχω κοτέτσι και κατά διαστήματα πολλά περιστέρια και δεκαοκτουρες έρχονται και τρώνε. Πριν λίγες μέρες βρήκα το ένα πουλί τραυματισμενο (από ότι κατάλαβα μάλλον τα κοτόπουλα του επιτέθηκαν) εξέλεξα της πληγές του και πρόσεξα πως δεν μπορεί να πετάξει, τώρα είναι ακόμα χτυπημένο, δεν έχει όρεξη για φαγητό και γιαυτό το ταΐζω σιγά σιγά με σιτάρι. Συνδέθηκα μαζί του. Εψαξα στο ίντερνετ και διάβασα πως δεν μπορεί να επιβίωση μόνο του και γιαυτό κατάφερα να κλείσω ακόμα μια δεκαοκτουρα στο κοτέτσι μου, δεν γνώριζα αν είναι παράνομο να έχεις δεκαοκτουρες. Εγώ άπλα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρίσω αν είναι θηλυκό και αρσενικό. Αν είναι παράνομο τότε θα περιμένω να επουλωθούν οι πληγές του και θα αφήσω και τα δυο ελεύθερα. Άλλα αν γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να τα ξεχωρίσω παρακαλώ πείτε μου.
 
Εγώ πάλι αυτο δεν το καταλαβαίνω.
Βρήκες ενα άγριο πουλί άρρωστο. Το περιθαλπεις. Και μέχρι εδώ καλά και μπράβο σου. Αλλά στη συνέχεια στερείς την ελευθερία απο ενα άλλο πλάσμα για να κάνει παρέα με το άρρωστο, που ενδεχομένως να έχει και κάτι μολυσματικό και να κολλήσει και το υγιές.

Σε παρακαλώ, αν το υγιές πουλί, εξακολουθεί και ειναι καλα, άφησε το να φύγει. Έτσι θα διορθωθεί το λαθος
 
Κοιτα φάσκης και αντί φάσκης πρώτα ρωτάς ν μάθεις για ζευγάρια μετά αλλάζεις ιστορία μπας κ σε βοηθήσει κανείς αλλά πάλι σε αφορά το αν είναι αρσενικό θυληκο.. Κ αν είχες δεθεί με το πουλί θα το έδειχνε με να το άφηνες το σούρουπο (μαγική εικόνα)να φύγει ελεύθερΟ.. Κύριε σταυρό νομίζω ότι εδώ δεν αρκούν μόνο ευχολογια..σε λίγο θα μας γράψουν έπιασα πελεκανο σε τι κλουβι ν τον βάλω βοηθήστε... Αν το θεωρείτε σωστό κλειδωστε..
 
Όντως η συζήτηση δεν έχει νόημα. Το μόνο νόημα θα ήταν να ζητούνται πληροφορίες περίθαλψης για το τραυματισμένο πουλάκι. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον @Antreas , ο οποίος αναζητά την διάκριση του φύλου των πτηνών. Ως εκ τούτου λόγω παράβασης των κανόνων το θέμα κλειδώνει και αν χρειαστείς Ανδρέα πληροφορίες για το πουλάκι, μπορείς να επικοινωνήσεις με τις οργανώσεις ΕΚΠΑΖ και ΑΝΙΜΑ στην Ελλάδα, να σε παραπέμψουν σε αντίστοιχες κυπριακές οργανώσεις βοήθειας τραυματισμένων ιθαγενών πτηνών.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top