Αναπαραγωγή Πως μπορώ να διακόψω την δεύτερη γέννα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω ένα ζευγάρι καναρίνια που στην πρώτη γέννα έκαναν 3 μικρά. Τα μικρά είναι σχεδόν έτοιμα να βγουν από τη φωλιά (19-18-17 ημερών) ενώ σήμερα είδα τους γονείς να ζευγαρώνουν αρκετές φορές. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν θέλω δεύτερη γέννα καθώς δεν διαθέτω αρκετό χώρο για να στεγάσω και δεύτερη γενιά :). Η ερώτηση μου είναι η εξής, πως μπορώ να διακόψω την δεύτερη γέννα χωρίς να στρεσσάρω πολύ την κανάρα, λαμβάνοντας υπόψη ότι μικρά μου δεν έχουν αφήσει ακόμα την φωλιά. Η μήπως πρέπει να αφήσω τα ζώα να ζήσουν τα ένστικτά τους; Μια δεύτερη σχετική ερώτηση είναι, τι διαστάσεις πρέπει να έχει μια εξωτερική κλούβα ώστε να συμβιώσουν καναρίνια χωρίς θανατηφόρες διαμάχες;
 
Μόλις βγουν τα μικρά από την φωλιά, βάζεις το χώρισμα... Στην μία μεριά τον πατέρα και στην άλλη η μαμά με τα παιδιά... Όταν τα μικρά ενηλικιωθούν θα βάλεις την κανάρα μόνη της σε ένα κλουβάκι (αν γίνεται μακριά από τον αρσενικό ώστε να μην τον ακούει), θα αλλάξεις τη διατροφή της(αυγό μια φορά την εβδομάδα και μπάνιο καθημερινά).. Βάζεις σε ατομικό κλουβί τον μπαμπά και τα μικρά σε κλούβα!

Για δεύτερη γέννα προλαβαίνεις αλλά εφόσον δεν έχεις που να τα στεγάσεις... Ή θα τα χαρίσεις σε εμάς ( 😛 ) ή θα φτιάξεις μια κλούβα και τα βάζεις όλα μέσα! 😉

Η θεωρία λέει ότι σε ένα κυβικό χωράνε 30 καναρίνια αλλά έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του κάθε πουλιού.. Επίσης τα καναρίνια θέλουν μήκος ώστε να πετάνε και όχι ύψος όπως οι παπαγάλοι...

Διάβασε και αυτά: Μεχρι ποσα καναρινια μπορω να βαλω σε κλουβα Υ 2μ, Π 1μ και Μ 2μ;
Πληροφορίες για κατασκευή κλούβας εξωτερικού χώρου για καναρινια
Πόσα πουλια σε μια κλούβα πτήσης;
Πόσα πουλιά μπορώ νά βάλω σε κλουβα 0,36 0,41 0,60;
 
Το θέμα είναι πως οι γονείς ζευγάρωσαν ήδη. Δεν είναι λίγο αργά να να ακολουθήσω την τακτική αυτή;
 
Θα κάνει αυγά αλλά στο πάτωμα... Ναι αυτά τα αυγά μπορεί να είναι ενσπορα αλλά αν δε θες να συνεχίσεις σε δεύτερη γέννα τα πετάς... Τώρα αν πάλι θες να γεννηθούν αυτά τα καναρινακια πας σε δεύτερη γέννα.. Τόσο απλό! Επιλογή σου είναι! :)
 
Γιατι να τα κανει στο πατωμα; Δεν ειναι κριμα το πουλακι; Οταν τα κανει να τα πετας νομιζω.. Δεν ξερω για ποιον λογο την λυπηθηκα :)
 
Βρε παιδιά τα καναρινακια μας δεν έχουν την νοημοσύνη που έχει ένα σκύλος... Δεν παθαίνουν ψυχολογικά αν τα χωρίσουμε από το αρσενικό ή αν τους πάρουμε τα ασπορα αυγά ή αν της πετάμε τα αυγά που κάνει στο πάτωμα... Θεωρώ πως το να μπει στη διαδικασία να κάνει φωλιά δεν τη βοηθάει να ξεπυρωσει... Η δικιά μου προσωπική μου γνώμη βέβαια! :)
 
εγω θα πω κρημα αφου θελει το πουλι να κανει κι αλλη γεννα τωρα το οτι δεν εχει τη νοημοσυνη ενταξει αλλα αλλοι φιλοι θελουν γεννα και δεν τα καταφεραν αρα βρησκω καλη ιδεα να αφησεις να κανει κι αλλη γεννα και δωξα το θεο υπαρχουν στο forum παιδια που συγουρα θα μπορουσες να τα δωσεις και να ξερεις πως θα περνανε καλα:)
 
Back
Top