Καλησπερα και βοηθεια! Προειδοποιω οτι το κειμενο που ακολουθει ειναι τεραστιο. Κι εγω μολις σημερα διαβασα αυτο το υπερκατατοπιστικο αρθρο αλλα φοβαμαι οτι ειναι ηδη αργα. Εχω ενα αρσενικο καναρινι απο τον ιουλιο το οποιο ολοφανερα θελει να ζευγαρωσει. Πριν απο μιαμιση εβδομαδα πηρα ενα θηλυκο το οποιο μετα απο εξεταση του πτηνιατρου που επισκεπτομαι πολυ τακτικα, ηταν απολυτα υγειες. Εκανα προσπαθειες να προχωρησω στο ζευγαρωμα καθοδηγουμενη απο τις οδηγιες του γιατρου και της ιδιοκτητριας του petshop, ομως η θηλυκια ηταν πολυ επιθετικη απεναντι στον αρσενικο και δεν εκανε καμοια κινηση για φωλια κτλ. Επειτα πριν τεσσερις ημερες λιγο πριν τον υπνο, εμφανισε ολα τα συμπτωματα που αναφερονται στο αρθρο και ενω το πρωι θα την ξαναπηγενα στο γιατρο την βρηκα νεκρη στο κλουβακι της. Αργοτερα της ιδιας ημερας πηγα σε ενα αλλο petshop, εξηγησα την κατασταση και ζητησα μια καινουρια θηλυκια εξακριβωμενα υγειης. Μου απαντησαν να μην ανησυχω και για πρωτη φορα μου αναφερθηκαι ο ορος δυστοκια, ως αιτια του θανατου του πρωτου θηλυκου μου. Πηρα μια καινουρια η οποια ενω εκει ηταν ζωηρη και δυνατη με το που την εφερα στο σπιτι (!) μιση ημερα περιπου μετα (τα ειχα ηδη βαλει μαζι γιατι ετσι μου ειπε ο εμπορος-ηταν λεει ετοιμη-) εμφανισε κι αυτη τα ιδια συμπτωματα... Σημερα το πρωι και αφου την ειδα να κοιματε μεχρι τις 10.30 και να αναπνεει με δυσκολια, την πηγα πισω στο pet μηπως και μπορουν να τη σωσουν (δε θα αντεξω να τη δω κι αυτην νεκρη), μου ειπαν να επιστρεψω το απογευμα να μου δωσουν μια καινουρια. Πειτε μου καλοι μου ανθρωποι, η δυστοκια ειναι τοσο συχνο φαινομενο ή εχω κατι στο σπιτι μου που τα σκοτωνει; ερωτηση σχετικα ρητορικη κρινοντας απο το οτι ηδη εχω ενα καναρινι που χαιρει ακρας υγειας και πιστεψτε με προσεχω παρα πολυ. Επισης τα συμπτωματα που αναφερονται στο αρθρο ειναι κοινα με πολλων αλλων παθησεων. Πως μπορω να ειμαι σιγουρη οτι η δυστοκια ηταν η αιτια και στις δυο των περιπτωσεων; ευχαριστω οποιον μπηκε στον κοπο να διαβασει τον σιδηροδρομο μου και sorry για τα ορθογραφικα...