Αναπαραγωγή Πως μπορώ να ζευγαρώσω 2 καρδερίνες στο κλουβί;

Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα αν μπορειται και ξερετε βεβεα να μου πειτε πως μπορω να ζευγαρωσω2 καρδερινες στο κλουβι. η αρσενικια θα πρεπει να ειναι μεγαλη σε ηληκια εξαρα και η θηλυκια μεγαλη κι αυτη, ευχαριστω.😕

φιλικα,
κωστας

φιλαρακι καταρχην καλως ηρθες στην παρεα μας!
κατα δευτερον διαλεξες λαθος πουλια να ξεκινησεις περι ζευγαρωματος χωρις να θελω να σε απογοητευσω! Δυστηχως οι καρδερινες ειναι πολυ δυσκολο πουλι για να ζευγαρωσει στο κλουβι!
κατα την γνωμη μου παρε δυο καναρινακια και ξεκινα με αυτα οσπου να μαθεις καποια πραγματα!
τωρα αν θες να συνεχισεις να επιμενεις μεσα στο φορουμ και πιο κατω που λεει για αγρα πουλια θα βρεις ολα αυτα που ψαχνεις αναλυτικα γραμμενα!
παντως για να απαντησω στην ερωτηση σου οι καρδερινες για να ζευγαρωσουν πρεπει να ειναι σε κλουβι του μετρου να εχουν εξοικιωθει με σενα και το περιβαλλον και να εχουν καλη διατροφη πλουσια σε σπορια και οτι αλλο μπορουνε να βρουνε στη φυση

καλη συνεχεια

ευχαριστω. Κωστα εχω βαλει ηδη 2ζευγαρια το 1μου εκανε αυγα. Το κακο ειναι οτι εχουν περασει 16 μερες και ακομα τιποτα. Γιατυ; Το αλλο ζευγαρι μαλωνει ενω επισης ταιζονται.η θυληκια κυνηγαει τον αρσενικο οχι παντα. Τα εβαλα για 1εβδομαδα μαζι. Ο αρσενικος της κελαϊδουσε και αυτη εκοβε κομματια απο τον πατο του κλουβιου και τα εβαζε στη φωλια. Οταν τα εβαλα μαζι ο αρσενικος κελαϊδουσε και την κυνηγουσε για να ζευγαρωσουν. Δεν εχουν κανει τιποτα ακομα.

Φίλε μας καλώς ήρθες. Μπορείς να μάθεις αρκετά για το θέμα που ρωτάς, στην αρχική σελίδα. Όμως, πάντα να έχεις στο μυαλό σου,ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Τέλος μπορείς να γίνεις μέλος της κοινωνικής μας ομάδας,Φίλοι της καρδερίνας.

Έχω περίπου 15 καρδερίνες Μία από αυτές κελαηδάει αρκετά έωσ πολύ καλά καιη μύτη της ασπρίζει από τις 25 φεβρουαρίου.Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρυσι ξεκίνησα προσπάθεια αναπαραγωγής καρδερινοκαναρων. Μου έδωσε 2 (έχασα την κανάρα στον καύσωνα)και ένα φέτος στις 29 μαρτίου και συνεχίζω. Η καρδερίνα αυτή βοηθάει στο χτίσιμο της φωλιάς ταίζει τη θηλυκιά την ώρα που κλωσσάει. Βλέποντας και φέτος (και φτου να μην την ματιάξω) ότι συμπεριφέρεται έτσι και μάλιστα με άλλη κανάρα, σκέφτομαι του χρόνου(πρώτα ο Θεός ) να τη βάλω με θηλυκή καρδερίνα. Που θα βρω θηλυκή καρδερίνα;Επειδή είμαι του ρητού ότι η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινάει μόλις τελειώσει η προηγούμενη θα πρέπει μέχρι οκτώβριο βαριά Νοέμβριο να την έχω βρει. Να κοιτάξω να είναι πουλί φετινό και άπειρο ή παλιό και δοκιμασμένο που έχει ξαναγίνει μάνα; Πόσο κοστίζει μια θυληκιά; Τι κλουβί θα χρησιμοποιήσω; Τί φωλιές και πως θα τις τοποθετήσω; Τί υλικό φωλιάς θα δώσω; Να πάρω μία ή δύο θηλυκές;

φιλε κωστα καλησπερα
καταρχας να ξερεις οτι η θυλικια διαλεγει τον αρσενικο
γιαυτο παρε κανα 2 να δεις με ποια θυλικια θα ταιριαξει
πρεπει να τα βαλεις σε κλουβι του μετρου και το συμαντικοτερο να τους δινεις τροφη πλουσια σε σπορους και ιδιαιτερα σπορους που τους βρισκουν στην φυση! Λιγα φρουτακια αν θες αλλα μην το παρακανεις γιατι τα πιανει διαρροια
οσον αφορα την φωλια πρεπει να ειναι εσωτερικη και να την καλυψης με ψευτικα φυτα ωστε να δειχνει σαν την φυση!
για πιο αναλυτικες πληροφοριες μεσα στο φορουμ μπορεις να βρεις εκει που λεει για αγρια
καλη επιτυχια και ελπιζω να σε βοηθησα λιγο

Back