Φροντίδα Πως μπορώ να κάνω κοκατίλ δύο ετών να μιλήσει;

kostas kompos

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουν 2015
Μηνύματα
47
Πόλη
Χαλκίδα
Παιδιά καλημέρα έχω ένα παπαγάλο κοκατιλ εδώ και δυο χρόνια και ειναι περίπου δυο χρόνων έχουμε φτάσει σε καλο σημείο εκπαίδευσης και τωρα θα ήθελα να μου πείτε πως μπορω να το κανω να μιλησει αν γίνεται βέβαια λόγω του ότι δν μιλάνε όλα τα κοκατιλ (πλέον κάθεται άνετα στο χέρι μου και όποτε τον φωνάζω έρχεται κατευθείαν)
 
Όντως δεν μιλάνε όλα, πρέπει να εστιάσεις σε μία μικρή λέξη κατ' αρχήν και να κάνεις πολλές επαναλήψεις, με λίγο σαχλή φωνή θα έλεγα, γιατί δεν μπορούν να μιμηθούν την αντρική χοντρή προφορά.
Διάβασε τα θέματα που υπάρχουν εδώ και καλή τύχη! 🙂
 
Οπως θα έχεις παρατηρησει ισως, τα κοκατιλ ειναι φοβερα να σφυρανε μελωδίες που ακουνε! Δες το και αυτο. Υπαρχουν βιντεακια που ειναι πολυ απολαυστικα! Εχω ακουσει απο godfather μεχρι star wars. Εχουν πολυ γελιο!
 
Καλημέρα, δεν μιλάνε όλα τα κοκατιλ τα καταφέρνουν μια χαρά όμως με τις μελωδίες. Έχει να κάνει με τον χρόνο που αφιερώνεις, με το χαρακτήρα, την ηλικία κ. Α. Ο δικός μου πχ λέει 5-6 λεξούλες αλλά όχι αυτές που προσπαθώ με τις ώρες να του μάθω,έμαθε μόνο αυτές που του λέει η γυναίκα μου, οπότε μάλλον πρέπει να παίζει ρόλο και ο τόνος της φωνής. Θέλει χρόνο και υπομονή αλλά αν επικοινωνείς με το πουλί δεν είναι ακατόρθωτο.
 
Ναι έχετε δίκιο με τις μελωδίες μέχρι και ο δικός μου σφυρίζει ρυθμικά
σε άκυρες στιγμές και την στιγμη που εισαι κοντά του και σφυρίζεις ουτε άχνα, θα προσπαθήσω να του λέω ανα τακτά χρονικά διάστηματα την ημέρα κάποιες εύκολες λέξεις για αρχή και μετα βλέπουμε
 
ενα θα σου πω εχει μαθει τον ηχο που κανει το κινητο μου οταν ερχεται μνμ! Και το κανει σε ακυρες στιγμες και ψαχνω εγω το κινητο! Επισης του βαζω με τις ωρες να ακουει το τραγουδι απο addams family και τπτ ακομα! Μεχρι και ο σκυλος μου το εχει μαθει ο ζαζου τπτ!
 
Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι για να μιλήσουν πρέπει η εκπαίδευση για ομιλια να ξεκινήσει πολύ νωρίς όσο είναι ακόμα μικρός σε ηλικία.
Επίσης δεν μιλάνε όλα οπότε ότι μάθει καλό είναι 😛
 
😀 το καλύτερο ξύπνημα ειναι απο τις 7 κιόλας.
Όσον αφορά για την ηλικία δίκιο έχεις πιο εύκολα μαθαίνουν όταν ειναι μικρά
 
Προσπάθησε με μικρές λεξούλες πάντως, τι ηλικία έχει;
 
Τον είχα πάρει πριν δυο χρόνια και τότε ηταν δυόμιση με τριών μηνών όποτε κοντεύει τα 2,5
 
Εντάξει και μεγάλο δεν το λες, αν διαθέσεις χρόνο και με υπομονή, όλα γίνονται.
 
Σωστό και αυτο έχει τωρα ενα μήνα που τραγουδάει και σφυρίζει όλη την μερα αλλα δεν ξέρω γιατι σκεφτομαι μην μου κάνουν παρατήρηση οι γείτονες
 
έχει τωρα ενα μήνα που τραγουδάει και σφυρίζει όλη την μερα
Μάλλον είναι ερωτευμένος με τον έρωτα :)
Είναι συνέχεια κάποιος μαζί του; Πόσες ώρες μένει μόνος του και ξέρεις τι κάνει όταν λείπετε;
 
Με εμένα ειναι πιο πολυ δεμένος και τωρα το καλοκαίρι μιας και είμαι μαθητής τα πρωινά είμαι σπίτι και το απόγευμα όλο και κάποιος θα ειναι αλλα δν ασχολούνται μαζι του πολυ
 
Ναι τον είχα πάρει άγριο αλλα κάναμε κάποια σημαντικά βήματα εξημέρωσης
 
Back
Top