Αναπαραγωγή Πως μπορώ να καταλάβω αν ο αρσενικός είναι πυρωμένος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toliscr7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όταν ένα αρσενικό καναρίνι είναι έτοιμο για αναπαραγωγή (πύρωμα), υπάρχει έντονη διόγκωση των γεννητικών του οργάνων.
Ορίστε ένα παράδειγμα πυρωμένου και ένα μη πυρωμένου αρσενικού που ίσως σε βοηθήσουν:

Πυρωμένο
untitled.webp

Μη πυρωμένο
apurwto.webp

Ένα άλλο σημάδι που σηματοδοτεί την ωριμότητά τους για αναπαραγωγή είναι ότι αλλάζουν συμπεριφορά. Θα παρατηρήσεις ότι γίνονται ποιό δραστήρια με συνεχές και δυνατό κελάηδισμα, ενώ τα θηλυκά ψάχνουν πυρετωδώς υλικό, ώστε να φτιάξουν φωλιά.
 
@Liakos18 κατάλαβα αλλά έχω τον αρσενικό κελαηδάει αλλά τώρα που αγόρασα και την άλλην την θυληκια κελαηδάει μεν αλλά παρατήρησα ότι και η άλλη κελαηδάει σαν τον αρσενικό περίπου
[automerge]1610306084[/automerge]
@ianos τον έχω σε εσωτερικό χώρο αλλά σκόπευα αυτές τις μέρες να τα βάλω για να ζευγαρώσουν
 
αλλά τώρα που αγόρασα και την άλλην
Πότε την αγόρασες δλδ; Και πού την έχεις; Στο ίδιο κλουβί, σε διαφορετικό κλουβί, κοντά στον αρσενικό, πιο απομακρυσμένα, έχουν οπτική / ακουστική επαφή;
Τα καναρίνια χρειάζονται διατροφική προετοιμασία για να βγάλουν την αναπαραγωγή σωστά, ιδανικά ας πούμε και χωρίς απώλειες νεοσσών ή της υγείας τους, έστω και περιστασιακά. Οπότε διάβασε το άρθρο που σου επισυνάπτω, κράτα και καραντίνα 40 ημέρες.
 
παρατήρησα ότι και η άλλη κελαηδάει σαν τον αρσενικό περίπου
Αυτό δείχνει ότι είναι πυρωμένη ή αρχίζει να πυρώνει.
Καλύτερα να την βάλεις σε σημείο που δεν θα βλέπει και δεν θα ακούει τον αρσενικό και να ξεκινήσεις διατροφική προετοιμασία.
 
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Είναι ζήτημα παρακολούθησης, ας πούμε από τον γείτονά σου θα μπορούσε κάποιο σύμπτωμα να έχει διαφύγει, κι εσύ να το παρατηρήσεις...όπως και να έχει το ζήτημα όμως, ακόμα κι αν ήδη βρίσκονται στο ίδιο κλουβί, καλό θα ήταν να προηγηθεί η προετοιμασία που αναφέρεται στο άρθρο που σου επισύναψα και επομένως η καθυστέρηση κανένα δίμηνο της αναπαραγωγής, επομένως τα πουλάκια θα πρέπει να διαβιώνουν σε διαφορετικούς χώρους, ιδανικά μάλιστα το θηλυκό να μην ακούει το κελάηδημα του αρσενικού γιατί και αυτό συντελεί στην πρόκλησης ετοιμότητας προς αναπαραγωγή από πλευράς της κανάρας, και για τον λόγο ότι τα θηλυκά πυρώνουν πιο γρήγορα, (για αυτό συχνά οι εκτροφείς καθυστερούν την έναρξη της προετοιμασίας τους περίπου μισό μήνα συγκριτικά με τα αρσενικά, διότι διαφορετικά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχετε άσπορες γέννες, και συνεπώς χάσιμο ενέργειας και σημαντικών συστατικών στοιχείων από το σώμα του θηλυκού).
 
Back
Top