Ασθένειες Πως μπορώ να καταλάβω αν ο παπαγάλος μου έχει ψύλλους;

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Ούτε ο Λινκ ούτε η Ίνα έχουν ψύλλους ή ακαραια ή κάτι παρόμοιο. Υπάρχει όμως ένα θέμα και για εχθρικούς λόγους μου είπανε ότι ένα παιδάκι έχει σπυράκια από ψύλλους. Το παιδί έρχεται σε επαφή με σκύλο (όπου είναι και μια πιθανή αιτία να παρουσιάστηκε από εκεί το πρόβλημα αλλά και γενικά μένει στην εξοχή.)

Το θέμα είναι ότι ψάχνω στο γοογκλ (κι εδώ εννοείται ότι έψαξα πρώτα) αλλά πέρα από κάποιο θέμα εδώ που ήθελαν να ψεκάσουν τους παπαγάλους προληπτικά δεν βρήκα κάποιο άλλο θέμα.

Οπότε μου μένει η απορία για να είμαι 1000% σίγουρος αν υπάρχει τρόπος να καταλάβω ότι οι παπαγάλοι έχουν ψύλλους. Ούτε φαγούρα έχουν, ούτε ψύλλο βρήκαμε στο σπίτι ούτε τίποτα... Ξέρω σίγουρα ότι δεν παρασιτούν όπως π.χ τα τσιμπούρια στους σκύλους.

Οπότε έχετε παρατηρήσεις εσείς ποτέ ψύλλους στα παπαγαλάκια σας;
 
Άγγελε οι ψύλλοι που πάνε στους σκύλους είναι εξαιρετικά σπάνιο να πάνε σε πουλιά. Δεν το έχω ακούσει ποτέ να σου πω την αλήθεια. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν ψύλλοι στο σπίτι τότε μην αποκλείεις τίποτα.
 
Φοίβο στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα από έντομα γενικά. Εγώ το ξέρω απλά όταν κατηγορούν κάτι σκόπιμα μπαίνω στον κόπο να δω τι παίζει. Και μόνο που δεν βρήκα ούτε μια αναφορά στο γοογκλ ήμουν σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση επειδή δεν παρασιτήζουν. Γνωρίζω όμως την λατρεία που κάποιοι όπως εσύ (γιατί όντως εσένα είχα στο μυαλό μου) που πέρα από την απλή φροντίδα έχετε αφοσιωθεί στους παπαγάλους σκέφτηκα να το ρωτήσω.
 
Άγγελε, εννοείς ότι κάποιο παιδάκι έχει τσιμπηματα από ψύλλους και θεωρούν οι δικοί του ότι οι ψύλλοι αυτοί προήλθαν από τους δικούς σου παπαγάλους;
 
Για άνθρωπο που ζει στην εξοχή οι ψύλλοι είναι δυνατόν να βρεθούν κυριολεκτικά παντού. Συχνά η αιτία είναι η κοπριά ζώων (κυρίως η κατσικίσια) που πολλοί παίρνουν απο μαντριά και βάζουν στους μπαξέδες και στα παρτέρια τους. Στη συνέχεια γεμίζουν όλα τα άλλα οικόσιτα, σκυλιά, γάτες που ταΐζονται στην ίδια αυλή και γενικά γεμίζει ο τόπος. Τα πτηνά δεν κολλάνε τέτοιους ψύλλους εύκολα. Χωρίς ψεκασμό δεν ξεμπερδεύεις που και με ψεκασμό πάλι είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν καθώς ελάχιστα εντομοκτόνα σκοτώνουν τα αυγά τους.
 
Άγγελε, εννοείς ότι κάποιο παιδάκι έχει τσιμπηματα από ψύλλους και θεωρούν οι δικοί του ότι οι ψύλλοι αυτοί προήλθαν από τους δικούς σου παπαγάλους;

Αυτό ακριβώς έγινε και υπήρξε μια φασαρία. Επειδή στο σπίτι ξέρει ότι δεν υπάρχουν ψύλλοι ή γενικά έντομα άρχισε να λέει ότι κόλλησε τους ψύλλους από τους παπαγάλους και πες πες πες μου μπήκαν και εμένα αμφιβολίες.

Χωρίς ψεκασμό δεν ξεμπερδεύεις που και με ψεκασμό πάλι είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν καθώς ελάχιστα εντομοκτόνα σκοτώνουν τα αυγά τους.

Αυτό θα του το πω για το σπίτι του να ψεκάσει γιατί είναι κρίμα ο μικρός. Αλλά τώρα που θα σταματήσει να έρχεται εδώ στο σπίτι μου και επειδή είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν πάλι θα μπορώ να του απαντήσω κατάλληλα.

Έχει καταντήσει ηλιθιότητα να κατηγορούν οποιοδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό τους ή το σπίτι τους για οτιδήποτε συμβαίνει τελικά.
 
Τι να πω! Οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν ποτέ να με εκπλήσσουν.
Παπαγάλοι είναι, δεν είναι γάτες ή σκύλοι για να βγαίνουν έξω και να μεταφέρουν και μέσα ψύλλους. Πιο πιθανό το θεωρώ, εάν υπάρχουν ψύλλοι στο δικό τους σπίτι να τους μεταφέρουν εκείνοι στο δικό σου σπίτι όταν έρχονται, παρά το αντίθετο.
Όπως και να έχει το να απαλλαγεί ένα σπίτι από τους ψύλλους δεν είναι και εύκολη υπόθεση, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δραστηριοποιηθούν και όχι να κατηγορούν.
 
Εδώ ψύλλους κολλάνε με το ζόρι οι κότες που ασχολούνται όλοι μέρα με κοπριες και τα σχετικά, όχι οι παπαγάλοι που ζουν μέσα στο σπίτι. Το θεωρώ απίθανο ως ακατόρθωτο ένας παπαγάλος να είναι εστία ψύλλων σε ένα σπίτι.
 
Back
Top