Αναπαραγωγή Πως μπορώ να καταλάβω αν τα παπαγαλάκια μου είναι έγκυος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
πως μπορω να καταλαβω αν τα παπαγαλακια μου ειναι εγκυος; Γιατι εφτιαξαν τελειως την φωλια και τωρα η θυληκια εχει μια καμπυλη στην αμαρα οπως οταν μια απο τις θυληκιες μου ηταν εγκυος! Υπαρχει αλλος τροπος; Αν τελιακ κανει αυγα τι θα πρεπει να κανω τωρα;
 
...xreazete mono ypomoni Foti :) An einai egkios ta sou kanei se ligo ta ayga...ta papagalakia sou kseroun na frontizoun ta mikra tous! Apla min tous enoxlis...
 
πως μπορω να καταλαβω αν τα παπαγαλακια μου ειναι εγκυος; Γιατι εφτιαξαν τελειως την φωλια και τωρα η θυληκια εχει μια καμπυλη στην αμαρα οπως οταν μια απο τις θυληκιες μου ηταν εγκυος! Υπαρχει αλλος τροπος; Αν τελιακ κανει αυγα τι θα πρεπει να κανω τωρα;

Η λέξη έγκυος δεν είναι η κατάλληλη για τα πτηνά, δεν είναι θηλαστικά 😉 Οι ενδείξεις που αναφέρεις σημαίνουν οτι η παπαγαλίνα σου είναι σε κατάσταση αναπαραγωγής (διόγκωμα αμάρας, έτοιμη φωλιά). Λογικά σε μερικές μέρες θα υπάρξουν αυγουλάκια, οπότε υπομονή και δεν χρειάζεται να την στρεσάρεις πιάνοντάς την για να δείς αν είναι φουσκωμένη.
Φιλικά
 
εννοειται πως δεν την πιανω... Ποτε δεν εχω πιασει τα πουλια μου! Μονο το καναρινι εχω πιασει για να του κοψω τα νυχια που μεγαλωνουν γρηρορα... Αν κανει αυγα ομως με τετοια ζεστη τι θα τα κάνω;δεν θελω να ταλαιπωρουνται κι ας μην μου κανουν ποτε μωρακια... Αν και δεν εχει ξεκινησει ακομα για αυτα η πτερορροια... Εχω αγχωθει παρα πολυ...
 
...den pianeis katholou - katholou tous papagalous sou; Einai toso agria? Toulaxiston pano sto xeri sou anevenoun;
 
οχι δεν τα πιανω πια γιατι οταν ημουν πιο μικρος και αγορασα το πρωτο μου παπαγαλακι το επιανα συνεχεια ακι το αφηνα ελευθερο ακι αυτο μετα απο λιγεσ μερες που το πηρα ψωφισε... Ετσι εγεινε και με πολλα ακομα και απο τοτε δεν τα πιανω... Μονο σπορακια περνουν απο το χερι μου μεσα απο τα καγκελα!


μεχρι σημερα δεν εχω δει αυγα... Και δεν ειναι τοσο πρησμενη οσο ηταν! Αυτο που βλεπω ειναι οτι εχει βαλει πολλα υλικα και βαζει κι αλλα και τη μια σκαβει συνεχεια την φωλια στην ακρη και την αλλη ξανακαλυπτι εκεινο το σημειο! Γιατι μπορει να το κανει αυτο;
 
Παιδια συγγνωμη ξερω πως ειναι παλιο το θεμα αλλα θελω να ρωτησω πως καταλαβαινουμε οτι η παπαγαλινα μας φτιαχνει φωλια;
 
Τάνια θα βλέπεις το αρσενικό και το θηλυκό να σκίζουν κομματάκια το χαρτί (ή κάτι άλλο που υπάρχει στο κλουβί και μπορεί να το βάλει στην γωνιά-φωλιά) που τους έχεις στον πάτο του κλουβιού και θα τα μαζεύουν σε κάποια γωνιά του κλουβιού.
Θα τα δεις φυσικά να ζευγαρώνουν κιόλας πριν και μετά την προσπάθεια δημιουργίας της φωλιάς. 😉
 
Τάνια μου τους έχεις βάλει φωλιά; Τι ηλικία έχουν; Αν δεν φτασουν 2 ετών δεν προκειται να μπουν σε διαδικασία αναπαραγωγής.
Επίσης μεσα στη φωλιά θα πρεπει να βάλεις εσύ αρκετό υλικό όπως πχ. ροκανίδι, χαρτί κλπ. Γιατι τους αρέσει να ψαχνουν σε βάθος.
Δες κι εδώ: https://exoticbirds.life/blog/breeding-indian-ringnecks/
 
Ειναι 6 ο αρσενικος και η θυληκια περιπου 2. Εχω παρατηρησει πως εκοβαν κομματακια και τα συγκεντρωναν σε γωνιες αλλα δεν τους εχω πετυχει ποτε στη διαδικασια αναπαραγωγης. Επισης παρατηρησα οτι ο Τιμ τα συγκεντρωνε σε διαφορετικη γωνια απο την Ελενα και απο τοτε δεν τους ειδα να το ξανακανουν αυτο.
 
Η θηλυκιά ενδεχεται να μην ειναι ετοιμη ακόμη.. Καλυτερα να δοκιμασεις του χρονου να τους βαλεις φωλιά.
 
Tania den ksero poso megalo einai i klouba pou exeis. Kai etsi den ksero katholou tha xorai mia folia i oxi.

Ala pistebo den proxorane tin anaparagogi an den exoune folia. Sou ebala kato mia fotografia apo folia pou xriasounde ta Ringneck.

Afto gia na einai katalilo, prepei na einai se megetos 50-70 pontus x 30 pontus x 30 pontus. I tripa eprepe na exei diametro 8 pontus.
 

Συνημμένα

  • image3298.webp
    image3298.webp
    5,7 KB · Προβολές: 304
Το κλοyβι δεν εχει προβλημα! Ειναι παρα πλου ευρυχωρο και χωραει τη φωλια. Οσο γιατην Ελενα ειναι γυρω στα 2 χρονων και εχω διαβασει οτι ειναι στην καταληλη ηλικια για ringneck
 
Ta Ringneck ginoune gonima apo 12 eos 18 minon. An einai 2 Xronia = 24 minon, einai etoimi gia tin anaparagogi.
Toso gia tin ilikia.

Eprepe omos na einai olo to peribalon kala, alios ta megala papagalo den ksekinisoune efkolo tin anaparagogi. An leme peribalon enooume : Trofi, Klouba, Skesi arseniko-thiliko, ores fotismo i fisiko fos, thermograsia, ygrasia, aygotrofi.

Ksero afto akougete diskolo, omos me 1-2 kala biblia kai ligo diabasma KATI ginete. Omos min enoxleis an sti proto xronia den pai ola roloi. Iparxoune anthropi pou perimenoune 4 kai 5 xronia gia na blepoune ta prota mikra.
 
Δεν ηξερα πως πρεπει να τους δινω αυγοτροφη! Απο βιταμινες παντως ειναι καλυμμενοι! Ποσο καιρο παιρνει μεχρι να βγουν τα πουλακια απο το αυγο;
 
Όλα τα πουλιά χρειάζονται κατά την περίοδο της αναπαραγωγής καλή διατροφή. Τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες, όπως είναι το αυγό, ασβέστιο, όπως είναι το σουπιοκόκαλο, το grit και διάφορες υδατοδιαλυτές μορφές ασβεστίου, όπως είναι το <Link Removed>, φρέσκα φρούτα και λαχανικά κι αν θες μπορείς να τους δίνεις διάφορα συμπληρώματα που είναι για την περίοδο της αναπαραγωγής.

Τα ringneck κάνουν γύρω στα 2-6 αυγά, τα οποία τα επωάζουν 21-24 ημέρες.
 
Τους πηρα και σουπιοκοκαλο και μια τροφη με αυγο κτλ. Σκετο αυγο δεν τους αρεσει καθολου! Μια φορα τους εβαλα τζαμπα πηγε το αυγο!
 
Καλημέρα, είχα μια παπαγαλίνα η οποία γενούσε για 2 χρόνια συνεχώς, από τις πολλές γέννες ψώφισε, τώρα έχω βάλει μια θυλικιά στη θέση της, είναι όμως δικό τους παιδί στην ουσία είναι αρσενικός με το παιδί του υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσουν; Είχαν πρόσφατα κάνει 2 βουναλάκια από πούπουλα στις 2 γωνιές του κλουβιού και τους έβαλα τη φωλιά αλλα δεν βλέπω να μπαίνει η θυλικιά μέσα.
 
Τι ηλικια εχει το θυληκο πουλακι; Μπορουν να ζευγαρωσουν, αλλα δεν ενδεικνυται λογω αιμομιξιας μπορει να δημιουργηθουν προβληματα στους νεοσσους
Υ. Γ. Καλο ειναι να μην αφηνουμε τα πουλια να κανουν πανω απο 2 το πολυ 3 γεννες το χρονο ειναι εξαντλητικο για τον οργανισμο τους.

Δες λιγο κ αυτα.

Αιμομικτικές σχέσεις στα πουλιά μας | PetBirds
Αιμομιξια στα παπαγαλακια | PetBirds
 
Back
Top