Ασθένειες Πως μπορώ να μετρήσω τη δόση φαρμάκου χωρίς ζυγαριά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marinis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marinis

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2014
Μηνύματα
168
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπερα κ χρονια πολλα στην ομαδα! Παιδια ποσο ειναι τα 2 γραμαρια σε ενα σκεβασμα οπωσ η κεραμικινη πχ; Εννοω πως θα το μετρισουμε χωρις ζυγαρια;
 
Πολύ φοβάμαι πως είναι αδύνατο με το μάτι η με κάποιο άλλο μέσο να μετρήσεις με την ακρίβεια που απαιτείται για τα φάρμακα. Θυμίζω πως η υπερ-δοσολογία μπορεί να έχει πολύ σοβαρά και άσχημα αποτελέσματα στην υγεία των πτηνών κι επειδή εμείς εδώ αγαπάμε τα πουλιά μας θα πρέπει να αποφεύγουμε αλχημείες και υποθέσεις...
Γιώργο θα σου πρότεινα λοιπόν να βρεις για τέτοιες περιπτώσεις μια ζυγαριά ακριβείας. Στο internet υπάρχουν πάρα πολλές με τιμή περίπου στα δέκα ευρώ.
Μέχρι να καταφέρεις να προμηθευτείς μπορεί να πας σε κάποιο κτηνίατρο ή στο πλησιέστερο φαρμακείο ακόμη και σε κάποιο που διανυκτερεύει αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη ώστε να σου ετοιμάσει μια δυο δόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
 
Το κουταλάκι του γλυκού είναι 5 ml, από γραμμάρια όμως; Εξαρτάται φυσικά και από το προϊόν.
 
Αν έχεις κάποιο σκεύμα που έχει μέσα μεζούρα που λέει πόσα γραμμάρια είναι μπορείς να το κάνεις κι έτσι. Π.χ η μεζούρα που έχει μέσα το fertivit αν θυμάμαι καλά είναι 2 γραμμάρια και του calsilux 5.
 
καλησπερα κ χρονια πολλα στην ομαδα! Παιδια ποσο ειναι τα 2 γραμαρια σε ενα σκεβασμα οπωσ η κεραμικινη πχ; Εννοω πως θα το μετρισουμε χωρις ζυγαρια;
Μπορεί να πας και σε κάποιο φίλο εκτροφέα, εγώ έτσι κάνω. Καμιά φορά μάλιστα μου δίνει από τα δικά του φάρμακα.
 
Παρακάτω έχω κάνει κάποιες μετρήσεις με ζυγαριά που χωρίζει το 1 γραμμάριο σε 10 μέρη για να βγάλω ακριβώς το αποτέλεσμα γεμίζω το κουταλάκι δοσομετρητή που έχουν η βιταμίνες orlux ποιος άλλωστε δεν έχει πάρει, και αφού έχει γεμίσει μέχρι την κορυφή παίρνω ένα μαχαίρι χωρίς δόντια και το τραβάω οριζόντια μέχρι να φύγει το περίσσευμα το κόβω δηλαδή.
E.S.B. 30% 0. 8 δέκατα ούτε ένα γραμμάριο
LEVOPLIX 0.8 είναι το ίδιο
OXYVET 0.7 δέκατα
Σπιρουλίνα 0.6 δέκατα
Άλατα μπάνιου 1,3
LIVIFERM 0.6
E.B-12 0.6
MUTA-VIT 0.7
IVASEPT 0.7
Και το κονάκιον είναι 32 σταγόνες με το σταγονόμετρο από το φαρμακείο
 
Στο internet μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβειας μέχρι 5-7 ευρώ κόστος. Χρησιμοποιώ μια τέτοια και κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Προτείνω σε όλους για να μην ζυγίζετε "με το μάτι".
 
Back
Top