Φροντίδα Πως μπορώ να προστατέψω μια κλούβα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liakos18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Liakos18

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2020
Μηνύματα
667
Πόλη
Ηλεία
Καλησπέρα παιδιά! Χρόνια πολλά!
Αυτές τις μέρες ασχολούμαι με την κατασκευή μιας κλούβας, για τα καναρίνια. Ο σκελετός έχει είδη φτιαχτεί, και προσπαθώ να βρω έναν τρόπο ώστε να είναι προστατευμένη απο τους γνωστούς σε όλους μας εχθρούς.

Παλιότερα είχα αναθέσει σε κάποιον γνωστό μου που ασχολείται με την ξυλουργική, να φτιάξει ένα προστατευτικό για μια παρόμοια κλούβα που είχα. Αν και ήταν πολύ καλή κατασκευή, λόγο των μεγάλων διαστάσεών της, ήταν ασταθής, έπιανε αρκετό χώρο και αργότερα που πέρασα μια περιπέτεια με τις ψείρες, αναγκάστηκα την αποσύρω. Προσπαθώ λοιπόν να αποφύγω τα προστατευτικά και κυρίως το ξύλο!

Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω αρκετά μικρό πλέγμα, σαν σίτα, ώστε να εμποδίζει τα αρπακτικά και τις γάτες απο το να βάλουν μέσα τα πόδια τους. Πιστεύετε ότι θα λειτουργούσε;
 
Δεν έχω μετρήσει διαστάσεις.
Πρόκειται για μια μακρόστενη κατασκευή 1,50 περίπου μέτρα στο μήκος, που θα επιδέχεται 2 χωρίσματα, χωρίζοντας την κλούβα σε 3 μέρη.
 
Μπορείς να βάλεις τέσσερις πασσάλους περιμετρικά και να εφαρμόσεις επάνω τους ένα δίχτυ από αυτά τα πράσινα που βάζουν στα κηπευτικά για να μη χτυπάει ο ήλιος τα φυτά.
 
Το δίχτυ θα εφάπτεται με την κλούβα ή θα έχει κάποια απόσταση;
 
Όπως το σκέφτομαι νομίζω ότι είναι καλό να έχει μία μικρή απόσταση από την κορυφή της κλούβας και επίσης να εξέχει και περιμετρικά λιγάκι.
 
Πολύ καλή ιδέα, απλά έτσι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα δημιουργήσω πάλι κάποιο είδος προστατευτικού, που μάλλον θα επιφέρει τα ίδια προβλήματα με το προηγούμενο😕

λόγο των μεγάλων διαστάσεών της, ήταν ασταθής, έπιανε αρκετό χώρο και αργότερα που πέρασα μια περιπέτεια με τις ψείρες, αναγκάστηκα την αποσύρω. Προσπαθώ λοιπόν να αποφύγω τα προστατευτικά και κυρίως το ξύλο!

Για αυτό προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα βάζοντας αντι για το συνηθισμένο κουνελόσυρμα, ένα με πολύ ποιό μικρές διαστάσεις τρύπας (σαν σιτα). Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τα προστατέψει και αν αξίζει να το βάλλω, μιας και θα αντιμετωπίσω κι' άλλες δυσκολίες μετά όπως το στερέωμα της ποτιστρας.
 
20220109_112923__1641721154_57080.jpg
Ουσιαστικά πρόκειται για συντήρηση είδη υπάρχουσας κλούβας, για αυτό και έχουν μείνει κάποια κομμάτια πλέγματος ακόμα.
 
Μπορεί να περάσει πόδι γάτας μέσα από αυτό το διάκενο;

Όσο για το ιπτάμενα αρπακτικά, θα μπορούσες ίσως να χρησιμοποιήσεις μεταλλικούς σωλήνες και όχι ξύλινους πασσάλους που θα κρατούν το δίχτυ σε ύψος 2 - 2.10 μέτρα από το έδαφος για να μπορείς να μπαίνεις από κάτω. Πιθανόν οι σωλήνες να χρειαστούν αντιστήριξη αλλά και αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα αν δεθούν από την κορυφή με πασαλάκια στο έδαφος. Όσο για την ψείρα σε αυτό το setup, δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρξει πρόβλημα ή όχι.
 
Αχ, δεν την γλυτώνω την μανούβρα του προστατευτικου(και τις φωνές τις μάνας μου κυρίως!😅)
Όπως και να έχει, @Stavros σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω τον σκελετό απο μεταλλικές σωλήνες και έπειτα θα εφαρμόσω ένα πράσινο δίκτυ, και θα ενημερώσω για εξελίξεις.
 
Καλησπέρα.
Σκέφτηκα λίγο το θέμα και κατέληξα στα εξείς. Δεν μπορώ να δημιουργήσω κατασκευή με σκελετό που θα καλύπτει την κλούβα γιατί είναι είδη αρκετά μεγάλη και εμφανισιακά όσο και πρακτικά δεν θα έχω αποτέλεσμα. Το είχα δοκιμάσει και είχα φτιάξει μια κατασκευή, σαν "φρούριο" αλλά πως να το πω, δεν το χαιρόμουν. Έπιανε πολύ χώρο και έκρυβε όλη την κλούβα (το είχα αναφέρει και εδώ)
Αν και ήταν πολύ καλή κατασκευή, λόγο των μεγάλων διαστάσεών της, ήταν ασταθής, έπιανε αρκετό χώρο και αργότερα που πέρασα μια περιπέτεια με τις ψείρες, αναγκάστηκα την αποσύρω.
Η σκέψη μιας ποιό "ελαφριάς" κατασκευής που θα στηρίζεται με πασάλους στο χώμα, πάλι είναι δύσκολη γιατί θα την βάλω στο μπαλκόνι οπότε δεν μπορώ να την στηρίξω στο χώμα (ούτε στον τοίχο λόγο θερμομόνωσης).

Μέχρι στιγμής έχω αποφασίσει, αντί για το κλασικό κουνελοσυρμα, να βάλω άλλο με πολύ μικρούς βρογχους, μα και πάλι θα υπάρχει πρόβλημα στην πτερωρία, που θα μαζεύονται πούπουλα και δεν θα μπορούν να φύγουν, αλλά και στην τοποθέτηση αξεσουάρ (ποτίστρες, πατήθρες κ.τ.λ)

Έχετε να μου προτείνεται κάποιον άλλο τρόπο ή κάποια συμβουλή για αυτά που είδη έχω σκεφτεί;
 
κάτι που σκέφτηκα είναι να κολληθούν αποστάτες ώστε να πάρει μια απόσταση ασφαλείας από τη κλούβα ένα επιπρόσθετο πλαίσιο με κουνελοσυρμα.
αν κολληθούν βίδες πχ μπορείς να το βγάζεις και να το βάζεις.
με μωβ χρώμα θα είναι το δεύτερο πλαίσιο με κουνελοσυρμα
 

Συνημμένα

  • PXL_20220411_164018019_600x800.webp
    PXL_20220411_164018019_600x800.webp
    5,7 KB · Προβολές: 13
Back
Top