Εκπαίδευση Πως μπορώ να συνεχίσω την εκπαίδευση του κοκατίλ μου;

Grigoria19

PB New Member
Καλησπέρα σε όλους !!! Βρίσκομαι στην δεύτερη εβδομάδα Εκπαίδευσης του Μορτι (κοκατιελ) μου.. είναι ενάμιση με δύο μηνών με αφήνει να τον ταΐζω μέσα απ’ το κλουβί και απ’ έξω.. έχει ανέβει 2-3 φορές πάνω στο χέρι μου καμιά φορά δαγκώνει άλλες που πονάνε κι άλλες που δεν πονάνε. χθες Προσπάθησα να τον εκπαιδεύσω έξω απ’ το κλουβί του γιατί είχα δει ένα βίντεο στο YouTube με τα ξυλάκια που περπατάει σ αυτά αλλά άρχισε να πετάει και να κάθεται πάνω σε αντικείμενα στο σπίτι.. την πρώτη φορά ανέβηκε στο χέρι μου και τον πήγα πίσω στο κλουβί του .. που ξανά προσπάθησα πήγε πάνω στο φωτιστικό ή σε άλλα μέρη του σπιτιού μέσα και δε με άφηνε να τον γυρίσω στο κλουβί του τι να κάνω ; πως να συνεχίσω την εκπαίδευση του ; είμαι σε καλή πορεία;
Μήπως να μην τον ξανά βγάλω μέχρι να εκπαιδευτή ;; Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας😣

Βαση της δικής μου εμπειρίας με την Πούκι μου, θεωρώ οτι είναι ακόμα πολύ νωρίς για κόλπα με ξυλάκια και άλλα τέτοια! Για αρχή νομίζω οτι πρέπει με την καθημερινή απλή επαφή να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του Μόρτι ώστε και εκέινο να νιώθει άνετο να είναι συνέχεια πάνω σου και να μην φεύγει η δαγκώνει! Και εγώ νωρίς την έβγαλα απο το κλουβί της και στην αρχή κρατώντας πάντα τροφη προσπαθούσα να μάθει να έρχεται στο δάχτυλο μου. Μετά έκανα δραστηριοτητες κοντά στο κλουβί της όπως διαβάζοντας έα βιβλίο ή βλέποντας τηλεόραση και πάντα ανα συχνά διαστήματα της μίλαγα και την τάιζα ώστε να με μάθει. Τώρα μπαίνουμε στον τέταρτο μήνα ( η Πούκι είναι περίπου 5 με 6 μηνών) και είναι συνέχεια πάνω μου μέχρι και που κοιμάται στο γόνατο μου όταν είμαι στο γραφείο μου! Κάθε μέρα προσπαθώ να κερδίζω την εμπιστοσύνη της και κάθε μέρα βλέπω να δένεται μαζί μου ολο και πιο πολύ! Οπότε αυτό που θα σου έλεγα απο τη λιγοστή εμπειρία που έχω ( μαθαίνω και διαβάζω και εγω κάθε μέρα) δώσε χρόνο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του Μόρτι, μην τον πιέζεις να κάνει πράγματα (χωρίς αυτο να σημαίνει οτι να τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει), να έχεις πάντα pellets στα χέρια σου ώστε οταν κάνει κάτι καλό να τον επιβραβεύεις, να έχεις υπομονή και να έισαι σίγουρη οτι το δωμάτιο που τον έχεις ελευθερό ειναι ασφαλές!

Back