Διατροφή Πως μπορώ να ταΐσω τους σπόρους γαϊδουράγκαθου στα καναρίνια;

Pavlos Kiriakou

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2019
Μηνύματα
549
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω αρκετούς σπόρους από γαιδουραγκαθου τους μάζεψα για να κάνω βάμα για το συκώτι είναι πολύ σκληρή πως μπορώ να τους ταΐσω στα καναρίνια;
[automerge]1567359011[/automerge]
IMG_20190901_202113~2.webp
 
Έχω αρκετούς σπόρους από γαιδουραγκαθου τους μάζεψα για να κάνω βάμα για το συκώτι είναι πολύ σκληρή πως μπορώ να τους ταΐσω στα καναρίνια;
Ή εναλλακτικά μπορείς να τους βάλεις μέσα σε μία πετσέτα, να την αναδιπλώσεις και να τους σπάσεις είτε με πλάστη (αυτόν που ρολάρει) είτε με ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι κατά τον ίδιο τρόπο
 
Παίρνεις έτοιμους συσκευασμενους και σπασμενους και καθάρισες.
Που βρίσκεις αυτούς τους σπόρους που αναφέρεσαι; Εννοώ σπασμενους
 
Μήπως όμως οξειδώνονται τα λιπαρά οξέα στους "προ-σπασμένους" σπόρους; Μήπως αντί για καλό στο τέλος κάνουμε μέχρι και κακό με τέτοιες βολικές λύσεις;
 
Μήπως όμως οξειδώνονται τα λιπαρά οξέα στους "προ-σπασμένους" σπόρους; Μήπως αντί για καλό στο τέλος κάνουμε μέχρι και κακό με τέτοιες βολικές λύσεις;

H οξείδωση τους συνήθως προσδίδει στο τρόφιμο και τη χαρακτηριστική οσμή ταγκίλας. Δεν γνωρίζω σε τι συσκευασία τους πουλάνε αλλά αν η συσκευασία τους προσφέρει προστασία απο το φως και κλείνει αεροστεγώς καθώς κι αν φυλάγονται σε δροσερό και ξηρό μέρος (ακόμη και ψυγείο) θεωρώ πως δεν θα έχουν πρόβλημα.
 
Ανέστη από τη στιγμή που θα ανοίξει η συσκευασία δεν μπορείς να αποφύγεις το οξυγόνο. Σαφώς και η προστασία από το φως, τη θερμοκρασία και την υγρασία επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης αλλά δεν τη σταματά. Ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά τον συγκεκριμένο σπόρο τον δίνουμε για την αποτοξίνωση και προστασία του συκωτιού και ίσως άθελα μας το επιβαρύνουμε περισσότερο.
 
@Stavros Σίγουρα. Αλλά με την ίδια λογική κι όταν ανοίγεις το μπουκάλι με το λάδι δεν οξειδώνεται = γίνεται ακατάλληλο αμέσως. Το φως και η επαφή με το οξυγόνο παίζουν μεγάλο ρόλο.
 
όταν ανοίγεις το μπουκάλι με το λάδι δεν οξειδώνεται = γίνεται ακατάλληλο αμέσως
Αμέσως όχι. Ξεκινά όμως μία πορεία προς την ακαταλληλότητα. Βέβαια, το λάδι το καταναλώνουμε εμείς οι άνθρωποι και ίσως να μην επιβαρύνει τόσο την υγεία μας το μέγεθος της καταστροφής του από την οξείδωση, ειδικά όταν συντηρείται σωστά. Τα πουλιά όμως και ειδικά τα ιθαγενή είναι πιο ευαίσθητα σε τέτοιες αλλοιώσεις.
 
Back
Top