Φροντίδα Πως μπορώ να φροντίζω έναν Indian ring-neck parakeet;

panik76

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουλ 2009
Μηνύματα
4
Πόλη
Πόρτο Χέλι
θα ηθελα να σας ευχαριστησω που μου δινετε την ευκαιρια να λυσω μερικες απο τις αποριες μου. ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη ομως. Πριν 1 εβδομαδα περιπου μας εφερε ο αντρας μου στο σπιτι εναν παπαγαλο. το πηρε απο ενα pet shop στην Αθήνα. το μονο που ξεραμε για το καινουργιο μελλος της οικογενειας ειναι οτι τον ειχε μια κυρια πριν κ οτι εχει ιδιαιτερη προτιμηση στις γυναικες (αυτο το καταλαβα αμεσως γιατι εδειξε μεγαλη συμπαθεια σε μενα). σημερα μου δωθηκε η ευκαιρια απο το forum σας να βρω τι ειδος ειναι. λοιπον ειναι indian ring necked parakeet αρσενικο και μαλλον 3 χρονων. Θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να τον φροντιζω;, αν παιζει ρολο οτι ειμαστε η δευτερη οικογενεια του;, αν μπορω να τον εκπαιδευσω να μιλαει κ πωσ? γενικα οτι μπορειτε να μου πειτε γιατι ειμαστε τελειως ασχετοι.
ευχαριστω, :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
panik76 δεν είναι δύσκολη η φροντίδα του, απλά θα πρέπει να τηρείς και να κάνεις κάποια πράγματα.

-Να προσέχεις την διατροφή του. Δεν θα πρέπει να υπάρχει "μονοτονία" στην διατροφή του, αλλά να υπάρχει ποικιλία. Να του προσφέρεις σπόρους, pellets, φρούτα, λαχανικά, αυγό ή αυγοτροφή (1-2 φορές την βδομάδα και σε μικρή ποσότητα διότι είναι παχυντική τροφή) και στανταρ κάποια πηγή ασβεστίου, όπως ένα σουπιοκόκαλο ή ένα mineral block κλπ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον topic: https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/
-Θα πρέπει να καθαρίζεις συχνά το υλικό στο πάτο του κλουβιού και όλα τα εξαρτήματά του -του κλουβιού-.
-Ένας πολύ βασικός παράγοντας για την καλή διαβίωση των πουλιών είναι ο χώρος διαμονής.

Αν θα είναι σε εσωτερικό χώρο δεν πρέπει να έχεις το κλουβί σε ψηλό σημείο, αλλά σε ένα τραπεζάκι, για παράδειγμα, όπου θα είναι κάτω απ' το ύψος των ματιών σου. Καλό είναι η πίσω πλευρά του κλουβιού να ακουμπάει στον τοίχο, για να νιώθει περισσότερη ασφάλεια.

Κάποια πολύ καλά άρθρα:
Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
Πως να σκοτώσετε τα πουλιά σας χωρίς προσπάθεια!

Αν θα είναι σε εξωτερικό χώρο το κλουβί του θα πρέπει να το έχεις σε σημείο, όπου το πουλί δεν θα είναι εκτεθειμένο στην βροχή, στον αέρα και στον ήλιο. Καλό θα ήταν να το προστατέψεις κιόλας με κάτι, για να αποφύγεις επιθέσεις άγριων πουλιών.
-Θα πρέπει να του αφιερώνετε κάποιες ώρες απ' τον ελεύθερο χρόνο σας, για να μην νιώθε μοναξιά και αποκτήσει άσχημες συνήθειες και προβλήματα συμπεριφοράς. Θα πρέπει να υπάρχουν και παιχνίδια στο κλουβί του, για να απασχολείται τις ώρες που μένει μόνο του.

Δες κι αυτό: https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-που-έχετε-στα-πουλιά-σας.3080/
-Θα πρέπει να το βάζετε για ύπνο σε ένα ήσυχο και σκοτεινό χώρο, όπου θα μπορεί να κοιμάται συνεχόμενα για 10 ώρες περίπου.
 
Ευχαριστω πολυ παιδια. Οτι ειμαστε δευτερη οικογενεια λετε να παιζει ρολο;
 
Αν θα το επηρεάσει αρνητικά εννοείς; Αν δεν κάνετε τίποτα που να το φοβίσει, του φέρεστε και το φροντίζετε μια χαρά, δεν νομίζω. :) Πώς είναι η συμπεριφορά του μέχρι τώρα;
 
Κατα την μικρη μου εμπειρια μου φαινεται μια χαρα.
Σ εμενα δειχνει ιδιαιτερη συμπαθεια (απο εκει που το πηρε ο αντρας μου, του ειπανε οτι συμπαθει πολυ τις γυναικες). Δεν εχω τολμησει ακομα να τον χαιδεψω γιατι φοβαμαι μηπως με τσιμπισει. Τον εχω ταισει ομως απο το χερι μου και ηταν πολυ θετικος. Ο μικρος μου γιος τον εχει χαιδεψει αρκετες φορες. Ενα απο τα αρνητικα ειναι οτι στο σπιτι κυκλοφορουν πολλα πιτσιρικια (φιλοι των παιδιων) και τον τσιγκλανε συνεχεια. Το αλλο αρνητικο ειναι οτι δεν ξερουμε ποσο χρονων ειναι, ουτε πως το λεγανε, ποιες ειναι οι συνειθειες του τι του αρεσει κ τι οχι. Απο ομιλια τιποτα. Λεει κατι βεβαια συνεχεια, το οποιο δεν μπορουμε να το καταλαβουμε. Ολοι μου λενε να το φερω στο μαγαζι (καφετερια). Ποια ειναι η γνωμη σου;
 
Νομίζω πως η καφετέρια δεν θα είναι κι ότι καλύτερο για τον παπαγάλο, λόγω καπνού τσιγάρων, κίνησης, φασαρίας κλπ Αλλά, δεν είναι καλό να τον πειράζουν και τα παιδιά στο σπίτι. Πες τους ότι δεν πρέπει να τον πειράζουν και να τον τρομάζουν. Αν δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν έτσι, τότε θα ήταν καλύτερα να τον πας σε ένα δωμάτιο και να μην επιτρέπεις στα παιδιά να μπαίνουν.

Απ' τα λεγόμενά σου πάντως καταλαβαίνω πως το πουλάκι δεν έχει κανένα πρόβλημα κι ας είστε η δεύτερη οικογένειά του. Και θα δεις που όσο περνάει ο καιρός θα δένεται όλο και περισσότερο μαζί σας και το αντίστροφο. :)
 
Το ιδιο πιστευω και εγω οσο αφορα τη καφετερια. Σ ευχαριστω πολυ παντως για το χρονο που μου εχεις διαθεση
 
Back
Top