Αναπαραγωγή Πως μπορώ ν' αλλάξω αρσενικό στην αναπαραγωγή καναρινιών;

Γιωργος Λαμ.

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2017
Μηνύματα
95
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αν στην αναπαραγωγη πανε ολα καλα και εχει επιτυχια σ' οποιοδηποτε ποσοστο νεοσσων και συνεχιζεται η οικογενειακη ζωη ομαλα μεχρι την 16,17 εβδομη μερα και μετα αρχισει η καναρα επιθυμια για νεα φωλια, αν θελησω ν' αλλαξω τον αρσενικο τι μπορω να κανω.. Α) να βαλω διαχωριστικο και να χωρισω τον πατερα με τα παιδια και στη πλευρα της καναρας να βαλω τον ΝΕΟ (εννοειται οτι θα παρατηρω την συμπεριφορα τους) η β) να μεταφερω την θυληκια στο κλουβι του αρσενικου αφου προηγουμενα εχω τοποθετηση φωλια και νημα;Ευχαριστω Γιωργος.
 
σε ποιά φάση είσαι τώρα; δλδ η καναρα κλωσαει τα αυγά; Σε ποιά μέρα είναι; Είναι ενσπορα;
τη β περίπτωση μην την σκέφτεσαι!
Η καναρα κλωσσαει 4 αυγα ειναι στη 8η μερα επωασσης, για ενσπορα η οχι δεν γνωριζω, φοβαμαι για ωοσκοπηση.
[automerge]1554989887[/automerge]
Τα καναρινακια μου ειναι απλα, ο πρωτος αρσενικος εχει πορτοκαλλοκινητρο χρωμα, ο αλλος ειναι κιτρινουλης (1 ετους) και η θηλυκια (1 1/2 ετους) και ο λογος ειναι οτι επειδη θα προχωρησω μονο σε δυο γεννες θελω να ειδω τι απογονοι θα υπαρξουν και απο αυτα ποιους θα κρατησω και ποιους θα δωρησω οταν θα ελθει ο καταλληλος χρονος τους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
οκ εγώ θα σου πω τι κάνω σχεδόν κάθε χρόνο μίας και στα πλάνα μου πάντα υπάρχει κάποια θηλυκια που επιθυμώ να ζευγαρώσει με δύο αρσενικούς!
από τη στιγμή που επιστρέφω τα αυγά στην καναρα αποσύρω τον αρσενικό από το κλουβί!
αφήνω δλδ την καναρα μόνη τής όταν όλα πάνε καλά στις 13 με 15 μέρες ζωής των νεοσσων κατεβάζω τη φωλιά με τους νεοσσούς χαμηλά βάζω καινούρια φωλιά, νήμα και Ρίχνω τον καινούριο αρσενικό(απίθανο να πειράξει τα μικρά) κάθομαι και παρατηρώ αν έχει αψιμαχίες με την θηλυκια αν όχι όλα καλά και θα αναλάβει και τάισμα των μικρών, αν όμως έχει, τον αποσύρω ξανά και αφήνω την θηλυκια μόνη μέχρι να ξεκινήσει να φτιάχνει την καινούρια φωλιά όπου και τον ξανά Ρίχνω μέσα! Έτσι έχουν περάσει τουλάχιστον 26 μέρες χωρίς αρσενικό η θηλυκια άρα και καμία υποψία ότι έχει "κρατήσει" σπέρμα από τον πρώτο αρσενικό
 
@JAPAN HOSO11, Ωραια αυτα και σ' ευχαριστω αλλα τωρα δεν μπορω να κανω καμμια αποσυρση αλλα αν γινει αυτο με το χωρισμα τι μπορει να γινει. Να συμπληρωσω οτι τα δυο πουλια συμβιωναν μετα την πτερροροια Οκτωβριο Νοεμβριο ειχαν ειρηνικη συμβιωση και αργοτερα τα χωρησα με αδιαφανες πλεγμα στο ιδιο κλουβι.Ακομη και σημερα εχουν μια οπτικη επαφη [αυτος σ αλλο κλουβι] . Οι ενεργειες σου ως εμπειρος ειναι σωστες, αλλα εγω απειρος φοβουμενος και τις συστασεις του κου Γιαννη απο αλλη ερωτηση μου να μην αφησω την καναρα μονη ανεξαρτητως νεοσσων εχω αυτες τις επιφυλλαξεις. Μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμμενοι.. Ευχαριστω.
[automerge]1554992754[/automerge]
οκ εγώ θα σου πω τι κάνω σχεδόν κάθε χρόνο μίας και στα πλάνα μου πάντα υπάρχει κάποια θηλυκια που επιθυμώ να ζευγαρώσει με δύο αρσενικούς!
Σταματη μια διευκρινηση στη διαρκεια της επωασσης δεν εχεις τον αρσενικο μεσα,? ποιος την ταιζει μεχρι να βγουν οι νεοσσοι και λιγο μετα 5,6 ημερες; Εγω εχω εξωτερικη αναπαραγωγη, δεν ξερω αν αλλαζει αυτο σε εσωτερκη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όχι δεν έχω τον αρσενικό μέσα ταΐζετε μόνη της ( σε πολλές περιπτώσεις και με τον αρσενικό να την έχεις Επίσης θα την δεις να σηκώνετε).
Εγώ απλός μεταφέρω μια πρακτική που εφαρμόζω Εγώ ! τώρα το τι θα αποφασίσεις εσύ θα κρίνεις
 
Σ' εμενα οσα περισσοτερο εχω παρακολουθησει η καναρα δεν σηκωνεται και αν γινει αυτο ειναι για δευτερολεπτα που παρακολουθω οτι αφοδευει πινει λιγο νερο και αμεσως ξανακαθεται. Σιγουρα δεν θελω να προκαλεσω την τακτικη σου που εμπειρα εφαρμοζεις αλλα ν'ακουσω αποψεις και σ' ευχαριστω παλι διοτι δεν εχω εμπειριες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιώργο καλησπέρα, κάπου θα συμφωνήσω με τον φίλο Σταμάτη (τα παρακολουθώ για συμπεριφορά αλλά δεν λέει τι κάνει αν δεν ταιριάζει το νέο ζευγαρι για να πάρεις μια ιδέα) αλλά και κάπου θα διαφωνήσω, σίγουρο ότι θα πετύχεις δεν είναι,υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην τον δεχτεί ακόμα και αν δεν τον βλέπει μπορεί να τον ακούει, αν διαβάσεις εδώ μέσα (έχει αρκετά άρθρα) θα καταλάβεις τι σου γράφω, εγώ θεωρώ ότι όσο μεγαλώνουν τα μικρά θα τα θεωρήσει ανταγωνιστές και θα τα πειράξει (δεν είναι σίγουρο). Λοιπόν εγώ τι θα έκανα θα άφηνα να ολοκληρώσει η θηλυκιά την γέννα τις και αφού πάρω τους νεοσσούς ( που έχουν μεγαλώσει) ετοιμάζομαι για μια νέα γέννα με τον άλλο αρσενικό.
 
@ΗΣΑΠ καλημερα μια υγείες Συζήτηση χρειάζεται και την διαφώνια ωστε να βγει ενα αποτέλεσμά σίγουρα εγω θα έλεγα ανταλλαγή απόψεών! Να ξανα γράψω εδώ ότι μεταφέρω προσωπικές εμπειρίες, πρακτικές που έχω εφαρμόσει δοκιμάσει με αποτελέσματα που έχω δει και όχι θεωρητικά που έχουν τις λέξεις " ίσως" " αν" " πιθανολογώ" , από εκεί και ύστερα αν συζητήσουμε με δέκα διαφορετικούς εκτροφείς για το οποιοδήποτε θέμα πρακτικής και διαχείρισης θα έχουμε 10 διαφορετικές απόψεις!
τώρα αν δεν ταιριάζει το ζευγάρι με την πρώτη αναφέρω τι κάνει!

εγώ θεωρώ ότι όσο μεγαλώνουν τα μικρά θα τα θεωρήσει ανταγωνιστές και θα τα πειράξει (δεν είναι σίγουρο
αυτό μπορεί να συμβεί και με τον ίδιο τους το πατέρα, εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι εκτροφείς και εγώ ένας από αυτούς ο που στην κλούβα απογαλακτισμου έχουμε και ένα ενήλικο αρσενικό ώστε να δίνει βοήθεια σε οποίο μικρό την χρειάζεται στο τάισμα!

Λοιπόν εγώ τι θα έκανα θα άφηνα να ολοκληρώσει η θηλυκιά την γέννα τις και αφού πάρω τους νεοσσούς ( που έχουν μεγαλώσει) ετοιμάζομαι για μια νέα γέννα με τον άλλο αρσενικό.
σε αυτή την περίπτωση αν η θηλυκια είναι μόνη της εν μέρη θα συμφωνήσω βάζοντας δύο παράγοντες στο κεφάλι μου μετά το πέρας 17 ημερών ζωής των νεοσσων.
1. χάσιμο χρόνου τουλάχιστον 15 ημερών (δεν τρέχει και κάτι) ανάλογος το πλάνο του εκάστοτε εκτροφέα.
2. Περίπτωση να μαδισει η καναρα τα μικρά ώστε να φτιάξει καινούρια φωλιά και σύγχρονος να σταματήσει να τα ταΐζει!
τώρα αν ο αρσενικός πάρα μείνει μέσα και μαζί με τα μικρά απομακρύνουμε τον αρσενικό ώστε να τα ταΐζει και αυτό είναι μια πρακτική που και πάλι μπορώ να πω ότι εν μέρη συμφωνώ αλλά με ένα σίγουρο πρόβλημα! Για να είσαι σίγουρος από ποιον έγινε η σπερματοθετηση θα πρέπει τα καινούρια αυγά να τα απομακρύνεις και να την αφήσεις να προχωρήσει και σε άλλη γέννα με τον καινούριο αρσενικό με αποτέλεσμα να έχεις μια παραπανίσια γέννα αυγών κουραζοντας την θηλυκια ( Φυσικά είμαι από τους πρώτους που λέω ότι αν υπάρχει εκτροφικος σκοπός απαιτούνται θυσίες εδώ όμως μιλάμε απλός για μια αλλαγή αρσενικού χωρίς κάποιο στόχο)


όπως βλέπεις @Γιωργος Λαμ. σου δώσαμε πολλαπλές λύσεις για Αυτό παραπάνω σου έγραψα Εσύ στο Τέλος θα αποφασίζεις! Καλή επιτυχία!
 
Σ' ευχαριστω Σταματη που επανηλθες στο θεμα. Σιγουρα οι εμπειριες ολων των εκτροφεων ειναι πολλες και χρησιμες στην ανταλλαγη αποψεων και αποτελεσματων. Προσωπικα δεν μ'ενδιαφερει η πιστη αντιγραφη οικογενειας σε καποιο ειδος καναρινιων που πιστα εσεις εφαρμοζεται ωστε να λαβω υπ' οψιν την υπαρξη γονιμμοποιημενου ωαριου που θα διαταραξει την κληρονομικοτητα. Δυο μονο γεννες και εφ' οσον ειναι επιτυχεις με διαφορετικους αρσενικους και τελος η συνεχεια. Σας ευχαριστω ολους και παντα επιτυχια στις αναπαρραγωγικες σας προσπαθειες!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
. Δυο μονο γεννες και εφ' οσον ειναι επιτυχεις με διαφορετικους αρσενικους και τελος η συνεχεια.
Γιώργο κατάλαβες πως ο Σταμάτης εξηγεί οτι αν δεν περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα η υπόθεση για δυο γέννες απο διαφορετικούς αρσενικούς είναι αμφισβητήσιμη;
Υπάρχει ένας μηχανισμός στο αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών πτηνών, με τον οποίο αυτά επιτυγχάνουν συντήρηση του σπέρματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.Ιδιαίτερα σε ευμεγέθη πτηνά που ζουν αποκομμένα σε μεγάλες περιοχές επικράτειας, επειδή οι συνευρέσεις των δυο φύλων είναι σπάνιες,τα θηλυκά μπορούν και συντηρούν το σπέρμα έως και δύο μήνες, προκειμένου να συμπέσει με την ωορρηξία.
 
Κατ αρχάς καλημέρα σέ όλους, θα συμφωνήσω με τον Σταμάτη ότι μέσα από την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων έρχεται η γνώση, όπως και εσύ την γνώμη μου κατέθεσα, το τί θά κάνει ο Γιώργος θα αποφασίσει ό ίδιος. Αγαπητέ φίλε ΣΤΑΜΑΤΗ αν έγραψα κάτι που σέ πείραξε σέ παρακαλώ πολύ νά δεχτείς την ΣΥΓΝΏΜΗ μου.
 
καμία σχέση ούτε να σου περνάει από το μυαλό, προσπάθησα να καλύψω όσες περιπτώσεις μπορούσα πανό στο θέμα, η πάσα σου ήταν καλή και αυτή που χρειαζόταν ώστε να το αναπτύξουμε όσο μπορούμε για αυτό και μόνο το λόγο στηρίχτηκα πάνω στο μήνυμα σού, μακάρι και σε άλλα θέματα να υπάρχει υγιείς διαφωνία ώστε να λύνονται περισσότερες απορίες! Καλή συνέχεια!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστω και παλι ολους για τις εμπειριες, σκεψεις και τις προτασεις που μου προτεινεται.Ας ελθει με το καλο το αποτελεσμα της επωασης των καναρινιων μου, περιπου σε 6-7 ημερες και θα κρινω τη συνεχεια! Ευχαριστω καλη συνεχεια και αναμονη!
 
Back
Top