Γενικά Πως να αναγνωρίσω ένα αρσενικό καρδερινοκαναρο

PanagiotisAgrinio

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2020
Μηνύματα
518
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα πρόκειται να πάρω ένα καρδερίνοκαναρο. Πως μπορώ να ξεχωρίσω το φύλλο του;
 
@PanagiotisAgrinio , αν και δεν ρωτάς κάτι τέτοιο στο θέμα σου, ο ίδιος θα προσδοκούσα να σε μεταπείσω από την αγορά καρδερινοκάναρου.
Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για υβρίδια στείρα, που κατά την παραγωγή των οποίων γεννιούνται και θηλυκά άτομα, τα οποία ομοίως είναι στείρα και επειδή δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη "χρηστική αξία", έχουν και συνήθως κακή τύχη.
Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι που βγάζουν καρδερινοκάναρα, μοσχοπουλούν τα αρσενικά και αφήνουν τις αδερφές τους ελεύθερες στη φύση, χωρίς όπως καταλαβαίνεις, οι τελευταίες να έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης, μια και γεννήθηκαν / ανατράφηκαν σε κλουβί. Πέφτουν δλδ βορά των αρπακτικών ή πεθαίνουν από πείνα και εξάντληση. Φυσικά οι περισσότεροι εκτροφείς καρδερινοκάναρων, ισχυρίζονται ότι τα στείρα θηλυκά τα κρατούν για "παραμάνες", κάτι το οποίο δεν ισχύει. Για να σου δώσω να καταλάβεις, οπωσδήποτε κάθε αναπαραγωγική περίοδο μέλη μας βρίσκουν ένα πουλάκι στον δρόμο, στο μπαλκόνι τους κλπ, ανεβάζουν φωτογραφία ρωτώντας για το είδος του, και τελικά προκύπτει στην πορεία ότι πρόκειται για ένα θηλυκό νεαρό (και πολύ τυχερό σε σχέση με τα υπόλοιπα) καρδερινοκάναρο.
Επίσης, στην εποχή μας (και όχι μόνο) τα αρσενικά καρδερινοκάναρα θεωρούνται top τραγουδιστές, που κελαηδούν "καρδερίνα", και ως τέτοιοι κοστίζουν πανάκριβα, και κατά πως έχω διαβάσει εδώ μέσα, τα περισσότερα κελαηδούν "καναρίνι".
Θα σου πρότεινα λοιπόν να σκεφτείς πάλι την επιλογή σου, και να διερευνήσεις την πιθανότητα να πάρεις καναρίνι ή καρδερίνα εκτροφής.
 
@ianos Καλημερα! Το καρδερίνοκαναρο μου το έδωσε γνωστός του πατέρα μου και είναι 2 μηνών και είναι αρσενικό. Δεν ήθελα να επιλέξω απλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος που διαφέρουν μεταξύ τους. Συγνώμη αν ήμουν ασαφής.
 
Back
Top