Φροντίδα Πως να αντιμετωπίσω την υπερχορήγηση epithol;

stavstath

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2019
Μηνύματα
6
Καλησπερα, χρησιμοποιησα στο καναρίνι μου epithol για 6 μερες για ακάρεα αλλα φαίνεται ότι χρησιμοποιούσα αρκετή ποσότητα και πήγε και στο φτερωμα του. Το πουλί άρχισε να κάθεται στον πάτο του κλουβιού, να κελαιδά ελάχιστα, και να μειώσει κ την κατανάλωση τροφής. Εχει συμβεί σε κάποιον; Πως να το αντιμετωπίσω; Επίσης ξύνει κ το ράμφος του στο κλουβί.
 
Φαντάζομαι εννοεις στα φτερά που είναι χαμηλά στα πόδια;

Μεταφέροντας την προσωπική μου εμπειρία από την χρήση της epithol, δεν έχουν υπάρξει "παρενέργειες" ακόμη κι αν μια μικρή ποσότητα πάει στα φτερά..Αυτό δεν θεωρώ ότι συνιστά κίνδυνο για την υγειά του πουλιού..

Υποθέτω, χωρίς να είμαι ο πλέον έμπειρος εδώ μέσα, ότι το πουλάκι μπορεί να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα ή να τραυματίστηκε κατά λάθος κατά την εφαρμογή της..

Δεν νομίζω ότι για την κατάσταση του είναι "ένοχη" η epithol..
Ποιος σου συνέστησε την χορήγηση της και για ποιο λόγο;
 
Πιστεύω πως περισσότερο επηρεάστηκε από το συχνό πιάσιμο παρά από την "παραπάνω" δόση της κρέμας.
Σίγουρα το "παραπάνω" υλικό να δημιούργησε προβλήματα καθαριότητας στο φτέρωμά του... αλλά θα φύγει και θα καθαριστεί σταδιακά και μετά από αρκετές βδομάδες.
Προτείνω αν αφήσεις το καναρίνι να ηρεμήσει... και σταδιακά πιστεύω πως θα επανέλθει στα παλιά σύντομα.
 
χρησιμοποιησα στο καναρίνι μου epithol για 6 μερες για ακάρεα
Ποια ήταν τα συμπτώματα και πώς κατέληξες στην επιλογή της epithol. Ποιος την πρότεινε;
 
Σας ευχαριστώ! Να του βάλω μπανιέρα να βοηθησει στο να φύγει απο πάνω του πιο γρήγορα η κρέμα; Μου τη συνεστησε την epithol ο ιδιοκτητης καταστήματος με ειδη κατοικιδιων αφου του περιέγραψα το πόδι του καναρινιού.
 
Διέγνωσε ακάρεα εξ αποστάσεως ο φίλος μας απο το Pet-shop..

Ο @misalouris έθεσε μια πολύ καλή εκδοχή..Αυτήν του σοκ το οποίο μπορεί να προκύψει από τα καθημερινά πιασίματα.. Όταν εφάρμοζα epithol σε ένα από τα δικά μου, το κελάηδημα πήγε.. Περίπατο για αρκετό καιρό.. Ωστόσο, δεν είχε κανένα θέμα με την όρεξη ή την κινητικότητα του.. Mετα από αρκετό καιρό ήρθε και το κελάηδημα.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι κάθεται στον πάτο του κλούβιου.. Κάτι που σημαίνει "πρόβλημα"..

Ίσως το σοκ να ήταν μεγαλύτερο γιατί υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για το πιάσεις (σε σκοτεινό δωμάτιο όπου το πιάνεις εύκολα και γρήγορα και δεν πετάει με πανικό δεξιά και αριστερά ενώ εσύ το κυνηγάς για να το. Γραπώσεις 🙂) και συγκεκριμένος τρόπος για να το κρατήσεις και τρόπος για να του βάλεις την epithol (Δες εδώ -> https://community.petbirds.gr/media/video-Εφαρμογή-epithol.20627/ )

Μπανιέρα μπορείς να του βάλεις άλλα εάν δεν μπει στο δεκάλεπτο μην επιμείνεις.. Αυτό είναι γενικός κάνονας για το μπανάκι τους.. Αφήνουμε 10 λεπτά και εάν δεν μπει την βγάζουμε.
Στην κατάσταση που μας περιγράφεις όμως δεν νομίζω ότι θα πάει να δοκιμάσει.. Πάντως έτσι κι αλλιώς δεν θα το βοηθήσει ιδιαίτερα λόγο της σύστασης της epithol. Είναι βαζελίνη (με καποια επιπλεον συστατικά). Θέλει άφθονο νερό για να φύγει.

Για μένα το σημαντικό είναι να ανέβει το πουλάκι ξανά στα πάτηθρα..Αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει κάποια βελτίωση..

Πόσο καιρό είναι σε αυτή την κατάσταση το πουλάκι και πότε ολοκλήρωσες (εάν ολοκληρωθηκε) την χορήγηση της epithol?
 
Είναι 5 μερες έτσι, την θεραπεια την ολοκληρωσα πριν 3 μερες και το ποδι καθάρισε. Ανεβαίνει κάποιες φορές στα πάτηθρα αλλα για λιγο, κυριως είναι κάτω. Κάνει και κανα τσιου που κ που αλλα όχι όπως πριν που δεν σταματουσε. Λοιπόν, τον αφήνω στην ησυχία του, και ελπιζω να ηρεμίσει. Το ράμφος που το ξυνει στα κάγκελα μου δείχνει κάτι; Ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει;☹
 
Πεντε μερες ειναι πολλες κατα την αποψη μου.. Εχε τον νου σου..Ισως να χρειαστει να επισκεφτεις καποιον πτηνιατρο εαν δεις οτι δεν βελτιωνεται η κατασταση..

Το ράμφος που το ξυνει στα κάγκελα μου δείχνει κάτι; Ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει;☹

Το κανουν πολυ συχνα και στα καγκελα και στα πάτηθρα.. Μονο αν το δεις με κανενα κοφτη να αρχισεις να φοβασαι για δραπετευση :)

Βαζε του μισο αυγουλακι(το χειμωνα το αφηνεις και ενα 24ωρο το καλοκαιρι μερικες ωρες) βρασμενο για 12-13 λεπτα και εχε μονιμα ενα σουπιοκοκκαλο στο κλουβακι του και αντι να τσιμπαει τα καγκελα θα τσιμπαει αυτα.. Ετσι θα παιρνει και το ασβεστιο που χρειαζεται.. Ολα αυτα ειναι γενικες οδηγιες ομως.. Δεν ειναι οδηγιες για την αντιμετωπιση του προβληματος που αναφερεσαι.. Μην παρεξηγηθω!

Ειναι σε εσωτερικο χωρο η σε εξωτερικο;
 
Τωρα το παρατηρώ που κοιμάται και φαίνεται σαν να έχει ταχυπνοια, πρωτη φορά ειναι εμφανής η αναπνοή του
[automerge]1547673286[/automerge]
Το κανουν πολυ συχνα και στα καγκελα και στα πάτηθρα.. Μονο αν το δεις με κανενα κοφτη να αρχισεις να φοβασαι για δραπετευση :)
Βαζε του μισο αυγουλακι βρασμενο για 12-13 λεπτα και εχε μονιμα ενα σουπιοκοκκαλο στο κλουβακι του και αντι να αρχισει να τσιμπαει τα καγκελα θα τσιμπαει αυτα.. Ετσι θα παιρνει και το ασβεστιο που χρειαζεται.. Ειναι σε εσωτερικο χωρο η σε εξωτερικο;
Σε εσωτερικο
[automerge]1547673618[/automerge]
Πτηνίατρο σε Νότια Προαστια έχουμε;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τωρα το παρατηρώ που κοιμάται και φαίνεται σαν να έχει ταχυπνοια, πρωτη φορά ειναι εμφανής η αναπνοή του

Θα τολμησω να πω οτι εαν ημουν στην θεση σου και συμφωνα με το οσα περιγραφεις, (5 μερες στο πατο του κλουβιου, ελλειψη ορεξης, ταχυπνοια, μαλλον θα ειναι και φουσκωμενο(?) ) αυριο το πρωι η εν πασει περιπτωση, το συντομοτερο που θα μου επετρεπε το προγραμμα μου, θα πηγαινα το πουλακι σε εναν πτηνιατρο..Ακομη και τιποτα να μην εχει (που ολοι το ευχομαστε) θα φυγει η δικη σου αγωνια.. Σε πτηνιατρο ομως.. Οχι στο pet-shop!

Εαν μας πεις περιοχη θα σε βοηθησουμε να βρεις τον κοντυνοτερο..
[automerge]1547673990[/automerge]
-> http://vetpiraeus.gr/profile/xristina-doukaki/

Στον Πειραια. Εξαιρετικη. Εχω προσωπικη εικονα!
 
Σε ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σου, φουσκωμένο δεν είναι και ελπίζω να μη γινει! Τώρα τρωει με μανια κιολας! Τι να πω! Το παρακολούθω και ειμαι σε ετοιμοτητα για τον πτηνιατρο! Ελπιζω να είναι μόνο το σοκ! Κ γω θα ειμαι πολυ πιο προσεκτικη απο δω κ μπρος!
 
Τώρα θα έπρεπε να κοιμάτε. 🙂 Πρεπει να ακολουθουν τις ωρες ανατολης και δυσης για τον υπνο τους..Αυτο ισχυει για ολες τις εποχες.. Αρα ξυπνιο αυτη την εποχη απο τις 07,00 περιπου εως τις 18.00 περιπου.. Μετα υπνο:) Συνεπως, προσπαθησε να του εχεις φυσικο φωτισμο και οχι φωτα κλπ.

Εχε τον νου σου και ενημέρωσε μας για την πορεία του.. Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε..
 
Χωρίς καθόλου να θέλω να μειώσω τις πολύτιμες συμβουλές του Δημήτρη

Βαζε του μισο αυγουλακι(το χειμωνα το αφηνεις και ενα 24ωρο
η άποψη μου είναι ότι το αυγό πρέπει να αποσύρετε από το κλουβί μετά από 2-3 ώρες είτε πρόκειται για εξωτερικό χώρο πόσο μάλλον όταν πρόκειται για

Σε εσωτερικο
Τώρα για το πουλί εάν το μόνο πρόβλημα ήταν τα ακαρεα και τίποτα άλλο και τώρα μας δείχνει αυτήν την συμπεριφορά πιθανολογώ ότι στρεσαρίστηκε πολύ από το πιάσιμο για να του χορηγηθεί η κρέμα με αποτέλεσμα να του δημιουργηθούν αλλά προβλήματα που μόνο ένας πτηνίατρος μπορεί να τα διαγνώσει.

Μια ερώτηση για την ομάδα.
Εάν κατά την προσπάθεια ενός πουλιού να αποβάλει την κρέμα που κατά λάθος έχει πάνω στα φτερά του ή στα πόδια του από υπερβολική ποσότητα την καταπιεί τι συνέπειες θα έχει το πουλί;
 
Από ότι έχω παρατηρήσει δεν κάνουν προσπάθεια με το ράμφος να απομακρύνουν την την epithol από τα φτερά. Έγω τους βάζω τακτικά μπάνιο όταν παρατηρήσω τα φτέρα λερωμένα από αυτήν. Αποφεύγω γενικά τα πολλά πιασίματα.
 
το αυγό πρέπει να αποσύρετε από το κλουβί μετά από 2-3 ώρες είτε πρόκειται για εξωτερικό χώρο
Αυτό πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι.
Όταν οι θερμοκρασίες... ειδικά τώρα το χειμώνα με το ζόρι φτάνουν τους 10 βαθμούς και απουσιάζουν εντελώς τα έντομα που θα το 'μολύνουν" (μύγες), τότε είναι σίγουρο πως και όλη μέρα να μείνει δε θα αλλοιωθεί...
Η εικόνα του θα μας επιβάλει την απομάκρυνσή του από το κλουβί κι όχι ο κανόνας.
 
η άποψη μου είναι ότι το αυγό πρέπει να αποσύρετε από το κλουβί μετά από 2-3 ώρες είτε πρόκειται για εξωτερικό χώρο

Σεβομαι απολυτα την εμπειρια σου Παναγιωτη που ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την δικια μου.. Και σε ευχαριστω πολυ φιλε!
[automerge]1547761836[/automerge]
Εάν κατά την προσπάθεια ενός πουλιού να αποβάλει την κρέμα που κατά λάθος έχει πάνω στα φτερά του ή στα πόδια του από υπερβολική ποσότητα την καταπιεί τι συνέπειες θα έχει το πουλί;

Εχω παρατηρησει πολλες φορες οταν εβαζα epithol οτι αμεσως μετα την εφαρμογη της τσιμπουσαν ποτεποτε τα ιδια τα ποδαρακια τους. Καμια παρενεργεια.
 
Εχω παρατηρησει πολλες φορες οταν εβαζα epithol οτι αμεσως μετα την εφαρμογη της τσιμπουσαν ποτεποτε τα ιδια τα ποδαρακια τους. Καμια παρενεργεια.


Η μικρη ποσοτητα ενδεχεται να μην δημιουργει προβλημα, αν δεν κανω σοβαρο λαθος ομως η epithol ειναι υποπροιον του πετρελαιου.
 
Καλημέρα!
Το άφησα ήσυχο, έβαλα και το μπανάκι και το χρησιμοποίησε αμέσως και είναι καλύτερα!
Ανεβαίνει λίγο και στα πάτηθρα και τρώει περισσότερο. Το σκεπάζω με πανί για να ξεκουράζεται γιατί η αλήθεια έιναι οτι έχουμε πολλά φώτα έως αργά. Θα σας κρατώ ενήμερους, σας ευχαριστώ πολύ!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top