Ασθένειες Πως να αντιμετωπισω προβλημα με το πίσω δακτυλο κανάρας;

Πόλη
Πάτρα
έχουμε μια κανάρα ζωηρή, κοινή, που κατα λάθος πιάστηκε το ποδαράκι της εχθές σε κάτι κλωστές και πρέπει να τραβήχτηκε

το βράδυ παρατήρησα πως είχε ανώμαλη αναπνοή, πιο γρήγορη, αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία
σήμερα όπως την κοίταζα, είδα πως είχε φουσκωμένα τα φτερά της και υποψιάστηκα
όλα καλά φαίνονταν από ψηλά, μα όταν έβαλα το κλουβί στο καρφί και την κοίταξα από τα χαμηλά είδα πως δεν έκλεινε το πίσω δάχτυλο

μετά είδα ένα μικρό οίδημα στο σημείο ένωσης όλων των δακτύλων, κόκκινο, λίγο φουσκωμένο, ενώ τα δύο νυχάκια της είχαν αρχίσει αν σκουραίνουν

διάβασα όλες τις αναρτήσεις σας σχετικά με σπάσιμο-εξάρθρωση δακτύλου και προέβησα στα εξής

-τηλ τον κτηνίατρο που μου τσεκάρει τα καναρινάκια όταν έχουν κάποιο πρόβλημα
δεν τον βρήκα

-έπιασα τη μικρή, της βάλαμε μπεταντίν στο σημείο του οιδήματος
-και της ακινητοποιήσαμε το πίσω δάκτυλο σε σχέση με τα άλλα με αυτοκόλλητη ταινία

το σίγουρο είναι πως δεν της αρέσει, την ξενίζει και προσπαθεί να το βγάλει

την έχω απομονώσει σε κλουβί μεταφοράς, για να την δεί τη δευτέρα ο ειδικός και να μη την ενοχλεί ο αρσενικός

Πιστεύω ότι τη Δευτερα θα πρέπει να τη δει πτηνίατρος. Μέχρι τότε αυτά που έχεις κάνεις νομίζω ότι καλύπτουν σαν Α΄βοήθειες. Πρόσεξε μόνο:
* η επίδεση του δακτύλου να μην είναι πολύ σφιχτή ώστε να επιτρέπει την κυκλοφορία του αίματος,
* οι τροφές - νερό να είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς μεγάλες μετακινήσεις
* να είναι σε ήσυχο και ζεστό περιβάλλον
* Στήριξε τον οργανσμό με πολυβιταμίνες

το καναρινάκι είναι μια χαρά
έβγαλε από μόνο του το αυτοκόλλητο και το ποδαράκι του το πατάει κανονικά
ο γιατρός είπε πως είναι μια χαρά
δεν φαίνεται τραύμα, μόνο το πίσω δάκτυλο να είναι λίγο στραβό, παρ 'ολα αυτά το πατάει και το χρησιμοποιεί ελαφρώς

παρατηρώ πως ο τίτλος της ανάρτησης μου αλλοιώθηκε και αυτό δεν είναι κάτι ωραίο, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού δεν ήταν ερώτηση, αλλά μια διαπίστωση και μια αντιμετώπιση προβλήματος

ευχαριστώ σε κώστα για την απάντηση, ακολουθώντας την συμβουλή σου προμηθεύτηκα για την μικρή πολυβιταμίνες

Back