Φροντίδα Πως να απολυμάνω ένα κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

George98

PB Known Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2015
Μηνύματα
2.599
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Κατ'αρχήν καλημέρα και καλά Χριστούγεννα! Ελπίζω να φάγατε σούπα το πρωί και να ετοιμάζετε φωτιά ήδη για το μεσημέρι:D

Λοιπόν έχω ένα κλουβί που ζούσε το χάμστερ ενός φίλου μου (πλέον δεν ζει ☹) και είδα πως το κλουβί ήταν για καναρίνια αρκετά καλό ορθογώνιο και μακρόστενο είναι γενικά καθαρό αλλά θέλω να το απολυμάνω λογο του ότι πέθανε εκεί και γενικά να μην μου κολλήσει κάτι το καναρίνι που θέλω να βάλω μέσα με τι να το απολυμάνω λοιπόν; με χλωρίνη; (αν ναι πως; το ξεπλένω μετά;) με σαπούνι μπεταντίν; με detol; τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω για να είμαι καλυμμένος;
 
Καλημερα και καλες γιορτες.
Μπορεις να το πλυνεις με ζεστο νερο και ξυδι.
Το ξυδι τα σκοτωνει ολα.
Ας ακουσεις και καποια αλλη γνωμη
 
Τι θα έκανα εγώ:
Πρώτο πλύσιμο με απλή (όχι παχύρευστη) πράσινη χλωρίνη και νερό, σε διάλυση 1:10 .
Δεύτερο πλύσιμο με νερό και σαπούνι πιάτων.
Καλό ξέβγαλμα.
Τρίτο πλύσιμο με νερό και ξύδι, χωρίς ξέβγαλμα.
Στο μπαλκόνι για ένα μήνα τουλάχιστον, να το δει ο αέρας και ο ήλιος.
Ξέβγαλμα με νερό, να φύγουν τυχόν σκόνες, στέγνωμα και μετά το πουλάκι μέσα.
 
Δεν ξέρω Γιώργο μου, εγώ τα κρατάω μεγάλο διάστημα εκτός χρήσης τα κλουβιά από το ένα πουλί στο άλλο. Για περίμενε και τους άλλους να ακούσεις γνώμες.
 
Χρόνια πολλά.

Μια λεκάνη λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το κλουβί. Τη γεμίζεις με με καυτό νερό. Συμπληρώνεις χλωρίνη φτιάχνοντας ένα διάλυμα ~10% σε περιεκτικότητα χλωρίνης. Αποσυναρμολογείς τα μέρη του κλουβιού που μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και τα βάζεις μέσα στη λεκάνη με το νερό και τη χλωρίνη και τα αφήνεις για δύο ώρες τουλάχιστον. Εάν υπάρχουν μέρη του κλουβιού που δεν σκεπάζονται από το νερό, να τα γυρίζεις συχνά για να βυθίζονται και αυτά.

Μετά από το δύωρο, ξεπλένεις πολύ καλά τα πάντα με σκέτο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια κάνεις μια καλή σαπουνάδα χρησιμοποιώντας σαπούνι τύπου Dettol και βούρτσα με σφουγγάρι.

Να προσέξεις στο χώρο που θα βρίσκεται η λεκάνη με το κλουβί να μη βρίσκεται κανένα ζωντανό, αλλά ούτε και εσύ ο ίδιος παρά μόνο για πολύ λίγο όταν είναι απαραίτητο. Είναι προτιμότερο να γίνει σε εξωτερικό χώρο.
 
Μετά από το δύωρο, ξεπλένεις πολύ καλά τα πάντα με σκέτο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια κάνεις μια καλή σαπουνάδα χρησιμοποιώντας σαπούνι τύπου Dettol και βούρτσα με σφουγγάρι.
Σταύρο μετά μόλις στεγνώσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως;
 
Σταύρο μετά μόλις στεγνώσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως;
Η χλωρίνη δεν αφήνει τίποτα ζωντανό. Φρόντισε μόνο να μην υπάρχουν υπολείμματα και μυρωδιές από τα απορρυπαντικά. Σε αυτό το κομμάτι μπορεί να βοηθήσει το ξύδι, το οποίο αν και βρωμάει χειρότερα από τη χλωρίνη, βοηθάει στην εξουδετέρωση των φαρμάκων και είναι ακίνδυνο για το πουλί.
 
Ωραία για να ανακεφαλαιώσουμε
Σωστά. Ο εξαερισμός που ανέφερε η Μαρία μπορεί να βοηθήσει στο να φύγουν οι μυρωδιές από τα φάρμακα ή και το ξύδι. Η άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να μείνει έξω περισσότερο χρόνο πέρα από αυτό.
 
Back
Top