Αναπαραγωγή Πως να βάλω 1 αρσενικό σε 2 κανάρες;

Γιώργος 2014

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2014
Μηνύματα
53
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα στην παρέα! Έχω ένα ζευγάρι καναρίνια με τρία μικρά 12 ημερών.. Το ίδιο ζευγάρι πέρυσι μου έβγαλε τρεις γέννες! Επειδή έχω μια δεύτερη κανάρα η οποία φαίνεται πυρωμένη και είναι και όμορφο πουλί πως θα μπορούσα να τη ζευγαρώσω με τον αρσενικό μου αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσει για τουλάχιστον ακόμα μια γέννα με τη θηλυκιά που έχω ήδη μαζί;
 
Θα σου πρότεινα να περιμένεις να ολοκληρωθούν οι γέννες του πρώτου ζευγαριού σου και μετά αν προλαβαίνεις χρονικά προχωράς στο ζευγάρωμα της δεύτερης κανάρας.
Αν αρχίσεις να μεταφέρεις τον κάναρο από κλουβί σε κλουβί τότε σίγουρα μία από τις δύο κανάρες θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του κάναρου και θα χρειαστεί να μεγαλώσει τα μικρά της μόνη.
 
Αγαπητέ Γιώργο, αυτό που σκέπτεσαι είναι παρακινδυνευμένο. Ο αρσενικός έχει ήδη ταιριάξει με την παλιά θηλυκιά και το ζευγάρι σου έχει δώσει καλά αποτελέσματα. Με τη νέα κυρία δεν είναι σίγουρο ότι θα του αρέσει. Μην ξεχνάς ότι και τα καναρίνια ερωτεύονται! Μπορεί να μιλάμε για ζωώδη ένστικτα περί του ζευγαρώνειν, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Έχουν και αυτά το γούστο τους! Αν ήθελες να ζευγαρώσεις τον αρσενικό με δύο θηλυκές και να έχεις μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, θα έπρεπε μετά τη γέννηση των αυγών από την παλιά θηλυκιά να τον βγάλεις από τη ζευγαρώστρα, να τον βάλεις μόνο του και μετά από λίγες ημέρες να τον ζευγαρώσεις με τη νεόκοπη μαντάμ. Εναλλακτικό Ζευγάρωμα λέγεται αυτό.
 
Ωραία.. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα κοιτάξω να βρω κάνεναν άλλον αρσενικό τότε για τη δεύτερη κανάρα.. Έχω δύο από περσινή γέννα αλλού ζευγαριού αλλά δε νομίζω να είναι πυρωμενα. Είναι γεννημένα 7 Απρίλη 2018. Ελπιζω να είναι ώριμα ηλικιακά..
 
Ο ένας κελαηδάει αρκετά.. Ο άλλος λιγότερο. Απλώς τον πρώτο τον έβαλα με μια κανάρα που έφτιαξε φωλιά και έκανε 5 αυγά αλλά όλα ασπορα τελικα
 
έκανε 5 αυγά αλλά όλα ασπορα τελικα
Να ξέρετε πως σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σίγουρο πως φταίει το αρσενικό.. και κακώς λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό ευθυνών
 
Μπορεί δηλαδή να φταίει η κανάρα; Γιατί αυτή φαίνεται πολύ πυρωμένη.. Είχε κάνει 3 αυγά μόνη της στον πάτο πριν ακόμα την βάλω στη ζευγαρωστρα.. Μόνη της και χωρίς καν οπτική επαφή. Γιαυτό μου κάνει εντύπωση..
 
Υπάρχουν περιπτώσεις που σίγουρα δε φταίει το αρσενικό για την ασπερμία των αυγών.
Ειδικά αν έχουμε δει τις απαραίτητες αναπαραγωγικές κινήσεις από τα πουλιά ενώ η πρώτη γέννα αυγών παρουσιάζεται στείρα.
Για να μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα θα συμμαζέψω τις σκέψεις μου και όταν ετοιμαστεί θα συζητήσουμε όλοι μαζί με στόχο το κοινό καλό.
 
Back
Top