Εμείς δυστυχώς βότανα σε χλωρή μορφή δεν έχουμε πολλά... Άντε ρίγανη και δυόσμο ή βασιλικό. Όταν έχουμε βάζω τα χλωρά, αλλά πλέον έχω βρει τρόπο και τους δίνω μια μεγάλη ποικιλία αποξηραμένων βοτάνων (ταραξάκο, γαιδουράγκαθο, αγκινάρα, εχινάτσια, βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο, και ό,τι άλλο βρω σε αποξηραμένο) μέσω της αυγοτροφής που τους φτιάχνω. Και πραγματικά δεν αφήνουν ψύχουλο! Από μια κουταλιά της σούπας από κάθε βότανο, κουάκερ, τρυμμένη φρυγανιά, βραστό αυγό με το τσόφλι και από πάνω βάζω ό,τι θέλω να τους δώσω (καρότο, βλαστωμένους σπόρους, κουνουπίδι, μπρόκολο, κολοκυθάκι, μήλο κτλ). Όλα μαζί στο μίξερ και έτοιμο να μπει στις αυγοθήκες! Δεν ξέρω αν τα αποξηραμένα βότανα έχουν την ίδια αξία με τα χλωρά, αλλά πλέον είναι στο καθημερινό διατροφολόγιο τους. Επίσης 1-2 φορές τον μήνα με αυτά τα βότανα που έχω τους φτιάχνω τσάι βοτάνων.