Φροντίδα Πως να διαμορφώσω το εσωτερικό του κλουβιού των budgies;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης johnny
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

johnny

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2008
Μηνύματα
76
Πόλη
Πειραιάς
Γειά σας, θα ήθελα να ζητήσω τις απόψεις μου για το πως θα ήταν καλύτερα να διαμορφώσω το εσωτερικό του κλουβιού των 2 Budgies μου.

Το κλουβί έχει διαστάσεις 50x30x45(στα άκρα,55 στη μέση).

Σας ρωτάω για 2 λόγους:
πρώτον, για να μπορούν να πετάνε και από κλαδάκι σε κλαδάκι, να μην είναι στριμωγμένα
και δεύτρον γιατί η θηλυκιά είναι παιχνιδιάρα και όλο στριμώχνεται και περνάει ανάμεσα στα σκαλοπάτια μιας σκαλίτσας και γενικά την έχει δει λίγο κασκαντέρ και φοβάμαι μη χτυπήσει!:D

Ευχαριστώ. 🙂
 
Το κλουβί έχει κάποιο σχέδιο; θα ήταν ωραίο να βαλεις μια φωτογραφία για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε...
 
Ελπίζω να τα κατάφερα να ανεβάσω...
Σορρυ για τη φωτό αλλά το κινητό μου δεν έχει καθόλου καλη κάμερα! 🙂
 

Συνημμένα

  • 23122008(001).webp
    23122008(001).webp
    115,1 KB · Προβολές: 89
Εχεις ένα ωραιότατο κλουβί που σου δίνει πολλές δυνατότητες να πειραματιστείς, για να κανεις τον χώρο τους πιό δημιουργικό.


Εγω θα έβαζα στην κορυφή του κλουβιού μια κούνια και ενα κρεμάμενο παιχίδι απο ξύλο. Θα έβγαζα την πατηθρα που είναι κατα μήκος του κλουβιου( την πιο χαμηλή) γιατί κόβει τον χώρο πετάγματος. Θα άφηνα τις σκάλες στα χαμηλά για να τους δινει την ευκαιρία να σκαρφαλώνουν και τα έβαζα δυό μονο πατήθρες με μικρή διαφορά ύψους. Θα πρόσθετα ακόμα στα πλαινά του κλουβιού παιχνίδια και θα έβαζα ακομα ενα σουπιοκόκκαλο.

Το καλο είναι οτι έχεις πολλές εναλλακτικές λύσεις και αν κατι απο αυτα που φτιάξεις δείς οτι δεν τα βολεύει, τα ξαναλλάζεις μέχρι να βρεις την πιό ικανοποιητική διαρύθμιση...
 
Εχουμε ιδιο κλουβι :D Πιστευω οτι ειναι αρκετα ανετο γι αυτα. Εγω δεν τους ειχα βαλει παιχνιδια γιατι ο Πελοπιδας ηταν υπερκινητικος και χοροπηδουσε παντου μεσα στο κλουβι. Αυτα που εχω τωρα ειναι βιδωμενα στις πατηθρες και επειδη φοβουνται πολυ και χτυπιουνται στα καγκελα λεω να μην βαλω τιποτα μεσα και χτυπησουν. Ισως μονο καμμια κουνια
 
Κι όμως τα Μπατζι λατρεύουν τα παιχνίδια! Ειδικά τα μικρά ξύλινα με κουδουνάκια στις άκρες! Αν δεν πρόκειται για καποια επικύνδυνη κατασκευή θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να δημιουργήσεις τα δικά σου παιχνίδια από φυσικό σχοινί, ξύλινες χρωματιστές χάντρες σε διαφορα μεγέθη, χαρτόνια, και φυσικά καμπανάκια και κουδουνάκια! Θα ξετρελλαθούν! Δοκίμασε το και παρατηρησέ τα!
 
Οι συνεχείς αλλαγές θα σε βοηθήσουν να δεις τι είναι καλό για την διαβίωση των πτηνών σου. Πειραματίσου λοιπόν, και να σου ζήσουν τα μικράκια σου.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 🙂

Θα τα πάρω ένα ένα...
Tζωρτζίνα κούνια τους είχα στην κορυφή αλλά δεν ανέβαινε κανένα και την έβγαλα. Πείτε μου τη γνώμη σας αν δεν ήταν απαραίτητο να τη βγάλω...
Τις σκάλες τις είχα χαμηλά εξαρχής αλλά όλο από τις πατήθρες τις γέμιζαν ακαθαρσίες και φοβόμουν για την υγιεινή τους καθώς περνούσαν από κει συνέχεια.
Είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτό...☹
Σταυρούλα και εμένα έτσι είναι η Τίνα μου (από το παροτίνα παρακαλώ :) δε κάθεται σε μια μεριά ούτε λεπτό...
 
Στην κουνια αν δεν ανεβαινουν μην την βαζεις! Να μη σου τρωει και χωρο αν δεν την χρησιμοποιουν. Κρεμασε κανενα ξυλινο παιχνιδακι ή κανενα κουδουνακι. Και εμενα τα Lovebirds δεν ανεβαιναν στην κουνια και την εβγαλα για εξοικονομιση χωρου.
 
Back
Top