Φροντίδα Πως να εκπαιδεύσω το νέο μου budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης THEMOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

THEMOS

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2009
Μηνύματα
25
Πόλη
Αχινός
Γεια σας πηρα ενα παπαγαλακι και θελω να το εκπαιδευσω τι πρεπει να κανω 😕
Ευχαριστω για τις απαντησεις 😉
 
το παπαγαλακι μου με φοβάτε

τι πρεπει να κανω για να μην φοβατε το χερι μου το παπαγαλακι μου (γιατί δεν με αφήνει να το χαιδεύω και με δαγκώνει)😱
 
Πρέπει να κάνεις ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗ! Καταρχήν μίλησε μας λίγο για το παπαγαλάκι...ηλικία, ποσο καιρό το έχεις, πόση ώρα αφιερώνεις για το πουλί, που το έχεις, παιχνίδια, μένει πολλές ώρες μόνο του;
 
το έχω 2 μέρες την πρωτη μέρα που το πήρα ηταν τρομαγμένο αλλα την δευτερη οκ το βγαζω καποιες φορές στο μπαλκονι και το βραδυ το εχω στο σαλόν τις περισοτερες ωρες ειναι μαζι μου!
 
Τhemo, αφού το έχεις μόνο 2 μέρες, φυσικό είναι να φοβάται, δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα μαζί σου, το περιβάλλον του είναι άγνωστο, το κλουβάκι του κλπ. Η τροφή είναι ίδια με αυτή που του έδιναν πριν το αναλάβεις ή είναι κάτι διαφορετικό? Προσοχή όσο είναι με το κλουβί στο μπαλκόνι, μήπως το τρομάξουν άλλα πουλιά! Μέσα στο σπίτι χρειάζεται καθαρή ατμόσφαιρα (όχι υδρατμούς, καπνούς, μυρωδιές, ρεύματα) και μόλις σκοτεινιάσει, ήσυχο ύπνο μέχρι το πρωί! Να σου ζήσει!
 
Θέμο όπως σου είπε και η Μαρία, είναι λογικό να φοβάται. Χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, να νιώσει ασφάλεια με τα νέα πρόσωπα δηλ. εσένα.

Καλο είναι αν θες να το εξημερώσεις, όχι μόνο να το έχεις απλά στον ίδιο χώρο μαζί σου, αλλά να ασχολείσαι δημιουργικά μαζί του. Η απλή συνεύρεση στον χώρο χωρις καμια ουσιαστική επαφή δεν ωφελεί κανέναν. Μπορεις να έχει το κλουβακι κοντά σου και αρχικά να του μιλάς ήρεμα και με γλυκιά φωνή πλησιάζοντας ολοένα και περισσοτερο προς το κλουβί. Μην βάλεις απο τις πρώτες μέρες το χερι σου μεσα στο κλουβί, αστο πρώτα λίγο να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά και η επαφη να γινει σταδιακά και πάντα με πολύ ηρεμες κινήσεις. Η εκπάιδευση θα έρθει μετα το περας των πρώτων ημερών.

Αν κανεις μια αναζητηση με την λέξη εξημερωση θα βρεις σημαντικές πληροφορίες απο διαφορα ερωτήματα που έχουν γίνει στο παρελθόν με το ίδιο περιεχόμενο.
 
Back
Top