Αναπαραγωγή Πως να κάνω αναπαραγωγή καναρινιών σε εξωτερικό χώρο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stfns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stfns

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2014
Μηνύματα
2.052
Πόλη
Καλλιθέα
Καλησπέρα σε όλους. Ζητώ μια διευκρίνιση σχετικά με την αναπαραγωγή καναρινιών σε εξωτερικό χώρο και τη σημασία που έχει η διάρκεια του ημερήσιου φωτός για την ομαλή διεξαγωγή της. Σκόπευα να ενώσω τα ζευγάρια μου τέλος Μαρτίου, αλλά διαβάζοντας σχετικό άρθρο που αναφέρεται σε διάρκεια ημερήσιου φωτός 14 ώρες άρχισα να προβληματίζομαι. Για παράδειγμα 22/3/15 και σύμφωνα με το ακόλουθο εργαλείο υπολογισμού(http://www.meteo.gr/meteoplus/tools.cfm) της διάρκειας ημερήσιου φωτός η διάρκεια της ημέρας αγγίζει τις 12 ώρες και 11 λεπτά. Δεδομένου ότι τα πουλάκια θα έχουν ξεκινήσει διατροφική προετοιμασία ένα μήνα πριν, θα έχουν περιέλθει σε οίστρο ή όχι; Αν πάλι ξεκινήσω αρχές Μαίου που η διάρκεια της ημέρας όντως φθάνει τις 14 ώρες μήπως είναι αργά; Ακόμη και μια γέννα που έχω σκοπό να τα αφήσω να κάνουν θα προλάβουν ή θα μας πιάσει η ζέστη και η πτερόρροια; Στο παρελθόν μου έχει τύχει θηλυκές να πυρώσουν αρχές Ιουνίου και να μην μπορώ να κάνω τίποτα, ενόψει πτερόρροιας.
 
Οι δεκατέσσερις ώρες αποτελούν κορυφή της αναπαραγωγικής διαδικασία. Δηλαδή το maximum σε χρονική διάρκεια φωτισμού.
Κάπου εκεί και με λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες κάνουν στροφή τα καναρίνια και από την αναπαραγωγή περνούν στην πτερόρροια. Εμείς φυσικά δεν το θέλουμε αυτό τόσο νωρίς.
Συνεπώς λοιπόν όταν μιλάνε για δεκατέσσερις ώρες φωτισμό... μιλάμε για ελεγχόμενο απόλυτα φωτισμό σε κλειστό χώρο.
Στον εξωτερικό χώρο με τον Ελληνικό πλούσιο ήλιο, ούτε η ένταση είναι η ίδια, ούτε οι ακτινοβολίες των ακτίνων του και ασφαλώς ούτε τα αποτελέσματα.
Αν θες τη γνώμη μου συνέχισε να προγραμματίζεις και να σχεδιάζεις με ημερολογιακά κριτήρια την εξωτερική αναπαραγωγή σου όπως έκανες όλα αυτά τα χρόνια και να είσαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά.
Τα καναρίνια αναπαράγονται την Άνοιξη πολλούς αιώνες... Θα βρουν την άκρη τους.
 
Ξεκίνα κατα τις 20-25 Μαρτίου (με 12,5 ώρες περίπου φώς) την προετοιμασία, ώστε περι της 20 του Απρίλη με 13,5 ώρες φώς να μπείς στην αναπαραγωγή.
 
Back
Top