Γενικά Πως να κάνω μπάνιο το budgie μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Spyros_
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Spyros_

PB New Member
Εγγραφή
12 Σεπ 2017
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας θα ήθελα να με βοηθησετε στο να βρω εναν τροπο να κανω μπανιο το budgie μου χωρίς να φοβάται. Στην αρχη πηρα μια πισίνα για το κλουβι αλλα κουτσουλουσε εκεί μεσα. Πως να το κανω μπάνιο;
 
Κάθε νέο σκεύος που βάζουμε στο κλουβί το φοβούνται στην αρχή. Θα πρέπει να το συνηθίσουν.
Προτείνω να βάζεις μια μπανιέρα μικρή, όχι σε έντονο χρώμα κάθε μέρα και να την αποσύρεις μετά από 15 λεπτά περίπου, κάνουν δεν κάνουν μπάνιο. Ο λόγος που σου αναφέρω να την αφήνεις για τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι ότι κάποια πουλιά πίνουν από εκεί νερό. Αν μείνει για αρκετή ώρα θα γεμίσει κουτσουλιές.
Τα budgie είναι δύσκολα στο μπάνιο. Πριν κάποια χρόνια είχα ένα ζευγάρι και όσο και αν προσπάθησα να κάνουν μπάνιο ποτέ δεν τα κατάφερα. Μια ημέρα που τα καθάριζα και είχα αφήσει το κλουβί κάτω στο πάτωμα στο μπαλκόνι χωρίς τον πάτο και το λάστιχο ανοιχτό να τρέχει νερό, έκαναν το μπάνιο τους με μεγάλη ευχαρίστηση. Έτσι καθιερώθηκε αυτός ο τρόπος.
Τέλος, αν πεισματικά αρνούνται υπάρχει και ο τρόπος του ψεκασμού με ένα ψεκαστήρι. Να μη πέφτει το νερό με πίεση και φοβούνται, αλλά σαν ψιλή βροχή.
Να το χαίρεσαι!
 
Μια ημέρα που τα καθάριζα και είχα αφήσει το κλουβί κάτω στο πάτωμα στο μπαλκόνι χωρίς τον πάτο και το λάστιχο ανοιχτό να τρέχει νερό, έκαναν το μπάνιο τους με μεγάλη ευχαρίστηση. Έτσι καθιερώθηκε αυτός ο τρόπος.

Αυτό έπρεπε να υπάρχει σε βίντεο
 
Τα δικα μου ήταν κάτι που έκαναν πολύ εύκολα. Σε όλα έχω ζοριστεί όμως το μπάνιο έγινε αυτόματα! Αλλα για να πω την αλήθεια έφυγα για 10 λεπτά απο το δωμάτιο και όταν γύρισα έιδα ότι είχαν μπανιαριστεί. Δοκίμασε να τα αφήσεις λίγο μονα! (Είμαι καινούργιος ιδιοκτήτης οπότε μπορεί να λέω και βλακείες)
 
Ένας τρόπος να καταλαβεις αν αρεσει στο μπατζι σου το μπάνιο είναι να τα παρατηρείς κάθε φορά που βάζεις φτεσοπλυμενο λαχανικό.. Εμενα ο σποτ δεν έκανε μπάνιο γιατί νόμιζα πως με τη βρύση σε χαμηλή ΡΟΗ θα του κέντριζε το ενδιαφέρον.. Απέτυχα παταγωδώς..όταν ήρθε η Σου στο σπίτι μετά από δεκαπέντε μέρες την βρήκα βρεγμένη... Νόμιζα πως κάτι είχε σπάσει μες το κλουβί..όταν την παρατήρησα την πέτυχα με κατακόρυφο να βάζει το κεφάλι στην ποτιστρα. Έτσι πήρα μπανακι... Μια που το έβαλα και μια που έγινε χαμος.. Εκείνος της φώναζε να μην μπει και εκεινη δεν έβγαινε.. Μετά το δοκίμασε και αυτός.. Τώρα είχα καμπόσο καιρό που δεν τους έβαζα μπανακι μέσα στο κλουβί..ώσπου είδα τον σποτ να τρίβεται πάνω στο μαρούλι... Είναι ένδειξη όταν τριβονται πάνω στα λαχανικά αλλά όχι και κάτι απόλυτο, στο ψεκαστηρι χορεύουν και τα δυο σαν χαζά αλλά να προτιμάς από τις 11-14 το μεσημέρι και αφού και εφόσον έχει καλη μέρα..Αν και πιστεύω πως και τα ίδια αν θέλουν θα κάνουν μπάνιο αν όχι απλα δε θα μπουν ωστοσο διαφύλαξε τα από ρεύματα και χαμηλές θερμοκρασίες. Μετα τις 14:00 περίπου τα δικά μου παίρνουν έναν υπνάκο και είναι καπως υποτονικά.
 
Τα δικα μου ήταν κάτι που έκαναν πολύ εύκολα. Σε όλα έχω ζοριστεί όμως το μπάνιο έγινε αυτόματα! Αλλα για να πω την αλήθεια έφυγα για 10 λεπτά απο το δωμάτιο και όταν γύρισα έιδα ότι είχαν μπανιαριστεί. Δοκίμασε να τα αφήσεις λίγο μονα! (Είμαι καινούργιος ιδιοκτήτης οπότε μπορεί να λέω και βλακείες)
Καθόλου βλακειες. Τα πουλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, δεν πετούν τόσο καλά. Όποτε από ένστικτο, προτιμούν να κάνουν μπάνιο μόνο όταν αισθάνονται ασφαλή.
 
τα κοκατιλ εγω τα κανω με ψεκαστηρι! Βεβαια επειδη τους εχω και μπολακι για νερο περα απο τη κλασσικη ποτιστρα οποτε θελουν πανε και κανουν! Συνηθως να ξερεις ο ηχος της σκουπας τα ξεσηκωνει να κανουν μπανιο! Οποτε βαζω σκουπα ολο και καποια απο τα πουλια θα αρχισουν το μπανακι! 😀
 
Ο Ερνέστο δε δεχεται το ψεκαστήρι με τίποτα, κι ετσι απ' την πρωτη στιγμή ο τροπος αυτος πηρε "ποδι". Τη μπανιερα οσο κι αν σας φανει περίεργο εκανε... Πάνω απο μισο χρονο να τη συνηθίσει (συνήθως ή κουτσουλούσε ή απλα αργότερα καθόταν κοντά της). Οταν ομως τη συνήθισε πλεον τη ζητάει για να κανει μπανιο
Ολα ειναι θέμα και χαρακτήρα του παπαγάλου και υπομονής τελικά. Και φυσικά τύχης, για το πότε θα ανακαλυψεις το πως τους αρέσει να μπανιαρίζονται.
 
Back
Top