Φροντίδα Πως να κάνω το παπαγαλάκι μου να με εμπιστευτεί;

Εγγραφή
26 Νοε 2018
Μηνύματα
803
Καλησπερα και καλες γιορτες. Θα ηθελα να κω καποιες ερωτησεις:Πως να κανω το παπαγαλακι μου να με εμπιστευτει.. Με αφηνει να τον βγαλω εξω κανονικα απο το κλουβι αλλα αν φυγει απο το χερι μου ενω ειναι εξω τοτε δεν ξαναανεβαινει πανω μου.
 
Διαβαζεις τα θέματα που σου είπε ο Ζαχαρίας, και βασικότατο: Κάνεις υπομονή.
Γαϊδουρινή υπομονή με ενασχόληση συνεχή και αγάπη. Θα σε εμπιστευτεί όταν καταλάβει ότι είσαι φίλος, και για να το καταλάβει θα πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά και να κάνεις υπομονή οπως σου ειπα (πρεπει να γραφω αυτή τη λέξη πιο συχνά απ' οποιαδήποτε 😛 )
 
Δίνουμε χρόνο και χώρο στα πουλάκια και με σωστή προσέγγιση τα αφήνουμε να μας εμπιστευθούν και στη συνέχεια να μας "παραδοθούν".
Είναι ζωντανοί οργανισμοί με βιώματα πριν έρθουν στη συντροφιά μας...όταν εμείς κατέβουμε και έρθουμε στη θέση, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε το πως μπορεί να νιώθουν και να έτσι μπορούμε να ερμηνεύουμε και τη συμπεριφορά τους.
Εσύ όταν ήσουν παιδάκι ανταποκρινόσουν με χαρά και ευχαρίστηση σε κάθε χάδι στα μαλλιά ή τσίμπημα στο μάγουλο(από αγάπη) από τυχόν γνωστο των γονιών σου στο δρόμο ή όταν ερχόταν στο σπίτι σας ή αποτραβιόσουν;
Εσύ δεν έτρεχες στην αγκαλιά της αγαπημένη θείας ή φίλης της μαμάς όταν ερχόταν, επειδή τη γνώριζες και ένιωθες ευχάριστα μαζί της;
Με υπομονή, ηρεμία και αργά βήματα χτίζουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τα πουλάκια μας.
 
Back
Top