Φροντίδα Πως να κάνω το green cheek conure μου να δαγκώνει λιγότερο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Μετά από περίπου 1 μήνα που έχω το green cheek conure μου, έμαθε να μην φοβάται πια το χέρι μου και εδώ και 3-4 μέρες το βγάζω έξω στο δωμάτιο να πετάξει ελεύθερα. Ενώ δείχνει να με αγαπάει και να παίζει μαζι μου, έχει την τάση να δαγκώνει πολύ για παιχνίδι, δηλαδή μόλις πας να τον χαιδεψεις με το δάχτυλο δαγκώνει πολυ δυνατά. Μπορώ να κάνω κάτι για να αραιώσει λίγο τις δαγκωνιες και να δαγκώνει πιο ελαφριά; Να του φωνάζω; Να του βγάζω απότομα το χέρι;
 
Να το χαίρεσαι !
Δες αυτό:
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ κάπου στα σχολια διάβασα για το φύσημα όταν δαγκώνει. Για να δούμε, μπορεί να λειτουργήσει.
 
@Kleos στο συγκεκριμένο άρθρο (ή μάλλον στα σχόλια) αναφέρεται ότι το φύσημα λειτουργεί για εκείνη την στιγμή και δεν μαθαίνει στο πουλί να μην δαγκώνει
 
@Mirto Α δεν το διάβασα πως λειτουργεί μόνο για την στιγμή το φύσημα. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
 
Σε αυτό δεν ξέρω να σας απαντήσω😅. Αυτά πάντως αναφέρονται:

1)Θα πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα γιατί δαγκώνει ο παπαγάλος και μετά να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Ένας παπαγάλος δαγκώνει από χαρά (ελαφρύ δάγκωμα), από φόβο, από προστασία προς το ζεύγος τους, από παραμέληση.

Θα πρέπει όταν γίνεται αυτή η ενέργεια να ακολουθεί και η λέξη "ΜΗ" ή "ΟΧΙ" (όχι φωνάζοντας) κτλ για να γίνει κατανοητό στο πουλί τι είναι σωστό.

2)Όταν τον έχουμε στα χέρια μας, μπορούμε να του δίνουμε παιχνίδια ή λιχουδιές για να του αποσπάμε την προσοχή, ώστε να ασχολείται με κάτι άλλο κι όχι δαγκώνοντας τα χέρια μας.
 
Γράφεις "μόλις πας να το χαϊδέψεις...". Δεν μιλάμε δηλαδή για απρόκλητα δαγκώματα στα καλά καθούμενα. Δεν δέχονται ούτε επιζητούν όλα τα πουλιά τα χάδια. Και να το φυσήξεις δεν σημαίνει ότι θα θελήσει μετά να το χαϊδέψεις. Δεν βλέπω κάποια λογική σε αυτή τη "μέθοδο". Τα χάδια είναι ένδειξη αγάπης κι ανάγκης αυτού του είδους της επαφής. Δεν γίνεται να μάθει να τα δέχεται με το ζόρι.
 
@Φοίβος όχι τελικά βγάζοντας τον κάθε μέρα από το κλουβί, κατάλαβα πως του αρέσουν τελικά τα χάδια αλλά μόνο στο κεφάλι και μόνο όταν θέλει αυτός. Ξέρω πως πρέπει να τον χαϊδεύω μόνο στο κεφάλι γιατί αλλού έχω ακούσει θεωρείται ερωτικό, αλλά μετά δε μπαίνει μέσα μόνος του και αναγκάζομαι και τον αγγίζω και άλλου για να μπει, αλλά δε του αρέσει. Για τις δαγκωνιες τελικά δεν τις κάνει μόνο στα χάδια αλλά γενικά δεν με πειράζει όταν δαγκώνει ελαφριά, αλλά πολλές φορές δαγκώνει πολύ δυνατά και αυτό το πολύ δυνατά θέλω να το διορθώσει, για αυτό ανέφερα το φύσημα.
 
@Kleos πρέπει να βρεις μια λύση στο πως μπορεί να μπαίνει μέσα στο κλουβι. Εγώ θα το πάλευα ώστε να μπαίνει μόνος του. Δηλαδή να ακολουθείς την διαδρομή με μια λιχουδιά ώστε να ακολουθεί και να μπαίνει μέσα, όταν μπαίνει μέσα μόνος του να τον επιβραβεύεις, επίσης δεν ξέρω αν είχες δει παλαιότερο μου θέμα εμένα με βοήθησε η εκπαίδευση με το κλικερ και με ένα στικ. Μαθαίνει να ακολουθεί το στικ και έτσι τον βάζεις στο κλουβι. Τα δαγκώματα του δεν είναι παράλογα. Είναι άκρως λογικά και αναμενόμενα.
 
@christina07 υπάρχει ένα θέμα πως το πορτακι του κλουβιου του είναι πολύ μικρό και πρέπει να το κρατάω με το χέρι μου για να παραμείνει ανοιχτό αν το αφήσω πέφτει είναι συρόμενο, αλλιώς πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύκολο.
 
@Kleos το πορτακι κρατα το με ενα μανταλακι και έχε μεσα στο κλουβι το νερο και το φαί του για να γυρναει να φαει και να πιει Εγω έτσι κανω αφου τα εχω ελευθερα αρκετες ώρες . Εχουν φαει εξω κανενα καροτακι ή μπροκολο ή μηλο (μονο αυτα τρωνε) αλλά το νερό τους είναι μεσα μαζί με το φαγητό τους οπότε εν τέλει θα μπουν μονα τους ☺️ Ελπίζω να πιάσει και στο δικό σου
 
@olgi ok μπορεί να μάθει κάποια στιγμή, όταν ανεβαίνει στο δάχτυλο μου τον οδηγώ προς τα μέσα, άλλες φορές μπαίνει άλλες φορές πετάει από την άλλην.
 
  • Like
Αντιδράσεις: olgi
@Kleos το πορτακι κρατα το με ενα μανταλακι και έχε μεσα στο κλουβι το νερο και το φαί του για να γυρναει να φαει και να πιει Εγω έτσι κανω αφου τα εχω ελευθερα αρκετες ώρες . Εχουν φαει εξω κανενα καροτακι ή μπροκολο ή μηλο (μονο αυτα τρωνε) αλλά το νερό τους είναι μεσα μαζί με το φαγητό τους οπότε εν τέλει θα μπουν μονα τους ☺️ Ελπίζω να πιάσει και στο δικό σου
ξέχασα να σου πω ότι λέω την λέξη "μέσα" μόλις αρχίσουν να δείχνουν ότι θέλουν να μπούν και μολις μπουν τους λέω "μπραααααβο" και τους δίνω κατι... γενικώς κάνω σαν χαζοχαρούμενη😅
 
Back
Top