Φροντίδα Πως να κάνω το lovebird να έρθει κοντά μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lovebird
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lovebird

PB New Member
Εγγραφή
18 Οκτ 2008
Μηνύματα
79
Πόλη
Πτολεμαΐδα
παιδια εδω και μια μιση βδομαδα βγαζω καθε μερα τον Riko εξω και πετα στο δωματιο.η διαδικασια γινετε ως εξης ανοιγω το πορτακι καθομαι πιο διπλα και αυτος καθετε στην εισοδο και μετα απλα κανει την βολτα του. Οταν βαρεθει παει μεσα ξανα μονος του αυτο μπορει να γινει πολλες φορες μεσα-εξω.

το προβλημα μου ειναι πως δεν εχει δοκιμασει ακομη τιποτα εκτος απο σπορους. και δεν ξερω το πως να τον κανω να κατσει το χερι μου. Οταν το εχω ελευθερο μπορω να τον πλησιασω στα 30 εκατοστα δεν ενοχλητε μετα απο εκει κανει μια βολτα και ξανα στο ιδιο σημειο (σε εναν καθρευτη μπροστα). Αλλα και οταν ειναι μεσα στο κλουβι δεν με φοβατε καθολου.

μπορειτε να με βοηθησετε για το πως να το κανω να ερθει κοντα μου.

ΥΓ εδω και δυο μερες του εβαλα εναν καθρευτη στο κλουβι και παρατηρω πως ολη μερα βλεπει τον εαυτο του και επισεις να καθετε λιγο φουσκομενος και σαν να θελει να κλεισει τα ματια του. Μολις βγει εξω η αν παει καποιος διπλα του ειναι μια χαρα
 
Σιγά σιγά θα γίνει κι αυτό... Θέλει υπομονή από την πλευρά σου! Όταν θα νιώσει έτοιμος, θα έρθει κοντά σου!

Τον καθρέφτη να τον βγάλεις!
 
Δωστου λιγο ακομα χρονο... Οτι νεο θες να του προσθετεις στην διατροφη του να του το βαζεις συχνα μεσα στο κλουβι κι ας μην εχεις αποτελεσματα τον πρωτο καιρο... Ποσο καιρο τον εχεις; Το καθρεφτακι βγαλε το οπωσδηποτε γιατι πολλες φορες αποφερει ασχημες καταληξεις και για σενα αλλα κυριως για το πουλακι! ΤΟ καθρεφτακι αντικατεστησε το του με την παρεα σου η οποια να ειναι αρκετα συχνη... Οσο μπορεις μιλα του για να συνηθιζει την φωνη σου... Το οτι μπαινει και βγαινει καθε φορα μονος του ειναι καλο... Αν θες να μαθει τις λυχουδιες καθε φορα που θα βγαινει απο το κλουβι και θα μπαινει μονος του να του βαζεις για 5 λεπτα ενα στικ!(αν και δεν ειναι οτι καλυτερο λογω ζακχαρων που περιεχονται)Με το καιρο την εισοδο του στο κλουβι θα την συνδεσει με την αγαπημενη του λιχουδια... Και θα την αναζηταει και μονος του...Mε αυτο τον τροπο μπορεις σιγα σιγα να αρχισεις να κερδιζεις την αγαπη σου. Γιατι πιστευω οτι την εμπιστοσυνη σου την εχει κερδισει απο την στιγμη που βγαινει με την θεληση του απο το κλουβι! 🙂
 
Νομιζω πως δεν θα πρεπε να βγαζεις εξω ακομα το Lovebird σου πριν το μαθεις να τρωει απ το χερι σου αλλα και να σε αφηνει να το χαιδευεις! Πρεπει να εξοικιωθει μαζι σου, να σε συνηθισει! Ειναι σε ενα τελιως αγνωστο παριβαλλον χωρις παρεα. Σιγουρα θα φοβαται! Προσπαθησε να κερδισεις την εμπιστοσυνη του και πανω απ ολα εχε υπομονη! Καλη προσπαθεια!
 
ρε παιδια δεν ηξερα οτι δεν κανει ο καθρευτης. Απλα ποτε βγαινει εξω παντα παει μπροστα στον καθρευτη. Και γιαυτο.

τον εβγαλα κιολας. Τι στικ εννοειτε αυτα με τους σπορους τα μεγαλα;δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοειτε.

ευχαριστω πολυ
 
απλα οποτε βγαινει εξω παντα παει μπροστα στον καθρεφτη.
Πάει γιατί νομίζει ότι είναι κάποιο άλλο πουλί, δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι ο ίδιος στον καθρέφτη!

τι στικ εννοειτε; αυτα με τους σπορους τα μεγαλα;
Ναι, αυτά! Αν πας σε κάποιο pet shop θα βρεις! 🙂
 
Back
Top