Γενικά Πως να κανω το ζεμπρακι μου να μπαινει στο κλουβι μονο του;

anastasios

PB Member
Εγγραφή
18 Νοε 2007
Μηνύματα
175
Πόλη
Πειραιάς
Παιδια οπως μπορει να ειδατε στις παρουσιασεις πουλιων το ζεμπρακι μου κανει χαμηλες πτησεις σαν τον ΑΡΚΑ στο σπιτι! Το προβλημαειναι οτι δεν ερχεται πανω στο χερι μου ακομα και την 1η φορα τον ξεγελασα με την μπανιερα του και την τροφη του ενω σημερα δεν ξεγελαστηκε και δεν ειχε σκοπο να μπει μεσα,ισως του αρεσει εξω😛. Εχετε καμια ιδεα πως να τον κανω να μπαινει στο κλουβι μονος του;:D
 
Dos tou tin trofi mono meza sto kloubi. Gnoritera i argotera tha pai meza.
 
Επισης να εχεις το κλουβι σε μια εμφανη θεση που θα μπορει να το εντοπιζει απο οπου κιαν βρισκεται.
 
Για σου Αναστάσιε.Αυτό το έχω πάθει και εγώ με το cockatiel μου.Ήθελα να τον βγάλω έξω μια φορα και επειδή είναι άγριο ακόμη με δαγκώνει και φεύγει έτσι τον ξεγέλασα με την τροφή του.Αλλα δυστυχώς δεν έβρισκε την πόρτα το πανέξυπνο!xixixix οποτε βάλε μια βάση η μια ράμπα έτσι ώστε να το καθοδηγήσεις. Και άμα δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται μην ανησυχείς θα πεινάσει και θα μπει.
 
Τάσο βλέπω οι χαμηλές πτήσεις συνεχίζονται. :D Πρώτα από όλα πρέπει να δεις αν έχει σκοπό να μπει μόνος του. Την επόμενη φορά που θα τον βγάλεις κανόνισε ώστε να είναι απόγευμα και να μην έχεις σκοπό να πας κάπου μέχρι το βράδυ. Λογικά όταν πεινάσει θα μπει μόνος του για να φάει (φαγητά, νερά μέσα στο κλουβί.). Σε περίπτωση που δεν μπει προσπάθησε να τον ξεγελάσεις πάλι με τροφή. Στο χέρι σου έρχεται για να φάει όταν είναι εκτός κλουβιού; Αν έρχεται μπορείς να τον βάζεις έτσι στο κλουβί. Να έρχεται στο χέρι σου και να τον καθοδηγείς στο κλουβί του. Αν δυσκολεύεσαι πολύ μπορείς να περιμένεις λίγο ακόμη μέχρι να ανεβαίνει στο χέρι σου όταν είναι μέσα στο κλουβί και μετά να αρχίσεις να τον αφήνεις εκτός κλουβιού.
 
Bασιλακη γεια σου και χαιρετισμους! Στο χερι μου δεν ερχεται ουτε μεσα ουτε εκτος κλουβιου! Επιμων ζεμπρακι! Δηλαδη να μην τον βγαζω εξω μεχρι να μαθει να ανεβαινει στο χερι μου; Αχ και κανει σαν τρελος να βγει εξω χαλαει υον κοσμο! Και οταν βγαινει ειναι μες την χαρα...
 
Δοκίμασε μια φορά να δεις αν θα μπει μόνος του μετά από ώρα και αν δεν μπαίνει άσε τις εξόδους για λίγο αργότερα. Σύντομα θα αρχίσει να ανεβαίνει και στο χέρι σου, υπομονή θέλει. Μικρός ανέβαινε όταν ήταν μαζί με τα άλλα, απλά ταξίδεψε και πολύ :D.
 
οκ Βασιλακη μουαυριο θα τον βγαλω εξω αν δω οτι δεν μπαινει απο μονος του δεν τον ξαναβγαζω μεχρι να ερχεται στο χερι μου, παντως οταν ειναι εξω και τον φωναζω πεταει προς το μερος μου και στριφογυριζει πανω απο το κεφαλι μου! Μετα προσγειωνεται... Ελπιζω να το καταφερνω να ερχεται πανω στο χερι μου γιατι οταν τον ζωρισα λιγο ειχα αντιθετα αποτελεσματα... Το σκεφτοταν να ερθει να φαει...
 
Όπως του προσφέρεις τροφή μέσα στο κλουβί έτσι θα κάνεις και έξω από αυτό. Προσοχή μην τον ζορίζεις, θέλουμε να σε βλέπει σαν προσφορά τροφής και όχι σαν απειλή. Από απόσταση πρόσφερέ του, αν δεν ενδιαφερθεί μην πλησιάζεις συνεχώς. Άσε να έρθει αυτός σε σένα. Αν δεν έρθει δεν θα είναι ακόμη έτοιμος και ακόμη και αν πας να τον πλησιάσεις θα φεύγει. Δοκιμάζεις και μας λες αποτελέσματα. (μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα πριν σε πλησιάσει)
 
OK Bασιλακη θα δοκιμασω αυριο που θα ειναι εξω να το εφαρμοσω ετσι οπως λες και αν δεν δω αποτελεσματα δεν τον ξαναβγαζω και θα προσπαθω μεσα απο το κλουβι να του δινω τροφη με το χερι οσπου να ανεβει στο χερι μου! Πιστευω οτι ειμαστε σε καλο δρομο παντως για το χρονικο διαστημα που ειμαστε Αθηνα... σχεδον 20 ημερες!
 
Αναστάσιε εχω και εγω ενα ζευγαρι. Εώς να αποφασησει ο αρσενικός να παει στο χερι της γυναίκας μου για να φαει (μεσα στο κλουβι) τον περίμενε υπομονετικα μιση ωρα. Τωρα καθημερινα τρωει απο το χερι της και τον κανει ταυτόχρονα βόλτα μεσα στο κλουβι. Τωρα σκεφτόμαστε να τον βγαλουμε και εκτος κλουβιου. Η καλη του δεν τον ακολουθει και φοβαται ακομα αρκετα. (τα πουλακια τα έχουμε ενα μηνα) Γι'αυτο λοιπον υπομονη και καποια στιγμη ο μικρος σου φίλος θα σε ανταμοίψη.
 
Βασιλακι καλησπερα, εκανε παλι σημερα πτησεις! Τον ειχα 4 ωρες εξω, αλλα στο χερι αρνητε να ανεβει αλλα σημερα πηγα το κλουβι κοντα του και μπηκε μονος του μεσα! Εκανα καλα να του το παω κοντα η οχι;
 
Από τη στιγμή που μπήκε μόνος του μέσα δεν έχεις πρόβλημα, όποτε θέλει αυτός θα μπαίνει. Να το πηγαίνεις κοντά του δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Κοντά σου έρχεται όταν του προσφέρεις τροφή έξω από το κλουβί; (όχι πάνω στο χέρι αλλά δίπλα και να τρώει από το χέρι)
 
Φιλε μου Βασιλακη οταν πειναει οχι μονο τρωει απο το χερι μου,τρεχει κιολας! Να δεις τα ποδια του πως πανε... Τρεχει!
 
Back
Top