Γενικά Πως να καταλάβω αν τα κοκατιλ μου γέννησαν;

Dimitris Kalafatis

PB New Member
Εγγραφή
5 Αυγ 2014
Μηνύματα
21
Γεια σας, πριν ενα μήνα περίπου πήρα ενα ζευγάρι κοκατιλ και μαζί πήρα ενα ευριχωρο κλουβί που μέσα έβαλα μια φωλιά με πριονιδι. Τις τελευταίες 3-4 μέρες τα βλέπω να μπαίνουν πολυ συχνά μέσα στην φωλιά είτε μαζί είτε χώρια. Παρολα αυτά δεν είδα ποτέ το αρσενικό να κάθετε πάνω στο θυλικο αλλα δεν τα παρακολουθώ και συνέχεια. Μολις βγαίνει το θυλικο μπαίνει το αρσενικό ή μπορεί να μπουν και τα δυο μαζί. Υπαρχει περίπτωση να έχουν γεννήσει και να προσπαθούν να επωασουν το αυγό ή τα αυγά; Παρακαλώ ενημερωστεμαι...
Ευχαριστώ,
Δημήτρης
 
Δεν νομιζω να πανε σε αναπαραγωγη τωρα λογο εποχης το οτι μπαινουν δεν ειναι κακο ισως για να κοιμηθουν ή ειναι μικρα ακομη και τους αρεσει να καθονται μεσα. Αυτο που πρεπει να κανεις εσυ ειναι καλη διατρωφη και ολα τα αλλα θα ερθουν καπου την Ανοιξη:)
 
Η φωλια δεν εχει πορτακι να το ανοιξεις και να κοιταξεις; Δεν μας εχει δειξει το κλουβι και τη διαμορφωση του για να σου πουμε αν ειναι σωστα διαμορφωμενο. To ζευγαρωμα δεν το λες και καθισμα του αρσενικου πανω στο θηλυκο. :D Θα το καταλαβαινες αν το εβλεπες, μπορει να ζευγαρωνουν και μεσα στη φωλια ακομη αν ειναι ευρυχωρη. Πτερορροια περασαν; Τι διατροφη τους κανεις;
 
Ευχαριστώ παιδιά, αλλα εγώ έχω ακούσει ότι ζευγαρωνουν και φθινωπορο. Το κλουβί ειναι πολυ ευρύχωρο και η φωλιά ειναι στο ψύλλου έργο σημείο και ειναι κατάλληλη για κοκατιλ. Επισης τους δίνω μια βιταμίνη με μπισκότο, μπανάνα και μέλι. Η βασική τροφή του ειναι μια μίξη σπόρων. Επισης ήταν γύρω στον ενάμιση χρόνο μαζί στο pet shop άρα ειναι και τα δυο γύρω στα δυο χρόνων.
Ευχαριστώ,
Δημήτρης
 
Η φωλιά ειναι στο πιο ψυλο σημείο του κλουβιου για να αισθάνονται σιγουριά και επιπλέον η φωλιά αν και ειναι ευρύχωρη δεν έχει πόρτα. Η βιταμίνη ειναι χιμα και την παραγγελία αυτός που έχει το pet shop αλλα την συσκευαζει ο ίδιος για να μην μπαγιατευει και ξεραίνεται!

*Η βιταμίνη ειναι χύμα και την παράγει-φτιάχνει αυτός που έχει το pet shop.
 
*Η βιταμίνη ειναι χύμα και την παράγει-φτιάχνει αυτός που έχει το pet shop...

Μ'αλλα λογια ειναι ακαταλληλη. 😉 Μην την ταιζεις στα πουλια σου και βρες ενα επωνυμο συσκευασμενο σκευασμα. Αν ακολουθεις στα πουλια σου διατροφη με φρεσκα λαχανικα καθημερινα (να τα τρωνε ομως οχι μονο να τα δινεις κι αυτα να μην τα ακουμπανε) τοτε δεν εχουν αναγκη τα σκευασματα ετοιμων βιταμινων.

Εχεις κανει λαθη με το κλουβι μαλλον οπως και με την επιλογη της φωλιας. Γι'αυτο ειμαστε εδω ομως, για να δινουμε προτασεις και λυσεις. Αν θελεις ανεβασε φωτογραφιες του κλουβιου και της φωλιας να σου προτεινουμε τι να κανεις, αν εχεις διαθεση να αλλαξεις καποια πραγματα ωστε να εξυπηρετεισαι καλυτερα κι εσυ και τα πουλια.
 
Τελικά παιδιά σας ανακοινώνω με μεγάλη μου χαρά πως τα κοκατιλ μου γέννησαν ενα αυγό!

*το είδα πριν απο περίπου πέντε λεπτά
 
Με το καλο και τα επομενα αυγουλακια! Ριξε μια ματια στο Cockatiel.gr εχει πολυ καλες συμβουλες. Και για αυγοτρωφη υπαρχουν συνταγες μεσα στο forum που μπορεις να τις φτιαξεις ευκολα απλα και να ξερεις και τι δινεις στα φιλαρακια σου!
 
Πως το ειδες, αφου προηγουμενως ειπες οτι ειναι στο ψηλοτερο σημειο του κλουβιου και δεν μπορεις να δεις.

Με το καλο και τα υπολοιπα! 😉
 
Με το καλο! Μπορει να ειναι ενσπορα διοτι ετσι οπως μας τα περιγραφεις, οτι και τα δυο μπαινοεβγαιναν, αλλα δεν ξερεις καμια φορα.. Σου ευχομαι ολα να ειναι ενσπορα! 🙂
 
Ευχαριστώ, για να δω το αυγό πάτησα σε μια καρέκλα για να φτάσω το κλουβί και έβαλα το χέρι μέσα στο κλουβί και οταν έφυγαν τα πουλιά απο την φωλιά γιατι όπως σας είπα τα πουλιά μπαινοαιβγαιναν τράβηξα μια φωτογραφία με το κινητό. Τωρα λογικά έχουν κάνει και αλλα αυγά και το θυλικο κάθεται όλη την ώρα μέσα μαζί με το αρσενικό βγαίνουν μόνο εναλλάξ για φαγητό αλλα ποτέ δεν αφήνουν την φωλιά με τα αυγά μόνη.
 
Αυτη Ηπεριοδο ειναι λιγο εθραυστη οσο υπαρχουν αυγα ή πουλακια αργοτερα κατανοητη η αγωνια σου αλλα αποφευγε την ενοχληση μην σταματησουν να καθονται στα αυγα.
 
Ενοω πως την περιοδο που εχουν αυγα αλλα και μετα οταν τα ταιζουν χριαζονται ησυχια να μην τα ενοχλουμε κοιταζοντας τα συνεχεια να μη μετακινουμε το κλουβι απλα μονο για τρωφη και νερο. Οτι κανουμε να γινετε ηρεμα και φυσικα οχι χερια στη φωλια γιατι αν τρωμαξουν υπαρχει ενδεχομενο να παρατησουν τα αυγα και τη φωλια.
 
Τώρα λογικά γέννησαν και τα αλλα και κάθονται ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέσα στην φωλιά... Εγώ πότε μπορώ να ξανά κοιτάξω μέσα στην φωλιά για να δω τι γίνεται;
 
Μπράβο, εύχομαι να έχεις καλά αποτελέσματα!
Μία φορά την ημέρα την ώρα της ημερήσιας ρουτίνας μπορείς να ρίχνεις μια ματιά. Εκείνη την ώρα έχουν συνηθίσει την παρουσία σου.
 
Δεν ειναι εύκολο γιατι για να δώσει πρέπει να βάλω το κινητό μέσα στη φωλιά και να βγάλω φωτογραφία γιατι το κλουβί ειναι ψηλά και δεν έχουν συνιθισει την παρουσία μου γιατι δεν τα έχω ούτε ενα μήνα
 
Back
Top