Φροντίδα Πως να κόβω τα νύχια του καναρινιού μου χωρίς να τρομάζει;

Rina171183

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2020
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους! Έχω ένα καναρινακι ένα ισπανικο τιμπρατο! Εξαιρετικός τραγουδιστης 😊
Μέχρι στιγμής υγιέστατος!
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δημιουργία του φόρουμ καθώς πρόσφατα επιτέθηκαν σε ένα γειτονικό καναρίνι και άρχισα και εγώ να ανησυχώ με τη σειρά μου για την προστασία του δικού μου και έτσι κάνοντας αναζήτηση στο ίντερνετ έπεσα πάνω στο forum σας όπου δίνατε διάφορες λύσεις για την προστασία των κλουβιών και Έτσι αποφάσισα να εγγραφώ! Μέχρι στιγμής του έχω κόψει τα νύχια δύο φορές μόνη μου αλλά κάθε φορά που το κάνω αγχώνομαι πάρα πολύ μήπως τον πονέσω Και επίσης δεν θέλω να τον πανικόβάλω και να τον βάζω σε διαδικασία άγχους
Εσείς τι προτείνετε να το πάω σε ένα pet shop να του τα κόψουνε;
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το κανω εγω χωρίς να τρομάζει;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Καλημέρα Rina

Ένας καλός τρόπος για να πιάσεις το πουλί είναι να βάλεις το κλουβί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, θα είναι αρκετά ήρεμο για να το πιάσεις.

Αλλά το κόψιμο των νυχιών πάντα στρεσάρει τα καναρίνια, εγώ έχασα καναρίνι κατά την διάρκεια του κοψίματος από το στρες.

Θα πρέπει να συνηθίσει από μικρό το πουλί την επαφή με τον άνθρωπο για να το αποφύγεις αυτό.
 
Ένας καλός τρόπος για να πιάσεις το πουλί είναι να βάλεις το κλουβί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, θα είναι αρκετά ήρεμο για να το πιάσεις.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να το "στείλεις" μια ώρα αρχύτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχει προκύψει μια τέτοια "γνώση". Τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα ατυχήματα γίνονται όταν υπάρξει αναστάτωση των πουλιών βραδινή ώρα. Γινεται κυριολεκτικά σκοτωμός.
Μέχρι στιγμής του έχω κόψει τα νύχια δύο φορές μόνη μου αλλά κάθε φορά που το κάνω αγχώνομαι πάρα πολύ μήπως τον πονέσω
Να τα ξανακόψεις εσύ. Προσεκτικά όπως μέχρι τώρα. Αποκτάς εμπειρία κάθε φορά και μεγαλύτερη. Δεν πονάει η σωστή κοπή. Μην ανησυχείς.
 
Μέχρι στιγμής του έχω κόψει τα νύχια δύο φορές
Τοποθέτησε ξύλινες πατήθρες στο κλουβί, ειδικά αυτές με τις ραβδώσεις βοηθάνε να φθείρονται τα νύχια και να μην χρειάζονται τακτικό κόψιμο.
 
Ένας καλός τρόπος για να πιάσεις το πουλί είναι να βάλεις το κλουβί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, θα είναι αρκετά ήρεμο για να το πιάσεις.
Ερχεται και επανέρχεται μια καθ' όλα, λάθος συμβουλή, κατά την γνώμη μου. Δεν πιάνουμε τα πουλιά στο σκοτάδι. Υπάρχει φόβος να μας μείνουν στα χέρια. Δεν έχετε δεί ποτέ, τον πανικό που επικρατεί σε μια κλούβα αν για κάποιο λόγο διαταραχθεί το βράδυ η νορμάλ κατάσταση ; Δεν έχετε ακούσει οτι μετά απο βραδυνό σεισμό την άλλη μέρα μετράμε θύματα ή μαδημένα πουλιά απο το στρές. Τα πουλιά τα πιάνουμε την ημέρα σε φώς και χωρίς απότομες κινήσεις.
 
Back
Top