Φροντίδα Πως να μάθω στο παπαγαλακι μου να πετάει;

Εγγραφή
29 Ιουν 2015
Μηνύματα
522
Πόλη
Αθήνα
Τις προαλες εβγαλα τα 2 δύχρονα κοκατιλ μου έξω για την απαραίτητη άσκησή τους. Είναι ένα ζευγαρι αρσενικό και θρυλικό (το θηλικο το πήρα ένα μήνα πριν). Παρατήρησα πως το θηλικο αντίθετα από το αγοράκι δεν μπορούσε να σηκωθεί πάνω από ένα μέτρο. Από ότι φενεται ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του δεν το είχε βγάλει ποτέ έξω. Το κακομηρο έπεφται συνέχεια κάτω και χτυπούσε και φώναζε στον φιλο της για βοήθεια. Ευτυχώς με άφησε να την σηκωσω με ένα ξυλάκι και την ανέβασα ψηλά.
Τα καλά νέα είναι πως με εμπιστεύεται αρκετα! 🙂
Τα κακά νέα είναι πως δεν ξέρει να πετάει! Ούτε τον έλεγχο των κινήσεων της δεν έχει!
Πως να την μάθω να πετά χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά;
 
Μήπως το πουλί έχει κομμένα φτερά;
Δεν έχει καμιά λογική το ότι, δεν ''ξέρει'' να πετάξει, εκτός κι αν έχει κάποιο πρόβλημα στις φτερούγες της.
 
Τα φτερά της ειναι μια χαρά αλλά έχουν ατροφησει. Είναι πλέον αδύναμα για να πετάξει σωστά και επιπλέον ήταν ή πρώτη φορά που πέταγε. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα γυμνασει χωρίς να χτυπήσει άσχημα;
 
Θεωρητικά χρειάζεται μεγαλύτερο κλουβί... μεγαλύτερο χώρο ώστε να αναγκαστεί να πετάξει και όχι μόνο να σκαρφαλώνει.
Αν ξεκινήσει έστω και με πολύ μικρές πτήσεις, σύντομα θα καταφέρει και τις μεγαλύτερες. Γυμνάζοντας συνεχώς και τα φτερά της.
 
Δυστυχώς μεγαλύτερο κλουβι δεν είναι και το πιο εφικτό πράγμα. Τα βγάζω έτσι κι αλλιώς κάθε 2μερες περίπου.
Το αρσενικό που το είχα πάρει από ενός χρόνου ξέρει να πετά πολύ καλά. Θα τα βγάλω ή σήμερα ή αύριο ξανά, απλά μήπως υπάρχει κάποια τεχνική για να κεντραρει το που θα πετάξει για να μην πετάει τόσο "ατσουμπαλα";
 
υπάρχει κάποια τεχνική για να κεντραρει το που θα πετάξει για να μην πετάει τόσο "ατσουμπαλα";
Το "ατσούμπαλα" που γράφεις θα διορθωθεί όσο αυξάνεται η συχνότητα και η διάρκεια της "γυμναστικής" των φτερών του που όπως γράφεις έχουν ατροφήσει.
Γιάννη δεν υπάρχει κάτι που να επισπεύσει αυτές τις στιγμές.
Αντίθετα παραμένοντας στις προηγούμενες συνθήκες θα παραμείνει για περισσότερο χρόνο άλυτο το πρόβλημά του.
 
Άρα ή μόνη λύση είναι ένα μεγαλύτερο κλουβι το οποίο εγώ δεν μπορώ να έχω;
Μια λύση που θα βοηθούσε είναι το μεγαλύτερο κλουβί... όμως λύσεις σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες... αρκεί να περιμένεις να πουν τη γνώμη τους... όσοι ασχολούνται με τους παπαγάλους.
 
Καθημερινα μπορεις να τα βγαζεις τα πουλια για λιγο σε ενα δωματιο; Τι σε εμποδιζει να πας σε πιο ανετο κλουβι; Το κοστος ή ο χωρος; Εαν καταλαβαινω απο τη φωτογραφια τα πουλια ειναι σε ζευγαρωστρα 60αρα; Θα μπορουσες να πας σε μια οικονομικη κινεζικη 60αρα που ειναι πιο φαρδια. Αυτη χρησιμοποιω για ενα κοκατιλ αλλα ειναι αρκετα φαρδια να τεντωσει τα φτερα του.
DSC00119_zpsf2a9e630.jpg
 
Και σε λίγο πιο φαρδύ κλουβι από αυτο που έχω, που τεντώνουν μεν τα φτερά τους τα παπαγαλακια αλλά κατά τάλα μόνο σκαρφαλώνουν, εσύ μου λες ότι ένα κοκατιλ μπορεί να ΠΕΤΑΞΕΙ;!
 
Και σε λίγο πιο φαρδύ κλουβι από αυτο που έχω, που τεντώνουν μεν τα φτερά τους τα παπαγαλακια αλλά κατά τάλα μόνο σκαρφαλώνουν, εσύ μου λες ότι ένα κοκατιλ μπορεί να ΠΕΤΑΞΕΙ;!

Πουθενα δεν ειπα οτι το πουλι θα πεταξει μεσα στη ζευγαρωστρα. Απλα θα ειναι πιο ανετα λογω διαστασεων και θα μπορουν να ανοιξουν τα φτερα τους να ξεμουδιασουν.
 
Τα εβγαλα και σήμερα και ή Σίλα (το θηλυκό) πέταξε καλύτερα!
Μπόρεσε να πάρει ύψος και... ΝΑ ΠΡΟΣΓΙΩΘΕΙ κιολας!
Τα πάει πολύ καλά αφού έχει και τη στήριξη του Οζι (το αρσενικό)!
Επίσης ισορροπεί και κοντρολαρεται καλύτερητερα!

Με εμπιστεύεται και μένα όλο και πιο πολύ. Έχει και παράδειγμα τον φίλο της...
 
με τις συχνες πτησεις θα στρώσει, δεν χρειάζετε να κανεις κατι εσυ παρα μόνο να τα ανοίγεις να βγαινουν εξω και να φροντιζεις να μην υπάρχουν αιχμηρά αντικέιμενα που θα μπορούσαν να την τραυματισουν αν πέσει ατσαλα πανω τους.

με τον καιρο, οχι παρα πολύ μην φοβάσαι,θα συνηθίσει και θα δυναμωσουν τα φτερά και αντοχές θα αποκτήσει και θα μπορεί να ελεγχει την τπήση της με την ουρα. απλα θελει να κάμποσεςες φορες για να συνηθίσει.

αυτο συμβαίνει σε πουλια που οχι δεν εχουν μαθει να πετάνε αλλα ειναι για πολύ καιρό χωρις πτήση και δε νμπορουν να κουμαντάρουν τα φτερά τους και δεν έχουν και αντοχές.

Μην την κυνηγάς να πετάξει και οταν πεφτει κάπου μην πας να την σηκώσεις γιατι την αγχώνεις, αστην να παρει δυνάμεις και θα σηκωθεί μόνη της να πάει στον αρσενικό οταν νιώθει οκ.

η επικοινωνία που κάνουν είναι οχι οτι φωνάζει για βοήθεια, απλα έχασαν επαφή και θέλουν να ξαναβρεθούν, δεν είναι κακο!
 
Καλό είναι να παρεις ένα μεγάλο κλουβακι για να έχεις τη δυνατότητα να βάλεις μέσα πολλά παιχνιδακια και να πετάνε! .. Βέβαια πάντα πρέπει να βγαίνουν απτο κλουβί για άσκηση αλλά. Και επαφή με εμάς! Τώρα αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγορασεις φτιαξε ένα. 👍
 
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια παιδιά!
Θα συνεχίσω να την βγάζω έξω και που θα πάει... Κάποια στιγμή θα γίνει το πιο καλό πετούμενο!(σταυροστε τα δάχτυλά σας μαζί μου παιδιά!).
 
Παιδιά συγνώμη και πάλι.. Τα εβγαλα και σημερα(τώρα είναι έξω) και ή Σίλα τα πάει καλύτερα αλλά παρατήρησα πληγές στα φτερά της...
Αυτό τώρα έγινε από τα χτυπήματα στους τοίχους ή είναι κάτι πιο σοβαρό;
 
Πρεπει να βγαλεις φωτογραφια πως να σου απαντησουμε; Επισης εσυ θα μας πεις ποσι σοβαρα χτυπα στους τοιχους.. Δεν πρεπει να συνεχιστει αυτο.
 
Αρχικά χτυπούσε δυνατά, τώρα όχι τόσο. Για φωτογραφία δεν γίνεται γιατί είμαι συνδεδεμένος από άλλου.
 
Back
Top