Γενικά Πως να μαθω στον κοκατου μου μερικες λεξεις;

EFTHIMIS

PB Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
350
Πόλη
Καστοριά
Τι θα πρεπει να κανω για να μιλησει ο μικρος μου κοκατουα;Εστω δυο τρεις λεξουλες να πει!;
 
Ευθυμη δεν υπαρχει καποια συνταγη που θα στην πουμε και θα μιλησει. Πρεπει την λεξη-φραση που θες να μαθει να την επαναλαμβανεις καθημερινα καθ' ολη την διαρκεια της μερας.

Τι ηλικια εχει;
 
3,5μηνων ειναι, αν του γραψω καποιες λεξεις σε mp3 και το εχω να παιζει ολη μερα διπλα του υπαρχει περιπτωση να μιλησει;
 
ο Κοκος μου (macaw blue&gold) μου μιλησε μετα απο πολυ προσπαθεια, υπομονη και αγαπη! αφου με εμπιστευτηκε (4 μηνων ηταν τοτε με κρεμα τον ταϊζα ακομα) καθε μερα του ελεγα μια λεξη (συγκεκριμενα το αγαπη μου! Σε ολα τα πουλια τα ημερα αυτην μαθαινω πρωτα!) καθε φορα που τον χάιδευα. κυριως οταν πηγαινε να βραδιασει που ηταν πιο ηρεμος και με ακουγε προσεκτικα. μετα απο 1 μηνα αρχισε να μου το λεει ξεκαθαρα και τωρα μου το κοβει κιολας (αγαπη, αγαπη μου!) και φυσικα οταν εκανα το χερι μου για να εναιβει επανω του ελεγα καθε φορα (ελα Κοκο) και το ψωνισε και αυτο! Τωρα οταν ζηλευει επειδη μπορει να ασχολουμε με πχ. με τα σκυλια μου φωναζει -ελα Κοκο και εχει πολυ πλακα! Αλλα θελει να ασχοληθεις προσωπικα πιστευω και καθε μερα. το mp3 θα το τρελανει και ειναι τελειος αψυχο, τελειος διαφορετικο απο το να ασχοληθεις εσυ ο ιδιος με την εκπαιδευση του. Θα εχεται και αλλη σχεση ετσι. 3 χρονια πηγαινοερχομαι Κρητη -Αθηνα αλλα με το παταω το ποδι μου στο σπιτι και με καταλαβαινει κατεβαζει οτι ρεπερτοριο ξερει! Εχεις αλλη σχεση μετα και ειναι πιο μαγευτικο να τον ακους να στο λεει οταν του το λες εσυ! απλα θελει πολυ αγαπη, υπομονη και ασχολεια μαζι του!
 
Αυτη την απορια εχω και εγω για τον Ζακο μου, κανει παρα πολλους ηχους, αντιγραφει τα καναρινια, τα κοκατιλ, σφυριγματα, διαφορους ηχους απο κινητα και απο πορτες αλλα απο λεξεις τιποτα. Προσπαθει τον βλεπω, σε φασεις πεταει κατι περιεργα σαν να προσπαθει να ορθωσει μια λεξη.
Εγω περα απο την δικια μας προσπαθεια και την δικια μας θεληση πιστευω πως εξαρτατε απο τον παπαγαλο, αν εχει αυτος θεληση να μιλησει...
Εχω σκεφτει πολλες φορες να βαλω στα κρυφα μια καμερα τις ωρες που λειπω μηπως εχει πει καμμια λεξη και δεν το εχω παρει χαμπαρι..
 
ναι παντα εξαρταται απο το ιδιο το πουλι. τι και αν εμεις θελουμε να μιλησει μπορει να μην τα καταφερει ποτε.. εγω στον δικο μου στη αρχη, μονο μια λεξη του ελεγα ξεκαθαρη και παντα με την ιδια χρεια και τονο. μολις την κατεκτησε πηγα πιο κατω
 
3,5μηνων ειναι, αν του γραψω καποιες λεξεις σε mp3 και το εχω να παιζει ολη μερα διπλα του υπαρχει περιπτωση να μιλησει;
αν ήσουν μπέμπης και η μάνα σου αντι για να σου μιλάει έβαζε ενα cd που έλεγε "μαμα, μαμα, μαμα, μαμα, μαμα" μεχρι να το μαθεις δε θα βαριοσουν; Το ιδιο θα γινει και με το πουλι, μιλα του απλα οσο περισσότερο μπορεις και έχε περιορισμένο λεξιλόγιο ξέρω γω αλλά μη λες συνεχεια μια λέξη ή μια φράση γιατι θα καταντήσει να βαριέται το πουλι :) αυτη ειναι η άποψη μου :)
 
μπορεις οταν ξυπνας και τον βλεπεις να του λες '' καλημερα''. Αυτο θα γινεται καθε μερα και ετσι θα το καταλαβει. Μην του λες πολλες λεξει μαζι γιατι μπερδευεται... αυτα απο εμενα. Καλη επιτυχια!
 
Back
Top