Αναπαραγωγή Πως να μεγαλωσω μικρα καναρινια;

alexan2dros

Banned
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
252
Πόλη
Ηράκλειο
γεια σας.. Πειτε οτι γεννανε τα καναρινια.. Πειτε οτι θελω ενα απο αυτα που γεννηθηκαν να το μεγελωσω εγω.. Πως θα το κάνω; θα το παρω απο τη μανα του; Ποτε; Μολισ βγει; Που θα το εχω/.? τι θα το ταιζω. Αν το παρω 15 μερων θα μπορεσει να με μαθει; Ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη;
 
Αν και όταν γεννήσει η κανάρα σου θα την αφήσεις ήσυχη να κάνει αυτό που την οδηγεί το ένστικτό της, δηλαδη να μεγαλώσει η ίδια τους νεοσσούς με την βοήθεια του κάναρου. Αν παρεις τον νεοσσό απο την φωλια για να τον ταίζεις αποκλειστικά εσύ, το πιθανότερο είναι να πεθάνει από ασιτία μια και εσυ δεν θα έχεις τον χρόνο και την υπομονή να το ταίζεις όποτε το χρειάζεται. Ασε που μπορεί να θυμώσει η κανάρα και να παρατήσει την φωλιά και να μείνεις στον άσο.:)

Στην περίπτωση που η κανάρα δεν αποδειχθεί καλή μανα, τότε και εφόσον προκύψει το πρόβλημα, το ξανασυζητάμε. Αν απλά θέλεις να εξημερώσεις το καναρίνι σου... άστο να ξεπεταρίσει, να μεγαλώσει και αν έχεις χρόνο ασχολείσαι με την εξημέρωσή του, κατι που απαιτεί, διάθεση, υπομονή και άπλετο ελεύθερο χρόνο!
 
Γιατί πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοιους προβληματισμούς; Τους νεοσούς τους μεγαλώνουμε εμείς μόνο αν δεν μπορεί να το κάνει η μητέρα τους. Ποιός ο λόγος να υπάρχουν στα πετ σοπ τότε ενήλικα καναρίνια;Θα παίρναμε δύο πολύ μικρά και θα τα μεγαλώναμε. Τα πουλιά γενικά σε μαθαίνουν με την συχνή επαφή. Όσο περισσότερο σε βλέπουν τόσο γρηγορότερα σε μαθαίνουν. Μέχρι εκεί όμως.Ασε την φύση να κάνει την δουλεία της και στην συνέχεια έχοντας πάνω απ όλα υγιείς νεοσούς τότε τους εξοικειώνει περισσότερο.
 
Back
Top