Φροντίδα Πως να μεταφέρω το Budgie μου από ένα κλουβί σε άλλο;

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Γεια σας! Λέγομαι Κωνσταντίνος και είμαι υπεύθυνος πατέρας ενός budgie εδώ και μια εβδομάδα. Είναι το πρώτο μου κατοικίδιο πουλί. Μένω στον νομό Κοζάνης. Ως πρωτάρης, φοβάμαι πάρα πολύ μην κάνω κάτι λάθος και έγινα μέλος για να μπορώ να ζητάω συμβουλές από πιο πεπειραμένα μέλη! Και έχω ήδη μια απορία. Παρήγγειλα μια εξηντάρα ζευγαρώστρα από το διαδύκτιο αλλά μας ακύρωσαν την παραγγελία και για να μην σας τα πολυλογώ βρέθηκα με ένα πουλάκι μέσα σε ένα εξωφρενικά μικρό κλουβί 35 εκατοστών από τοπικό pet shop! Τώρα φρόντισα να προμηθευτώ ένα κατάλληλο κλουβί αλλά με ανησυχεί η μεταφορά του πουλιού από το ένα στο άλλο κλουβί. Δεν έχει μάθει να ανεβαίνει στο χέρι μου και καθώς διάβασα στο forum ότι είναι δύσκολο να μπει μόνο του απομένει μόνο μια λύση: να βάλω ένα γάντι και να το πιάσω. Ανησυχώ μήπως αυτό κλονίσει την εμπιστοσύνη του προς εμένα και δεν καταφέρω να το εξημερώσω. Ποια είναι η άποψή σας;
 
@KONSTANTINOS MICHAIL καλώς ήρθες Κωνσταντίνε. Να το χαίρεσαι το μικρό σου. Όπως σου είπε η @Ελένη Σαμ , άνοιξε κ ένωσε την μια πόρτα του ενός κλουβιού με την πόρτα του άλλου κ θα πάει. Για επίσπευση, ή βάζεις λιχουδιές ή κ φαι κ νερό στο μεγάλο κλουβί ή το βοηθάς με το βάλεις το χέρι σου κ να τον κατευθύνεις προς τα εκεί.
 
Είχα κάποιες δουλειές το απόγευμα και γύρισα πριν από λίγο στο σπίτι. Επειδή η/ο μικρός/η έχει κουρνιάσει τώρα αποφάσισα για να μην το ταράξω, να το δοκιμάσω το πρωί. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
 
Καλως ηρθες Κωνσταντινε! Αν διαβασεις ολα τα σχετικα ,ενημερωθεις, και παρεχεις το καλυτερο δυνατον για το παπαγαλινι σου, θα εκπλαγεις ποσο αγαπησιαρικο πουλακι ειναι,και θα περνατε πολυ ομορφα μαζι.
 
Καλησπέρα σε όλους! Το κόλπο πέτυχε! Στο μικρό μάλλον δεν αρέσει πολύ το κεχρί και για αυτό δεν δελεάστηκε στην αρχή, αλλά εγώ του έβγαλα τις πατήθρες από το προηγούμενο κλουβί και με λίγη ώθηση από το χέρι μου το μικρό πήρε την μεγάλη απόφαση και μετακόμισε στην άνετη βίλλα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!
 

Συνημμένα

  • neoklouvi1.webp
    neoklouvi1.webp
    157,2 KB · Προβολές: 26
  • neoklouvi3.webp
    neoklouvi3.webp
    184,1 KB · Προβολές: 26
  • neoklouvi2.webp
    neoklouvi2.webp
    199,5 KB · Προβολές: 26
@KONSTANTINOS MICHAIL θα σου πουν κ πιο έμπειρα μέλη περισσότερα, εγώ θα σου πω το εξής: μετακίνησε τις πλαϊνές πατηθρες ώστε να μην βρίσκει η ουρά του τα πλαϊνά κάγκελα του κλουβιού. Καλύτερες είναι οι ξύλινες πατήθρες. Οι δύο πράσινες ψηλά μου φαίνονται πολύ ψηλά.
Η πορτοκαλί δεξιά πατηθρα είναι στραβά, δηλ η κόχη της είναι προς τα πάνω. Γαλαζούλης ο μικρός. Κουκλάκι. Ναναι πάντα γερός. 😍
 
Κωνσταντίνε, οι πατήθρες είναι λάθος τοποθετημένες.
Στις ζευγαρώστρες συνήθως βάζουμε δύο πατήθρες ψηλά, τόσο ώστε να περισσεύουν τουλάχιστον πέντε, έξι πόντοι από την οροφή του κλουβιού, όταν το πουλάκι κάθεται σε όρθια στάση.
Επίσης θα πρέπει να έχουν την μέγιστη απόσταση μεταξύ τους για να μπορεί να κάνει ένα υποτυπώδες πέταγμα ενώ παράλληλα φροντίζουμε να μην βρίσκει η ουρά του στα πλαϊνά κάγκελα όταν κάνει μεταβολή.
Χαμηλά βάζουμε τρεις πατήθρες, οι δύο ακριβώς από κάτω στην ίδια ευθεία με τις δύο που ήδη έχεις βάλει ψηλά, και μια στο κέντρο περίπου.
Διάβασε το παρακάτω άρθρο, τα γράφει αναλυτικά.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL Για αρχή να πω ότι είναι κουκλάκι!😍 Ίδιο με το ένα από τα δύο δικά μου budgie!

Επίσης συμφωνώ με όσα είπε η Μαίρη! Στη θέση σου θα έβγαζα τελείως τις 4 πλαστικές πατηθρες κ στη θέση τους θα έβαζα δύο ξύλινες, μια από την δεξιά μεριά κ μια από την αριστερή! Την μεσαία που είναι ξύλινη μάλλον θα την άφηνα κ αυτή, δεν ξέρω, δεν μπορώ να υπολογίσω τις αποστάσεις από τη φωτογραφία. Θα δεις κ πώς βολεύεται ο μικρός κ μπορεί να προσαρμόσεις κ άλλα στην πορεία, όπως το ύψος τους πχ ή τα παιχνίδια.

Να το χαίρεσαι κ πάντα με υγεία!

Έστειλα ταυτόχρονα με το μέλος @Vada , έχει μεγάλη εμπειρία κ σαφώς πολύ καλύτερες συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου σε σχέση με ότι σου έγραψα εγώ!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σε όλους!!! Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω όλους εσάς του έμπειρους που μου απαντήσατε! Το είδα το άρθρο πριν τις τοποθετήσω αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: οι πατήθρες που είχε η ζευγαρώστρα έχουν περίεργες υποδοχές και δεν στέκονται με τίποτα! Οι πράσινες είναι από το παλιό του κλουβί και τις τοποθέτησα για να να νιώθει πιο άνετα. Γνωρίζω ότι οι ξύλινες είναι πολύ καλύτερες αλλά μόνο αυτή βρήκα. Οι υπόλοιπες που είδα ήταν τεράστιες και δεν χωρούσαν στο κλουβί. Εκείνη η πράσινη ήταν υπερυψωμένη και για αυτό την χαμήλωσα και μετακίνησα τις πλαϊνές για να μην χτυπάει η ουρά του. Παρεπιπτόντως πώς σας φαίνεται αυτό το σετ πατήθρες; (Σκέφτομαι να το παραγγείλω)


(Αν έχετε κάποιο καλό μαγαζί ή κάποιο άλλο σετ να προτείνετε σας ευχαριστώ εκ των προτέρων)
 
Τελευταία επεξεργασία:
@KONSTANTINOS MICHAIL Κωνσταντίνε δες κ εδώ

Προσωπικά μου αρέσουν αυτές (τόσο που μια έχω πάρει κ για το καναρίνι μου, για έξω από το κλουβί του) 🤗
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-10-07-22-37-25-430_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-10-07-22-37-25-430_com.android.chrome.webp
    59,3 KB · Προβολές: 10
  • Screenshot_2023-10-07-22-36-54-303_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-10-07-22-36-54-303_com.android.chrome.webp
    50,5 KB · Προβολές: 10
Back
Top