Αναπαραγωγή Πως να ξεπυρώσω την κανάρα μου;

Ionna_papak

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2023
Μηνύματα
34
Γειά σας φίλοι θέλω την βοήθεια σας . Έχω μια καναρα που μου έχει κάνει αυγά χωρίς αρσενικο εγώ αυτή την στιγμή δεν θέλω να την βάλω σε αναπαραγωγικη διαδικασία καθώς δεν έχω κάποιο αρσενικο πυρωμενο τόσο πολύ. Με πιον τρόπο μπορώ να την ξεπυρωσω ώστε να μην κάνει αλλά αυγά και να την βάλω σε αναπαραγωγή σε κάνα μήνα περίπου ώστε να της βάλω πυρωμενο αρσενικό
 
Το αρσενικό που το έχεις μέσα ή έξω; Δηλαδή θέλω να πω έχει φώς εκεί που βρίσκεται η είναι εντός σπιτιού χωρίς λάμπα για φωτοδοσία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Kostas Pyl το αρσενικο βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο αλλά έχει αρκετό φως εκεί που βρίσκετε δεν του έχω λαμπα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Εγώ έχω μια κάποια εμπειρία με εξωτερική εκτροφή. Εκεί τα αρσενικά καταλαβαίνουν την αλλαγή στην θερμοκρασία και αν έχουμε άνοδο όπως συμβαίνει αυτό τον καιρό με ταυτόχρονη χορήγηση ποικιλίας σπόρων, λαχανικών, φρούτων και αυγοτροφής πυρωνουν κανονικά και ας έχει 12 ώρες φώς μόνο. Τίποτα δεν πάει by the book που λέει και ένας φίλος από το forum. Και εγώ για ένωση σχεδίαζα τέλη Μαρτίου και έπαθα με θηλυκιά ότι και εσείς. Αφαιρούσα τα ασπορα αυγά ένα ένα κάθε φορά που γεννούσε και στο 7ο που σταμάτησε την άφησα μια εβδομάδα περίπου και ένωσα βιαστικά με το αρσενικό που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είναι έτοιμο αναπαραγωγικά, στις 29 Φεβρουαρίου. Είχα πρώτο αυγό 5/3 και ο πρώτος νεοσσός βγήκε 20/3. Σήμερα είμαι στον τέταρτο και προχωράμε. Γενικά στις πεδινές περιοχές με πιο υψηλές θερμοκρασίες από ότι καταλαβαίνω το πύρωμα μπορεί να γίνει και από τέλη Φλεβάρη αρχές Μάρτη και η ένωση βέβαια αρκεί να είναι αισθητή στα πουλιά η αλλαγή του καιρού και η αλλαγή στην τροφή με ποικιλία που να προσομοιάζει με αυτή της άνοιξης.
[automerge]1711217292[/automerge]
Να διορθώσω κάτι για δεν κοίταξα τις ημερομηνίες το πρώτο ασπορο αυγό το έκανε στις 9/2 και το 7ο στις 15. Από τις 9 άρχισα να τρέχω την κατάσταση με τα αρσενικά με αύξηση σταδιακά της ποικιλίας σπόρων , φυτρών κλπ. 29 ένωσα. Άρα από 16 μέχρι 29 δεν έκανε άλλα ασπορα αυγά. Είναι ένα κενό 2 εβδομάδων. Η δεύτερη ένσπορη γέννα όπως ανέφερα άρχισε 5/3. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλό βράδυ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
.... Με πιον τρόπο μπορώ να την ξεπυρωσω ώστε να μην κάνει αλλά αυγά και να την βάλω σε αναπαραγωγή σε κάνα μήνα περίπου ώστε να της βάλω πυρωμενο αρσενικό
Δυστυχώς τα πουλιά δεν έχουν διακόπτες ON-OFF. Γι' αυτό και προσέχουμε όλους τους ελεγχόμενους παράγοντες όταν τα προετοιμάζουμε για αναπαραγωγή. Αν δεν έχουμε ελεγχόμενο περιβάλλον η φύση θα δουλέψει με τον γνωστό της τρόπο. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημά σου είναι, οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που το περιγράφεις. Η συμβουλή μου είναι, να δώσεις φωλιά και υλικό στο θηλυκό σου ώστε να κάνει φωλιά και να κλωσήσει ό,τι αυγά κάνει. Αυτός ο κύκλος θα τελειώσει σε 2 εβδομάδες όταν τις πάρεις τα αυγά απο την φωλιά. Αρα θα σου δωθεί το απαιτούμενο περιθώριο χρόνου, ώστε να είναι έτοιμο το αρσενικό σου και να προχωρήσεις σε μια δεύτερη γόνιμη φωλιά.
 
Back
Top