Αναπαραγωγή Πως να σταματήσω τις γέννες στο κοκατιλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FREE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FREE

PB New Member
Εγγραφή
30 Δεκ 2013
Μηνύματα
41
Πόλη
Βύρωνας
Καλησπέρα, έχω έναζευγαρι κοκατιλ, πριν απο ενα μηνα ξεκινησαν να κανουν αυγα, αρχικα στον πατο του κλουβιου και μετα σε φωλια, ομως τα αβγα τελικα δεν ειχαν γονικοποιηθει, ο αρσενικος ειναι μονο 9 μηνων, αλλα αφησα την φωλια με τα αυγα για λιγο καιρο γιατι η κτηνιατρος μου ειπε οτι ετσι θα μαθουν να φροντιζουν τα αυγα για την επομενη γεννα τους. Τελικα πριν απο δεκα μερες εβγαλα την φωλια και τωρα αρχισε παλι να γενναει αυγα στον πατο του κλουβιου και βλεπω οτι το θηλυκο ειναι καταβεβλημενο. Της δινω υγρο ασβεστιο στο νερο και βιταμινες με ιχνοστοιχεια στηντροφη της. Πως μπορω να την σταματησω να κανει αυγα και πως μπορω να την βοηθησω να δυναμωσει; Ευχαριστω.
 
Αν θελεις να σταματησει οπως εκανες, βγαζεις τη φωλια και οτιδηποτε μπορει να χρησιμοποιηθει σαν φωλια, μειωνεις την εμπλουτισμενη διατροφη σταδιακα και χωριζεις το ζευγαρι, να μην ειναι μαζι και φουντωνουν.
 
Καλά κάνεις και χορηγείς ασβέστιο, σουπιοκόκκαλο της έχεις; Επίσης δώσε μας λίγα στοιχεία της διατροφής τους και των ωρών ύπνου τους. Σε ποιο χώρο τα έχεις; Με τι ημερήσιο φωτισμό;
 
το θηλυκο σου τι ηλικια ειναι;

χωριζεις τα πουλια αμεσα και προτιμησε το θηλυκο να αλλαξει κλουβι
αλλαζεις εσωτερικα το κλουβι (αλλαγη σε πατηθρες, παιχνιδια, θεση φαγητου)
αυξανεις τις ωρες υπνου στο θηλυκο
καθημερινα μπανακια το πρωι
νεα παιχνιδια -νεες δραστηριοτητες για να απασχοληθει
βγαζεις οτι μπορει να θυμιζει φωλια, προτιμησε κλουβι με σχαρα και απο κατω ουτε εφημεριδα ουτε χαρτακια που θα προσπαθησει να κοψει για υλικο.
 
Back
Top