Αναπαραγωγή Πως να σταματήσω τις κανάρες να κάνουν αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλησπέρα σε όλους!Δύο απο τα θηλυκά καναρινια που εχω (σε χωριστα κλουβια),χωρις να τα εχω βαλει για ζευγαρωμα,κάνουν αυγά στον πατο του κλουβιου και κάθονται αρκετή ώρα εκει.Δε βλέπουν αρσενικα, απλά τα ακουν,φωλια δεν τους έχω,τα αυγά τους τα παιρνω σχεδόν αμέσως....εννοείται, είναι σε πτερορροια.Τι να κάνω για να σταματήσουν?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
.εννοείται, είναι σε πτερορροια
κάνουν αυγά
δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό να συμβαίνει....
Είσαι βέβαιη ότι αυτά τα πουλιά βρίσκονται σε πτερόρροια; Έχουν δλδ ξεκινήσει να αλλάζουν τα φτερά τους ή απλά βλέπεις λίγα πούπουλα στο κλουβί που ίσως έχουν βγάλει από το στήθος ή την κοιλιά τους για να στρώσουν αυτοσχέδια φωλιά;
Να υποθέσω ότι το κάθε θηλυκό είναι σε δικό του κλουβί ή συστεγάζονται μεταξύ τους ή μένουν και με άλλα πουλιά;
 
Φυσικά και δεν είναι σε φάση αλλαγής πτερώματος αφού κάνουν αυγά. Απλά χάνουν κάποια πούπουλα της κοιλιάς (φυσιολογικό κατα την ωοτοκία ) και κάποια που οι ίδιες αφαιρούν στην προσπάθεια να βρούν "υλικό φωλιάς" .
 
Καλησπέρα.
Τι να κάνω για να σταματήσουν?
Αλλαγή περιβάλλοντος, τοποθέτηση των κλουβιών σε σημείο με λιγότερο φως, περιορισμός του αυγού ή της αυγοτροφής.
Αν χρησιμοποιήτe κάποια τροφή premium ή prestige μπορείτε να να την ''ελαφρύνεται'' προσθέτοντας κεχρί ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να την αλλάξετε με μία πιο απλή τροφή.
 
@MARY58 ναι κελαηδάνε αρκετά μάλιστα.Τα μωρά μου κι ας χάνουν φτερά.
[automerge]1695440473[/automerge]
@mgerom τελικα καθάρισα τα κλουβία τους και έβαλα χαρτί φωτοτυπικού και όχι χαρτί κουζίνας και ετσι σταμάτησαν. Τροφή δίνω την Manitoba premium
 
Back
Top