Αναπαραγωγή Πως να τα προετοιμάσω για γέννα τον Φλεβάρη;

Antoninho30

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2017
Μηνύματα
401
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα... Ειμαι και εγω νεος στο forum.. Εχω ενα καναρινη αρσενικο tibrando και ενα θυληκο απλο... Τα εχω βαλει σε κλουβι ζευγαρωστρα 2πλη, σε εσωτερικο χωρο... Μπορει καποιος να με βοηθησει πως θα τα ετοιμασω για να γεννηση η θυληκια μου τον φλεβαρη;
 
Μπορει καποιος να με βοηθησει πως θα τα ετοιμασω για να γεννηση η θυληκια μου τον φλεβαρη;
Μπορούμε να σε βοηθήσουμε αν μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το χώρο που βρίσκονται τα πουλιά, για το φωτισμό που τους έχεις, για τον τρόπο ελέγχου του φωτισμού, για τη θερμοκρασία του χώρου και αν θέλεις (για μένα πολύ σημαντικό) να μας εξηγήσεις τους λόγους που θέλεις αναπαραγωγή το Φλεβάρη.
 
Λοιπων τα εχω σε δωματιο με χαμηλη υγρασια... Καθολου εκθεση στον ηλιο και φως οσο εχει η διαρκεια τις μερας.. Απλα θελω να τα ζευγαρωσω, δεν εχω καποιο συγκεκριμενο λογο
 
Καθολου εκθεση στον ηλιο και φως οσο εχει η διαρκεια τις μερας
Αυτό από μόνο του είναι αρνητικό στην προσπάθεια αναπαραγωγής σε τόσο πρώιμους μήνες.
Η προδιάθεση για αναπαραγωγή των πουλιών εξαρτάται από το χρόνο έκθεσης σε έντονο "ηλιακό" φως (περίπου 14 ώρες) και χωρίς τη βοήθεια "τεχνητού" φωτισμού το εγχείρημά σου είναι απίθανα δύσκολο.
Θα σου παραθέσω το σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Συνθήκες-αναπαραγωγής-στο-εκτροφείο-πτηνών.29268/
Ακόμη μπορείς να συμβουλευτείς κι αυτά τα σχετικά με την αναπαραγωγή άρθρα:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-καναρινιών.17674/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
  3. https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανά-προβλήματα-στην-αναπαραγωγή-καναρινιών.17671/
  4. https://community.petbirds.gr/threads/Από-το-αυγό-μέχρι-την-ανεξαρτητοποίηση-των-νεοσσών-καναρινιών.17673/
Για τις λεπτομέρειες και τις απορίες σου είμαστε όλοι εδώ και με χαρά θα σε βοηθήσουμε.
δεν εχω καποιο συγκεκριμενο λογο
Θα πρότεινα να καθυστερήσεις 30-40 μέρες το σχέδιό σου και θα δεις πως η φύση θα σε βοηθήσει να έχεις σωστά και πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθειά σου.
 
Ωραια... Αυγοτροφη να τους δινω; η να τα εχω απλα με την τροφη τους;
 
Είμαστε σε περίοδο χειμώνα... Το σιτηρέσιο θα πρέπει να είναι λιτό και κυρίως με σπόρους...
Αυγοτροφή εγώ αυτό το διάστημα δε δίνω.
Χωρίς "πείνα" ο χειμώνας δε νοείται και η άνοιξη που επιθυμούμε για αναπαραγωγή μη "ευδιάκριτη" στο ένστικτο των πουλιών...
Αν έχεις ερωτήσεις μπορείς να ανοίγεις νέο θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία των καναρινιών https://community.petbirds.gr/categories/Καναρίνια.13/ ώστε να μη χάνονται οι απαντήσεις και κυρίως να μην κουράζουμε τους αναγνώστες.
 
Καθολου εκθεση στον ηλιο
Αφού έχεις μόνο δύο πουλάκια καλό θα ήταν να τα βγάζεις στον ήλιο όποτε έχεις χρόνο με επιτήρηση, θα εκπλαγείς από τις στάσεις που παίρνουν για να φτάσει ο ήλιος σε όλο τους το σώμα και τα βοηθάει να αναπτύξουν την βιταμίνη Α άν θυμάμαι καλά.
 
Αφού έχεις μόνο δύο πουλάκια καλό θα ήταν να τα βγάζεις στον ήλιο όποτε έχεις χρόνο με επιτήρηση, θα εκπλαγείς από τις στάσεις που παίρνουν για να φτάσει ο ήλιος σε όλο τους το σώμα και τα βοηθάει να αναπτύξουν την βιταμίνη Α άν θυμάμαι καλά.
Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά αυτήν την περίοδο η διαφορά θερμοκρασίας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου είναι μεγάλη και τα πουλάκια ακόμα και λίγο αν εκτεθούν σε εξωτερικές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να αρρωστήσουν.
 
Back
Top