Γενικά Πως να το βοηθήσω να μπαίνει στη μπανιέρα;

George Ts

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2018
Μηνύματα
36
Πόλη
Πειραιάς
Καλημερα σας
Το καναρινακι μου ειναι σε πτερρορια και παρατηρώ ενώ πριν με το που του έβαζα την μπανιέρα εκανε σαν τρελό και εκανε μπανιο, τωρα δεν μπαίνει,
Τι μπορω να κανω για να το βοηθήσω να μπαίνει και αν βοηθάει και το μηλοξιδο με την προϋπόθεση οτι θα μπαίνει για μπανιο
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων
 
Και μένα το ίδιο κάνει παιδιά το ένα μου ενώ το άλλο ποτέ δεν το δα δυστυχώς να κάνει μπάνιο. Φταίει που δεν βάζω σταθερές ώρες την μπανιέρα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα με το καναρίνι. Ενώ τις υπόλοιπες εποχές η διαδικασία του μπάνιου, ήταν μια καθημερινή και ευχάριστη ρουτίνα, τώρα στην πτερόροια τίποτα. Κανονικά και σταθερά η μπανιέρα μπαίνει κάθε πρωί από τις 7 και μέχρι τις 10-11 που θα την απομακρύνω, το νερό είναι ατάραχο. Αυτούς τους μήνες μόνο μία με δύο φορές έχει μπει αλλά του έδωσε και κατάλαβε. Στο άρθρο λέει:

"Αν κάποιο πτηνό δεν μπει, προφανώς δεν πρόκειται να το κάνει όσο χρόνο κι αν το αφήσουμε στο κλουβί γιατί δεν το χρειάζεται.
Υπάρχουν αρκετές αναφορές από εκτροφείς που μιλούν για πτηνά που αρνούνται πεισματικά να κάνουν μπάνιο. Η εξήγηση για μένα είναι απλή και εύκολα κατανοητή αν διερευνήσουμε την εικόνα αυτού του πτηνού που σχεδόν πάντα πρόκειται για εντελώς καθαρό πτηνό που δε βλέπει το λόγο να μπει σε αυτή τη διαδικασία."


Επομένως δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω εκτός από το να του έχω εξασφαλισμένη καθημερινά την μπανιέρα του και όποτε θέλει ας μπει. Πριν έκανα και δύο φορές το λάθος να το ψεκάσω. Τζάμπα το έκανα και χτυπιόταν στο κλουβί του.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κανονικά και σταθερά η μπανιέρα μπαίνει κάθε πρωί από τις 7 και μέχρι τις 10-11 που θα την απομακρύνω, το νερό είναι ατάραχο.
Ο χρόνος παραμονής του μπάνιου στο κλουβί πρέπει να περιορίζεται σε μερικά λεπτά της ώρας... (10-20min). Ο χρόνος αρκεί για να μας δείξει αν θα κάνει μπάνιο το πουλί. Με περισσότερο χρόνο δίνουμε τη δυνατότητα να βρομίσει με περιττώματα και άλλα υλικά το νερό και μπορεί να τα βάλει σε κίνδυνο αν το επισκεφτούν και πιουν. Πρέπει να το βγάζουμε. έτσι κι αλλιώς ως μπάνιο είναι άχρηστο γιατί δεν θα μπουν όπως αναφέρεται και στην παραπομπή στο άρθρο που έβαλες.
Πριν έκανα και δύο φορές το λάθος να το ψεκάσω. Τζάμπα το έκανα και χτυπιόταν στο κλουβί του.
Είναι λάθη που κάνουμε όλοι οι εκτροφείς μέχρι να καταλάβουμε το σκεπτικό λειτουργίας των πτηνών μας.
Το ψέκασμα για μένα πρέπει να αποφεύγεται με απόλυτη συνέπεια.
 
Το γεγονός ότι την αφήνω την μπανιέρα για μερικές ώρες, είναι για να του δώσω τον χρόνο του. Έχει τύχει να κάνει να μπει έπειτα από αρκετή ώρα, αν και στο άρθρο διάβασα ότι συνήθως μπαίνουν αμέσως. Να για παράδειγμα, όπως πριν λίγο που ο Ιούδας μάλλον κατάλαβε ότι έγραφα για αυτόν και έκανε το μπάνιο του, έπειτα όμως από δύο ώρες αφού έβαλα την μπανιέρα.
Το θετικό από μια άποψη είναι ότι η μπανιέρα είναι εξωτερική και δύσκολα την λερώνει είτε με υπολείμματα τροφής είτε με κανένα φτερό. Παρόλαυτα την αφαιρώ όπως και να 'χει.
 
Συνήθως όλα τα πουλιά πίνουν από το νερό του μπάνιου... και ο χρόνος που αυτό παραμένει είναι επιζήμιος σε ότι αφορά την καθαρότητά του.
Όλα τα υπόλοιπα είναι... σχετικά.
 
Back
Top