Γενικά Πως να το κάνω να κελαηδήσει ξανά;

Αλεξία

PB Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2007
Μηνύματα
359
Πόλη
Γλυφάδα
Σήμερα ήμουν πολύ στεναχωρημένη γιατί ενω το πρωί έβγαλα τα καναρίνια εξω στο μπαλκόνι μιας και είχε ωραίο καιρό ενω το θηλυκό δεν έβαλε γλώσσα μέσα, ολο τσίου και τσίου ήτανε το αρσενικό ζήτημα να το άκουσα μια φορά, και να πείς οτι δεν το προσέχω; και το καλό φαγάκι του έχει και το καθαρό κλουβάκι του και ότι βιταμίνη χρειάζεται του παίρνω, στον καθαρό αέρα το βγάζω και όλα του τα κάνωκαι αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι οτι του τα έχω όλα αλλά και πάλι δεν κελαηδάει και ούτε δείχνει να έχει κάτι ωστε να μπορώ να το αντιμετωπείσω και δεν ξέρω τη να κάνω, πως να το κάνω να κελαηδήσει όπως ξάνα όπως πέρσι; (και αγάπει έχει και του μιλάω και όλα του τα κάνω):63::105:
☹ Αλεξία
 
Αλεξία μου να μην του κάνεις τίποτα. Και τα πουλιά είναι κάτι σαν και εμάς. Κάθε μέρα δεν έχουν την ίδια όρεξη.
 
Γειτόνισσα έχεις δίκιο σε καταλαβαίνω, είναι πολύ άσχημο να του παρέχεις τα πάντα και αυτό να μην σου κάνει την δουλειά του δηλαδή να κελαιδαει. αλλά ρε αλεξια το πουλί δεν είναι κασετόφωνο να το ανοίγεις να παίζει και όταν το βαριέσαι να το κλείνεις, είναι ένα μωρό, ένας άνθρωπος, ο οποίος θέλει πολλή παραπάνω φροντίδα και περίσσια αγάπη.
Οπόταν άστο στην ησυχία του, κάνε ότι έκανες και τον άλλο καιρό, προσεχετο και αυτό θα σε ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει, να ξανά αρχίσει να κελαιδαει
 
Ipomini , ine to megalitero proterima gia tous katoxous kanarinion
 
Εννοώ ότι τα πουλιά έχουν μπει στους ρυθμούς της ανθρώπινης ζωής και καθημερινότητας χωρίς να το έχουν επιλέξει τα ίδια. Όσο και αν φαίνεται πως έχουν προσαρμοστεί στις δικές μας απαιτήσεις και στο δικό μας τρόπο έκφρασης συναισθημάτων, δεν παύουν να είναι πουλιά και να λειτουργούν με τον τρόπο που τους επιβάλλει η φύση τους.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι του προσφέρεις τα πάντα με πολλή αγάπη, αλλά αυτό δεν δημιουργεί απαραίτητα και μια σύμβαση κατά την οποία θα πρέπει να σου ανταποδίδει συνεχώς την αγάπη που περιμένεις μέσα από το κελάηδημά του. Ας σκεφτούμε την περίπτωση ότι τα μόνα πράγματα που θέλει είναι λίγους σπόρους, πού και πού κανένα φρούτο καθαρό νεράκι και ένα καθαρό κλουβί. Χρειάζεται επίσης σεβασμό στην τήρηση της διάρκειας του ημερήσιου φωτός και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος ανάλογα την εποχή. Τέλος θέλουν όπως όλα τα πλάσματα του Θεού την ησυχία τους. Τίποτε άλλο. Αυτά και μόνο, γι' αυτό είναι και τόσο αξιαγάπητα.

Είναι ίσως φυσικό σε εμάς τους ανθρώπους να θέλουμε προσφέροντας τους τα καλύτερα να πιάνουμε και την κουβέντα συνεχώς μαζί τους, να τους λέμε πόσο πολύ τα αγαπάμε και ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μας για αυτά, αλλά αν κάτι τέτοιο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, τότε θα έπρεπε να έχουμε την απαίτηση να ανοίξουν το στόμα τους και να πουν ένα ευχαριστώ, άντε και δύο λόγια επιπλέον για να ανταποδώσουν την αγάπη τους και όχι να κελαηδήσουν.

Να μην ξεχνάμε ότι η πραγματική αγάπη δεν απαιτεί ανταπόδοση, διαφορετικά η διάθεση προσφοράς μας μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε μισθοδοσία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Αλεξία μου γεια σου! Θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες και θα προσθέσω απλά να μην απογοητεύεσαι. Να εισαι εκεί και να προσφέρεις με σταθερότητα, υπομονή, και αγάπη Παρατηρησε προσεχτικά το πουλάκι: ειναι κινητικό και δραστήριο όπως πρίν; Χτυπάει την μυτούλα του στο κλαδακι; τρώει με την ίδια όρεξη και συχνότητα; Κανει το μπανάκι του; Αν ναι, δεν υπαρχει λόγος ανησυχιας.

Αν παλι παρατηρήσεις συμπτώματα καποιας νόσου, φουσκωμενα φτερά, θολό βλέμμα, μειωμενη διάθεση για φαί και κίνηση, διαρροικές κενώσεις κτλ, ε τοτε ναι δικαιολογημενος ο φοβος σου.

Εύχομαι να πανε ολα καλά! Υπομονή.
 
Παιδιά καλησπέρα, σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας. Σταύρο θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορείς να μου εξηγήσεις τη σημαίνει σεβασμός στην τήρηση της διάρκιας του ημερίσιου φωτός; τη ώρα πρέπει να κοιμούνται; Georgina θέλω να σου πώ οτι το καναρίνι μου ναι είναι κινητικό δεν έχω παρατηρήσει καμμιά διαφορά απο πρίν χτυπάει την μυτούλα του στο κλαδάκι (τη σημαίνει αυτό με την μύτούλα;) έχει όρεξη για φαί μπορώ να πω αρκετή μάλιστα, οσο για το μπανάκι του δεν του έχω βάλει γιατί δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για αυτό και θέλω να με βοηθήσεις σε αυτό κάθε πότε πρέπει να κάνει μπάνιο; το αφήνεις όλη μέρα το μπανιερό μέσα στο κλουβί; η μόλις κάνει το μπάνιο του το βγάζεις; δεν ε΄χει φουσκωμένα φτερά και οι κενώσεις του καλές είναι. σε γενικές γραμμές δεν έχω δει. Εκτός αν υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει η που δεν το γνωρίζω.
 
ξέχασα να σας πώ οτι σήμερα το πρωί το καναρίνι μου κελαήδησε ηταν έξω στο μπαλκόνι. Δεν ήτν χαμηλή η ένταση αλλά ουτε και ψηλή μπορώ να πω κανονική. Εκανε μια μελωδία αλλά δεν συνέχιζε με εναλαγή μιας άλλης αλλά σημασία έχει ότι κελαήδησε!
 
Aλεξία μου να δεις πως σύντομα το πουλάκι θα ειναι μια χαρά!
Αν μαλιστα τους βαλεις και μπανιερα ( οχι σαουνα) θα ειναι ακόμα καλύτερα!

Θα σου πω τι κάνω εγω με τα δικά μου, ομως εσυ να εφαρμόσεις το πρόγραμμα που σε βολευει καλύτερα. κρίνοντας παντα απο τις δικες σου ιδιαίτερες συνθήκες εργασιακές και οικογενειακές.

Περιπου 3-4 φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση πρωινή ώρα, τους βαζω απο μια μπανιέρα με φρεσκο νεράκι απο την βρύση (περιπου η μισή μπανιέρα γεμάτη νερό). Την αφηνω για περιπου μισή ωρα και αφου κανουν το μπανακι τους την βγαζω. Συνηθως τα εχω μέσα στο σπιτι εκείνη την ώρα για να απολαμβανω το θεαμα. Αληθεια σου λεω δεν υπαρχει τιποτα πιο ευχαριστο απο το να βλεπεις τα πουλάκια να μπανιαρίζονται. Ελπιζω την ιδια χαρά να συμμεριστει και ο συζηγος σου όταν θα δει όλο το γύρω τοπίο. 😉

Εκεινο που πρεπει να προσέχεις αν ειναι χειμώνας, ειναι να ειναι προφυλαγμένο το κλουβι απο τα ρεύματα αέρα για να μην κρυωσει το πουλακι μετα το μπάνιο. Το μπάνιο βοηθαει τα πουλακια να αποκτούν καθαρό και λαμπερό φτέρωμα και βελτιωνει την υγειινή τους, για να μην μένουν ακαθαρσίες στα πόδια τους.

Αν θες μπορείς να ριξεις στο νεράκι της μπανιέρα 2-3 σταγόνες μυλόξυδο, το οποίο ειναι προληπτικό και για τις ψείρες.

Αν έχεις στον νου σου πάντα οτι θα φροντίζεις το πουλάκι σου,όπως ακριβώς φροντιζεις το μωρό σου, να δεις που οι περισσότερες απορίες σου θα λυθούν με βάση την λογική. Δοκίμασε το και θα δεις.
 
Αλεξία, μπορείς να βρείς μυλόξυδο σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Ομως κατα την γνωμη μου το καλύτερο μηλόξυδο μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά που έχουν μόνο βιολογικά προιόντα. Κοστίζει κατι τι παραπανω (όπως όλα τα βιολογικα προιόντα άλλωστε), αλλά είναι ασυγκριτως καλύτερα απο τα τα υπόλοιπα κοινά μηλόξυδα. Θα παρατηρησεις οτι στον πάτο του μπουκαλιού εχει σχηματιστεί ενα ίζιμα ( κατακαθι)και το χρώμα του είναι λιγο πιό σκούρο απο το μηλόξυδο του σούπερ μαρκετ. 😉

Αν θες να ενημερωθείς περισσότερο, βαλε στην αναζήτηση την λέξη μηλόξυδο και θα βρεις και αλλα σχετικά και ενδιαφέροντα πόστ.
 
Επειδή τα δικά μας πουλάκια έχουν ως στόχο το χρυσό στην κολύμβηση:D απο αύριο θα βρισκόμαστε στο στάδιο της αναζήτησης του κατάλληλου Μηλόξυδου😎.
 
Σήμερα έκανα μπάνιο την Πιπίτσα μου και είχε πολύ πλάκα, παρατήρησα οτι μετά το σωματάκι του είχε γίνει πολύ ωραίο και πολύ αφράτο. Το αρσενικό δεν ξέρω αν πρέπει να τον κάνω μπάνιο γιατί του βάζω μια αλοιφή στα πόδια του. (beaphar epithol)
Αλεξία
 
Όχι δεν πρέπει να κάνει μπάνιο μέχρι να τελειώσει η θεραπεία. :)
 
Σταύρο να ρωτήσω κάτι: Πριν από λίγο καιρο που εκανα μια ανάλογη θεραπεία με την ιδια κρέμα σε καναρινακι μου, έκανα το εξης:του έβαζα την μπανιέρα νωρις νωρις το πρωι και αμέσως μετά το μπάνιο του, σε καθαρά ποδαράκια του έβαζα την κρέμα. Βέβαια με το τέλος της θεραπείας (μετά απο 7 ημέρες) αν και πρόσεχα πάρα πολύ, τα φτεράκια κάτω απο την κοιλιά του είχαν γίνει χάλια. Και παρόλο που του εβαζα καθημερινά μπανιέρα, η λιπαρότητα έμεινε στα φτεράκια του.

Ηταν σωστό η λάθος αυτό που έκανα σχετικα με το μπάνιο πριν την επάλειψη της κρέμας;
 
Σχετικά με το μπανάκι, το δικό μου καναρίνι αρνείται να πλατσουρίσει!
Ούτε καν το καλοκαίρι δεν έμπαινε.
Υπάρχει τρόπος να του κάνω το μπανάκι ποιο θελκτικό;
Εχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον άλλο;
Υπάρχουν προτάσεις;

Ευχαριστώ!
 
Back
Top