Γενικά Πως να υπολογίσω την ηλικία και τη μετάλλαξη του parrotlet;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lovelets
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lovelets

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2016
Μηνύματα
10
Πόλη
Λάρισα
Καλημερα στην ομορφη παρεα. αποκτησα προσφατα ενα παρροτλετ. το μικρο αυτο ειμαι σιγουρη πως ειναι απο εξωτερικο αν και δε ξερω πως εφτασε εδω. ειμαι το 3ο χερι που πεφτει αποτι μ ειπαν. μου το χαρισαν και προσπαθω να βγαλω μια ακρη. Φοραει δαχτυλιδι αν και δεν εχω καταλαβει ακομα τι γραφει. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης".. μπορω καπως να υπολογισω την ηλικια του; (εμενα μ φενεται για μικρουλη) επισης αποτι διαβασα μου φενεται για θυληκο και τελευταια δεν ειναι το απλο το μπλε. Διαβασα παρα πολυ για τις μεταλλαξεις και ακρη δεν εβγαλα. Νομιζω πως ειναι to blue pied. εχει πολλες λευκες πιτσιλιες στο κεφαλι του και η κοιλια του ειναι σχεδον ασπρη. αν καποιος εχει ασχοληθει με το ειδος θα μπορουσε λιγο να με βοηθησει. αν ειναι οντως blue pied ποια μεταλαξη θα ηταν καλητερα να του παρω για ταιρι αργοτερα; συγνωμη αλλα οι φωτογραφιες δεν ανεβαινουν. αν καποιο μελος μπορει να βοηθησει θα βρω ενα αλλον τροπο να στειλω φωτογραφιες. Προς το παρον ειναι αυτο στη φωτο προφιλ
 
Καλως ηρθες στην παρεα μας :) Ειναι οντως blue pied το μικρουλι σου και ειναι κοριτσακι!
Το δαχτυλιδι θα γραφει λογικα το ετος γεννησης του. Τι χρωμα ειναι το δαχτυλιδι να δουμε μηπως μας βοηθησεις αυτο καπως!
Για ταιρι χωρις να ειμαι σιγουρη μπορεις να του παρεις ειτε ενα πρασινο φορεα μπλε, ειτε ενα μπλε, αλλα δεν τα εχω ψαξει πολυ αυτα για να σου πω :)
Το πουλακι ειναι ημερο; Τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι απο εξωτερικο;
Παρε εναν οδηγο φροντιδας παπαγαλων , λεει πολλα χρησιμα πραγματα μεσα που μπορει να σε βοηθησουν.
Επισης να εστιασεις στην σωστη διατροφη , ειναι το Α και το Ω στην καλη υγεια του φτερωτου σου φιλου.
Να την χαιρεσαι και οτι αλλο θελεις ειμαστε εδω :D
Σε λιγο θα μπουνε και τα μελη που εχουν παρροτλετ να σου δωσουν ισως καποιες πιο ζουμερες πληροφοριες!
 
το δαχτυλιδι του ειναι μωβ. εχει εναα SK πανω πραγμα που με κανει να πιστευω οτι ειναι απεξω. εχει και ενα 14 επανω αλλα δεν πιστευω πως ειναι 2 ετων. μ φενεται για μικρουλι. ημερο τελειως δεν ειναι δυστυχως. τρωει απο το χερι και οσο και να πλησιασεις καθεται και σε χαζευει. Δεν ειναι αγριμι. με αρκετη δουλεια ισως καταφερω να το ακουμπησω.
 
Για την ηλικία του πουλιού και για τα άλλα που γράφει πάνω το δαχτυλίδι μπορείς να διαβάσεις το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Τα-δαχτυλίδια-των-πτηνών.23463/
Αν παρ΄όλα αυτά δεν βγάζεις άκρη... ευχαρίστως θα απαντήσουμε αν μας διαβάσεις τα στοιχεία που γράφει πάνω του.
 
το δαχτυλιδι του ειναι μωβ. εχει εναα SK πανω πραγμα που με κανει να πιστευω οτι ειναι απεξω. εχει και ενα 14 επανω αλλα δεν πιστευω πως ειναι 2 ετων. μ φενεται για μικρουλι. ημερο τελειως δεν ειναι δυστυχως. τρωει απο το χερι και οσο και να πλησιασεις καθεται και σε χαζευει. Δεν ειναι αγριμι. με αρκετη δουλεια ισως καταφερω να το ακουμπησω.
Αφου τρωει απο το χερι τοτε ειναι μια χαρα :)
Εσυ να της μιλας, να της δινεις λιχουδιες κλπ για να σε εμπιστευτει!
Μηπως το 14 που λεει ειναι το ετος γεννησης; Τι εννοεις φαινεται μικρουλι; Ετσι ειναι τα παρροτλετ, μικρα με baby face :)
Οσο για το τι ταιρι να βαλεις, καλυτερα να ρωτησεις εναν εκτροφεα οταν ερθει η ωρα γιατι διαβαζω τωρα γι αυτο στο ιντερνετ και δεν καταλαβαινω τιποτα.
 
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Να χαίρεσαι το πουλάκι σου. Είναι ένα πολύ όμορφο θηλυκό blue pied Parrotlet και σύμφωνα με το δαχτυλίδι του πρέπει να είναι γεννημένο το 2014 άρα είναι 2 χρονών.Αφού τρώει από το χέρι σου τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο, συνέχισε με υπομονή και να θυμάσαι όχι απότομες κινήσεις. Όσο για το τι ταίρι θα πρέπει να διαλέξεις όταν έρθει η ώρα, αυτό θα εξαρτηθεί από το τι χρώμα θα θες να έχουν τα πουλάκια που θα γεννηθούν.Αν επιθυμείς blue pied πουλάκια θα πρέπει να βρεις ένα blue pied αρσενικό ή ένα αρσενικό που να είναι φορέας blue pied.Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις πίνακες με τις διασταυρώσεις των μεταλλάξεων. Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις.
 
σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις απαντησεις σας. Θα κοιταξω συντομα το δαχτυλιδι του και θα προσπαθησω να βγαλω μια ακρη. η αληθεια ειναι οτι αποταν μου το εδωσαν ειναι μελαγχολικο. Δεν ξερω τι φταει. ισως να χε ταιρι και το χωρισαν. αλλα δεν ειναι δραστηριο οπως τα λοβακια μου. Ουτε φωναζει. Απλα τρωει και καθεται στη γωνιτσα του.
 
Θα χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο για να το δεις δραστήριο.
Έχει αλλάξει περιβάλλον, εικόνες και "αφεντικό" και είναι αναμενόμενα υποτονικό...
Σύντομα όμως πιστεύω πως θα έρθει στα "ίσια" του.
 
Εφοσον το δαχτυλιδι ειναι μωβ, δεν ειναι του 2015?
Κι εγώ αυτό πιστεύω... Το μωβ (βιολετί) ήταν το χρώμα δαχτυλιδιών στη χρονιά που πέρασε.
Το 2014 τα δαχτυλίδια ήταν πράσινα.
Μια αναφορά στα όσα γράφει πάνω του και μια φωτογραφία κοντινή... Θα μας λύσουν κάθε απορία.
 
για καθε χρονια υπαρχει διαφορετικος χρωματισμος δαχτυλιδιων σωστα. Αν ομως οντως το πουλι ειναι απεξω οπως πιστευω ισχυει το ιδιο;
 
Το SK ως κωδικός χώρας (two letter code), ανήκει στην Σλοβακία.
Το χρώμα του δαχτυλιδιού παραπέμπει στο 2015 και όχι στο 2014 όπως φαίνεται από τον αριθμό.
Αν το SK αντιπροσωπεύει τον εκτροφέα δεν ξέρω, πάντως κάτι λείπει από τον κωδικό του δαχτυλιδιού.
Πιθανόν γεννήθηκε τέλη του 14 και είχαν τελειώσει τα δαχτυλίδια του σωστού έτους και του πέρασαν του επόμενου.
 
Το δικό μου έχει πράσινο δαχτυλίδι οπότε τι ηλικία έχει;

Οποίος ξέρει να μου απαντήσει;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top