Φροντίδα Πως να φροντίσω τη Φιφή, το νέο καναρίνι μας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lena1979
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lena1979

PB New Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Δεν ξέρω τι άλλο να της δίνω για τροφή πέρα από το καναβουρι και τις βιταμίνες σε στικ. Και επίσης το βράδυ την βάζω μέσα στο σπίτι αλλά όλη την μέρα την έχω στο μπαλκόνι αλλά δεν ξέρω αν κρυώνει έξω.🤷🏼‍♀️
 
Το φαντάστηκα από το καναβουρι αλλά δεν ήξερα ότι πουλάνε στικ και για καναρίνια.😁 Πάντως προτίμησε συσκευασμένη τροφή για καναρίνια και απέφυγε να δίνεις στικ γιατί δεν είναι ότι καλύτερο. Να το χαίρεσαι και πάλι και περιμένουμε παρουσίαση στο αντίστοιχο θέμα.
 
Καλημέρα και καλώς ήρθες!
Τι είδος πουλιού είναι η Φίφη;
βιταμίνες σε στικ
Αυτό το στικ μην το ξαναδώσει, δεν προσφέρεις τίποτα παρά μόνο άχρηστα σάκχαρα και λίπος στο πτηνό.
Σε ό,τι αφορά για την τροφή του, περιέχει μόνο κανναβούρι; Είναι αυτή που πουλάνε στα πετ σοπ στα ναιλον σακουλάκια; Αν ναι τότε θα ήταν καλύτερα να προτιμήσεις μια συσκευασμένη, επώνυμη μάρκα σπόρων με μεγαλύτερη ποικιλία, για το είδος που φροντίζεις γιατί με τις χύμα τροφές διακινδυνεύεις την υγειά του πτηνού.
Δεν ξέρω τι άλλο να της δίνω για τροφή
Τα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Κυρίως τα λαχανικά διότι περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές και φυτικές ουσίες που χρειάζεται ένα πουλί καθημερινά σε αντίθεση με τα φρούτα περιέχουν σάκχαρα και πρέπει αν προσφέρονται αραιά 1,2 φόρες την εβδομάδα και όχι πολύ ώριμα για να μην είναι πολύ γλυκά, κατά προτίμηση βιολογικά.
Επιπλέον μπορείς να προσφέρεις και αυγό το οποίο είναι απαραίτητο περισσότερο την περίοδο της αναπαραγωγής και της πτερόρροιας αφού είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και όχι μόνο.Τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου προσφέρουμε πολύ αραιά. Εγώ για παράδειγμα, δίνω 2 φορές το μήνα. Προσφέρεται με το τσόφλι καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βρασμένο γύρω στα 15 λεπτά. Υπάρχουν και έτοιμες αποστροφές στο εμπόριο που οι περισσότερες υπόσχονται πολλά και προσφέρουν λιγότερα. Σε περίπτωση όμως που θέλεις να χρησιμοποιήσεις φρόντισε να είναι επώνυμο προϊόν.
Επιτρέπονται επίσης τα χόρτα και οι πρασινάδες όπως σπανάκι, βλίτα, αντίδια, αντράκλα ό,τι έχει κάθε εποχή, χλωρά και ξηρά βότανα και αρωματικά όπως ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι, μέντα, δυόσμος κτλ.
Πέρα από τις τροφές χρειάζονται και πηγές ασβεστίου όπως για παράδειγμα σουπιοκόκαλο που πρέπει πάντα να είναι διαθέσιμο.Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιεί το σουπιοκοκαλο, πηγές ασβεστίου μπορούν να βρεθούν και στις πέτρες με μεταλλικά στοιχεία του εμπορίου, στα τσόφλια του αυγού, στα όστρακα που βρίσκονται στην άμμο, υπόστρωμα υγιεινής για τον πάτο.
Μπορείς επίσης να διαβάσεις:
Να τη χαίρεσαι!
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.θα ψάξω να βρω στο εμπόριο και αυτό με το αυγό θα το επιχειρήσω. Πολλές φορές της βάζω και λίγο ψωμί την κόρα. Φαίνεται να της αρέσει..
[automerge]1638623365[/automerge]
Πότε καταλαβαίνουμε την διαφορά θηλυκού και αρσενικόυ???γιατί η Φιφη κελαηδεί αλλά μου είπαν αν ήταν θηλυκό δεν θα κελαουδουσε..🤦🏼‍♀️
 
Αν κελαηδα ολοκληρωμενα με γυρισματα είναι αρσενικό.
Βιταμίνη σε στικ και γενικα τροφή που να ονομάζεται βιταμίνη δεν υπάρχει,κάποιος σε έχει ενημερώσει λάθος.

Βάλε σε ένα πιατάκι του καφέ 2 κουταλιες από τα σπόρια του και βάλε μας μια φωτο όπως επίσης και μια φωτο που να φαίνεται όλο το κλουβί!
 
Καλημέρα. Να τη χαίρεσαι!
Όχι ψωμί, καθόλου, ούτε ο,τιδήποτε άλλο που περιέχει αλάτι.
Ανέβασε τις φωτογραφίες που σου λένε παραπάνω (π.χ. του κλουβιού, ώστε να φαίνεται και η εσωτερική του διάταξη), και αν μπορείς ένα βίντεο (ή κάποιο ηχητικό αρχείο) με το κελάηδημά της, ώστε να καταλάβουμε αν είναι αρσενικό.
Τι ηλικίας είναι;
Τέλος, να σε ρωτήσω πού διαβίωνε πριν έρθει στην κατοχή σου...σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο; Σε γενικές γραμμές, το μέσα - έξω δεν κάνει καλό, ειδικά σε εποχές που υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διαφορά στους δύο χώρους. Ύστερα είναι και το θέμα της φωτεινότητας...δλδ, η ένταση του φωτός και κυρίως η διάρκεια της ημέρας, είναι στοιχεία που καθορίζουν ορμονικά τη φάση στην οποία βρίσκεται / θα βρεθεί σύντομα το καναρίνι.π.χ. από διάρκεια φωτός 10 ώρες την ημέρα, τα πουλιά μπαίνουν σε αναπαραγωγική διάθεση, όταν η διάρκεια αυξηθεί πολύ (π.χ. 14 ώρες) τα προκαλεί να μπουν σε πτερόρροια κλπ. Επομένως, αυτό που χρειάζεται πρωτίστως το πουλάκι είναι να ακολουθεί τον φυσικό κύκλο του φωτός, ώστε να παραμένει υγιές και λειτουργικό. Άρα, έχεις να επιλέξεις.μέσα στο σπίτι, μόνο αν μπορείς να του εξασφαλίσεις τη ροή του φυσικού φωτισμού, εκτός σπιτιού σε άλλη περίπτωση. Αν πράγματι επιλέξεις τον εξωτερικό χώρο, έχε στα υπόψη σου ότι το κακό δεν αργεί καθόλου να συμβεί (εντάξει, μερικές φορές αργεί, αλλά σχεδόν πάντοτε γίνεται), και το πουλάκι χωρίς εξωτερική προστασία από ιπτάμενα και μη αρπακτικά, κινδυνεύει την κάθε στιγμή, επομένως φροντίζεις για προστατευτικό του κλουβιού, κάτι που εδώ που τα λέμε θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχεις, διότι την άνοιξη ας πούμε που οι θερμοκρασιακές μεταβολές μέσα - έξω είναι μικρές και θα το βγάζεις να παίρνει και φυσικό φως. Τέλος, για διαβίωση σε εξωτερικό χώρο, καλό θα ήταν να βρίσκεται σε σημείο χωρίς ρεύματα αέρα, αυτό το χειρίζεσαι εύκολα, ακόμα και με την προσθήκη πλαστικού στη μία πλευρά του κλουβιού.
 
Back
Top