Φροντίδα Πως να φροντίσω τον μικρό μου φίλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Venia93
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Venia93

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2022
Μηνύματα
59
Πόλη
Ludwigshafen
Το καναρίνι μου βρίσκεται σε πτερροροια. Σε άρθρο διάβασα πως ίσως οφείλεται σε παθολογικούς παράγοντες. Τι να κανω? Να επισκεφθώ κτηνίατρο?

Τροφή του αλλάζω κάθε τρεις μέρες.. Τα νερά του και τν μπανιέρα του τα αλλάζω καθημερινά και το κλουβί του το καθαριζω 2 φορές την εβδομάδα. Είμαστε στην Γερμανία και δεν έχει πάντα ήλιο για να τον βγάζω λιγο εξω! Του δίνω φρούτα και λαχανικά 1 με 2 φορές την εβδομαδα!
 
Ένας βασικός λόγος είναι η θερμοκρασία του χώρου, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει το ωράριο του ύπνου του.
Ο χώρος τι θερμοκρασία έχει αυτή την περίοδο ?
Πότε ξυπνάει και πότε κοιμάται ?
 
Μέσα το σπιτι έχει σταθερά από 20 έως 25 βαθμούς, τελευταία τον ανοίγω στις 7 το πρωι και τον σκεπάζω στις 8.30 το βραδυ.
 
τελευταία τον ανοίγω στις 7 το πρωι και τον σκεπάζω στις 8.30 το βραδυ.
Οι ώρες του ημερήσιου φωτός τα βοηθάνε να καταλάβουν την εποχή που διανύουν και επηρεάζει την συμπεριφορά τους αντίστοιχα.
Η θερμοκρασία επίσης παίζει τον ρόλο της.
Αυτή την στιγμή το καναρίνι σου νομίζει ότι είναι καλοκαίρι (13,5 ώρες ημερήσιου φωτός) και για αυτό μπήκε στην διαδικασία της πτερόρροιας.

Για να μπορεί να καταλαβαίνει τις εποχές πρέπει να ξυπνάει και να κοιμάται με την Ανατολή και Δύση.
Επίλεξε για το κλουβί μια θέση όσο το δυνατόν πιο μακρυά από θερμαντικά σώματα.
Του δίνω φρούτα και λαχανικά 1 με 2 φορές την εβδομαδα!
Λαχανικά μπορείς να δίνεις τακτικά (3-4 φορές την εβδομάδα) και τα φρούτα πιο αραιά (1 φορά την εβδομάδα).
Επίσης πρέπει να αρχίσεις να δίνεις βραστό αυγό 2 φορές την εβδομάδα τώρα που έχει πτερόρροια ( 1 φορά για περιόδους εκτός πτερόρροιας)
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

Σχετικά με την επιθετικοτητα που μου δειχνει; Συμβαίνει λόγω της κατάστασης η επειδή τον επιασα; θα μου ξαναδείξει εμπιστοσύνη?
 
@ianos όταν πήγαινα κοντά δεν τρόμαζε τόσο πολύ, αλλά απο τότε που τον έβγαλα λιγο από το κλουβί και τον ξαναέβαλα μέσα γιατί δεν πήγαινε μόνος του, οπότε πηγαίνω κοντά τπυ πάει πίσω πίσω και όταν φτανω στο κλουβί κατεβάζει τα φτερά του και ανοίγει το ράμφος του!
 
@Venia93 πως τον ξαναέβαλες μέσα στο κλουβί; Πάντως μην ανησυχείς. Εγώ που τον
Σοφοκλή τον έχω όλη μέρα έξω κ τον βάζω μέσα μόνο για ύπνο, υπήρχαν κάποιες (ευτυχώς δεν ήταν πολλές) φορές που τον επιανε το στριμαδι του κ δεν ήθελε επουδενί να τον βάλω στο κλουβί για ύπνο. Τον κυνηγαγα από κορνίζα σε κορνίζα κ μπιμπελό σε μπιμπελό! Παρόλαυτα μια χαρά τρώει από το χέρι μου κ μια χαρά με αγριευει! Αρσενικό είναι που υπερασπίζεται το χώρο του κ κάνει τον καμπόσο! Άρχισε να του δίνεις λαχανικό ή μίλλετ κρατώντας το μπροστά του κ θα το τσιμπήσει από το χέρι σου.
 
Back
Top