Φροντίδα Πως να φροντισω ενα μωρο κοκατιλ;

frixos21

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιουλ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Μάλια
Έχω ένα ζευγάρι κοκατιλ τα οποια μου γέννησαν αυγά, έχουν βγει τα πουλάκια... επειδή δεν έχω ξαναημερωσει πουλάκια και ιδίως παπαγάλους; δεν ξέρω καν σε πόσες μέρες να τα βγάλω από την φωλια; Πως να τα φροντίσω; τι τροφή να τους δίνω και κάθε ποτε;

Η απειρία μου με αναγκάζει να κάνω εκκληση για βοήθεια 😕
 
Καταρχην καλως ηρθες! 🙂

Δεν ειναι απαραιτητο να ταισεις εσυ τα πουλακια, τη στιγμη που οι γονεις ταιζουν κανονικα κ δεν υπαρχει θεμα επιβιωσης των νεοσσων, ιδιαιτερα αφου δεν εχεις αντιστοιχη εμπειρια! Εσυ φροντισε για την καλη διατροφη των γονεων, κ ασε τα αλλα πανω τους!

Οταν τα μικρα γινουν 14+ ημερων κ εφοσον οι γονεις σε εμπιστευονται μπορεις να τα παιρνεις στα χερια σου για λιγα λεπτα καθημερινα για να σε συνηθισουν!

Δες κ εδω Αναπαραγωγή Παπαγάλων, Νεοσσοί στο Παπαγάλοι PB
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Πολύ σωστά όσα σου είπε η Ανατολή.

δεν ξέρω καν σε πόσες μέρες να τα βγάλω από την φωλια;

Τα μικρά θα βγουν μόνα τους απ' τη φωλιά, δεν χρειάζεται να τα βγάλεις εσύ.

πως να τα φροντίσω;

Εσύ δεν χρειάζεται να τα φροντίσεις θα το κάνουν οι γονείς τους. Εσύ πρόσεξε λίγο την καθαριότητα της φωλιάς, γιατί απ' τη ζέστη είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν μικρόβια.

τι τροφή να τους δίνω και κάθε ποτε;

Το μόνο που θα κάνεις είναι να παρέχεις στα μεγάλα σου πουλιά την βασική τους τροφή και αυγό (ή αυγοτροφή). Το αυγό θα το αφήνεις μόνο για λίγες ώρες γιατί μπορεί να αλλοιωθεί πολύ εύκολα απ' τη ζέστη. Μπορείς να δώσεις και μηλαράκι αν οι νεοσσοί είναι 3+ ημερών.
 
Back
Top