Φροντίδα Πως να φροντισω το παπαγαλακι μου μεσα στο σπιτι

Alexandros K

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2014
Μηνύματα
310
Πόλη
Πειραιάς
θελω να εχω το παπαγαλακι μου μεσα στο σπιτι αλλα η μαμα μου δεν με αφηνει γιατι ριχνει πολλα σπορια και πουπουλα
 
Αλέξανδρε όλες οι μανάδες του κόσμου έτσι είναι. Μην ελπίζεις ότι θα αλλάξει αυτό. Προσπάθησε να κρατάς όσο πιο καθαρό γίνεται το κλουβί. Τοποθέτησε το πάνω από κάποια εξώπορτα/μπαλκονόπορτα αν σου είναι εύκολο (με μια κίνηση με τη σκούπα θα βγαίνουν όλα έξω). Τα πούπουλα που βλέπεις κάτω θα σταματήσεις να τα βλέπεις σε λίγο καιρό, γιατί θα ολοκληρωθεί και η πτερόρροια. Τώρα όσο για τις τροφές... Ελπίζω να χρησιμοποιήσεις μία ταΐστρα (αφού έχεις ένα μόνο παπαγαλάκι) και να είναι κλειστού τύπου και όχι μπανιέρας. Από σένα εξαρτάται να το κρατάς καθαρό πάντως
 
Αυτό που σου είπε ο Νίκος. Από σένα εξαρτάται. Αν είσαι συνεπής και νοικοκύρης η μητέρα σου δεν έχει λόγο να φέρνει αντιρρήσεις.
Κατ' αρχήν ρώτησέ την σε ποιο δωμάτιο σου επιτρέπει να το έχεις, με την προϋπόθεση ότι θα αστράφτει από καθαριότητα το σημείο που θα είναι το πουλί.
Όταν σου πει, θα σου πούμε και πως θα το τοποθετήσεις.
Πάντως να ξέρεις αν το κλουβί είναι καθαρό ελάχιστα σποράκια θα πετάγονται καθημερινά έξω και η δουλειά που θα έχεις να κάνεις θα είναι λίγη.
Αν όμως αφήνεις το κλουβί μέρες ακαθάριστο, με το πέταγμα του πουλιού, γεμίζει ο τόπος τσόφλια από σποράκια.
Το πουλάκι πρέπει να είναι κρεμασμένο σε γωνία και να μην χτυπάνε το κλουβί ρεύματα αέρος, δηλαδή όταν ανοίγεις κάποια πόρτα ή παράθυρο να μην χτυπάει ο αέρας το κλουβί γιατί αρρωσταίνει εύκολα.
Θα βάζεις λίγο φαγάκι στην ταίστρα κάθε μέρα και δεν θα την γεμίζεις μέχρι πάνω και να την αλλάζεις αραιά και που. Έτσι δεν θα πετάει και σποράκια γύρω γύρω και θα έχει καθαρό φαγητό καθημερινά. (Μην το ξεχνάς όμως ατάϊστο)
Θα βάζεις φρέσκο νερό κάθε μέρα και θα πλένεις την ποτίστρα.
Αν το έχεις περιποιημένο, όπως οφείλεις κιόλας απέναντι στην ζωή που υιοθέτησες και του μάθεις και δυο τρία κόλπα, η μητέρα σου θα το λατρέψει να είσαι σίγουρος.
 
Γιατι δεν παιρνεις και ενα σακουλακι(βρακακι νομιζω λεγεται; 😕) κλουβιου;Και παμφθηνο ειναι και δεν θα ξαναδεις σπορο κατω.:D
 
Back
Top