Γενικά Πως ξεχωρίζει το φύλο των κοκατίλ και τα νεαρά από τα μεγάλα

Xamodraki

PB Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2008
Μηνύματα
126
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Λοιπον διαβασα σε καποιο θεμα πως ξεχωριζει το θηλυκο απο το αρσενικο κοκατιλ αλλα δεν πολυκαταλαβα μου τα κανετε πιο λιανα; Επισης επειδη θελω στο μελλον να παρω ενα, πειτε μου πως ξεχωριζουν τα νεαρα απο τα μεγαλα;
 
Τα νεαρά Cockatiels έχουν συνήθως τελείως μαύρα μάτια και το λοφίο στο κεφάλι τους είναι σχετικά μικρό. Επίσης, είναι συνήθως πολύ παιχνιδιάρικα και θαρραλέα. Αν υπάρχει δαχτυλίδι, μπορείτε να δείτε την ημερομηνία που εκκολάφθηκε το πτηνό. Αν είναι το τρέχον έτος, τότε το πουλί θεωρείται μικρό. Ελπίζω ότι παπαγάλος δακτύλιοι έχουν το χρόνο για την εκκόλαψη τους. Συχνά τα δαχτυλίδια στην Αμερική έχουν κάνει ένα χρόνο.

Εάν είναι μικρότερα των 6 μηνών, τα αρσενικά μοιάζουν με τα θηλυκά. Επίσης, το χρώμα των φτερών τους μπορεί να είναι θαμπό.
 
Αυτές οι φωτογραφίες είναι δύο από cockatiels μου, όταν ήταν πολύ νέος. Σημειώστε την εμφάνιση τους τα μάτια και τα φτερά. Επίσης, παρατηρούν ότι η γκρίζα cockatiel έχει μπάρες για την ουρά φτερά.
 

Συνημμένα

  • IMG_1628.webp
    IMG_1628.webp
    12,7 KB · Προβολές: 118
  • IMG_0817.webp
    IMG_0817.webp
    18,1 KB · Προβολές: 119
Εδώ είναι αυτά τα cockatiels ως ενήλικες. Παρατηρήστε τις διαφορές στα μάτια και την εμφάνιση.
 

Συνημμένα

  • IMG_3238.webp
    IMG_3238.webp
    12,1 KB · Προβολές: 122
  • IMG_1407.webp
    IMG_1407.webp
    27,5 KB · Προβολές: 107
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Γενικά είναι αρκετά εύκολο να ξεχωρίσεις αν είναι μικρό ή όχι ένα cockatiel.. Το λοφίο τους δεν έχει να πτυχθεί πλήρως και μερικές φορές λείπουν και κάποια μαλλιά πίσω από το κεφάλι.. Το φύλο τώρα είναι άλλη ιστορία. Οι περισσότεροι στα μαγαζιά΄λένε το μακρί και το κοντό τους. Από την ουρά, τους χρωμματισμούς στα μάγουλα και τέτοια. Στα άγρια cockatiel είναι εμφανής η διαφορά γιατί το θηλυκό έχει μουντά χρώμματα ενώ το αρσενικό έντονα.. Όμως με τις διασταρώσεις που έγιναν και τους διάφορους χρωμματισμούς (pearl...) δεν είναι σαφές το φύλο.. Είχα βρει ένα site κάποτε και ανάλογα με τον χρωμματισμό του έλεγε και πώς να ξεχωρίζεις το φύλο..Αλλά εκεί που είχα καταλήξει ότι έχω αρσενικό τελικά μια μέρα έκανε αυγό..So..
 
καλημερα! Παντος εμενα ο γνωστος μου στο πετ σοπ μου ειπε οτι αν ξερεις δεν χρειαζεται να κοιτας χρωματα γιατι σε παραπλανουν καμια φορα...
το μονο που χρειαζεται ειναι να πιανεις τα πισω κοκκαλα στον ποπο τους...😱
στα θυλικα ειναι πολυ πιο ανοιχτα απο τα αρσενικα... λογο του οτι ειναι διαμορφομενα για γεννα...
αλλα κι εκει θελει εμπειρια...
 
Back
Top